[]

kumaş üretme

bi yarışma için numune üretmemiz lazım abi. nerde yapılır kim yapar bu işi? ankaradayız.




 
ne kumaşı?


  • Solem  (02.10.14 16:41:43) 
kumaş üretmek derken, dokuma kumaş üretmek için tezgahlara ihtiyacınız var. bu tezgahlar ülkemizde en fazla bursa'da bulunur. örme kumaş için de örgü makineleri lazım. istanbul, bursa, antep, maraş gibi şehirlerde var. bu sektörün içinde biri olarak ankara'da faaliyet gösteren bir kumaşçı/tekstilci hiç duymadım.


  • ezeriko  (02.10.14 16:44:00) 
şöyle ki, bir tasarım yarışması var. desen yapıyoruz nevresim vs. gibi şeylere. tasarlayacağız ok falan ama bunu ürün üzerinde görmek istiyorlar. o tarz kumaş @solem

@ezeriko aslında demek istediğim bi fabrikaya gitsek baba bize bu desenli bize bundan bu kadar yapabilir misiniz diyebilir miyiz?
  • aelfinn  (02.10.14 16:48:04) 
bir baskıcı ile anlaşırsınız, hazır kumaş alıp üzerine basırırsınız. neden kumaşı sıfırdan dokutacaksınız ki? değişik bir malzeme mi kullanacaksınız?
ayrıca desen dediğiniz baskı mı olacak yoksa jakar mı? ama jakarlı kumaştan nevresim olmaz.
kumaş önce dokunur, sonra baskı yapılır üzerine. aynı anda olmaz.
  • innerbliss  (02.10.14 16:51:28 ~ 16:52:46) 
doğru fabrikayı bulup parasını öderseniz tabii ki yaptırırsınız.


  • ezeriko  (02.10.14 17:14:00) 
koskoca fabrika, devamı üretilmeyecek bir ürünün numunesi için uğraşmaz.
siz daha ufak atölyelere gidip sorun.

  • innerbliss  (02.10.14 17:21:12) 
@innerbliss onun da yolu yordamı var. "abi bu kalite çok tutacak, minimum 500.000 metre sipariş gelecek" diye diye ne fabrikalara ne numuneler yaptırıyor kumaşçılar.


  • ezeriko  (02.10.14 17:23:01) 
her fabrikaya yaptıramazsınız.. parasını versen bile yapmazlar.. makine açmak üretmek zahmetli iştir.. tüm makinayı senin 4 metre kumaşın için bağlamazlar..

küçük atölyeler fason çalışanlara bi bakın.. 1 top yani yaklaşık bi 20 kg civarı kumaş sipariş edersiniz.. muhtemelen normal fiyatın daha ütüne size satarlar.. bu miktardan daha azını üretmezler sanmam..

ankara'da var mı bilemiyorum ama maraş'a bi sorun derim.. dedikleri gibi abartı bi sipariş alacaz diyerek kandırabilirsin belki ama işin peşine düşüp sizin evvelinizi araştırırlar muhtemelen..

not: bi üniverste araştırması, yüksek lisans tezi vb.. amacıyla geldiğinizi söylerseniz daha iyi olabilir.. üretim esnasında da kumaşın başında durun yoksa 1 top kumaşın içine tükürürler üretirken
  • defnex  (02.10.14 17:43:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.