[]

Komşuya ne yapılabilir?

Apartmanda karşı komşumuz yangın merdiveninin kapısının önüne ayakkabılık koymuş ve ayrıca kattaki dairelerin su sayaçları kapısının yanındaki duvarda bazende ayakkabılık orada duruyor. Bunlar yetmezmiş gibi kapısının önü sürekli dağınık ayakkabı dolu. Bir de evde küçük bebek var bebek arabası sürekli kapının önünde duruyor. İşi iyice abarttılar iki tane bebek arabası var şu anda kapının önünde. Sözlü olarak uyardık ama dinlemiyorlar. Bu komşu için ne yapabiliriz? Belediye falan bu tür işlerle ilgileniyor mu? Şikayet etsek bir şey olur mu?

Edit: arkadaşlar daha medeni yolları arıyorum. Gerekirse farklı noktalara taşısınlar sorun değil. Hakkımızı aramazsak olmaz.


 
çöp poşetine ayakkabıları doldur, at.


  • rock n roll  (02.10.14 00:12:04) 
hiç bir şey yapamazsınız. kendini o şekilde yaşayabilir ancak. adamın, yani o evdeki kişilerin anladığı ve bildiği o. onlara daha farklı bir şey yaptıramazsınız. istediğin yere şikayet et, eninde sonunda onlar yine bildiklerini yapacaklar.

çok tepelerini attırırsan da iş farklı boyutlara geçecektir. anladın sen. gerek yok bence.
  • mahone  (02.10.14 00:14:44) 
ayakkabıların hepsini çöpe atma hırsız aldı sanırlar teklerini al teklerini bırak...


  • kuzey li  (02.10.14 00:18:52) 
yangın merdiveni çıkışının önüne konmuş ayakkabılığa, geçişi engelleyen bebek arabasına isyanı anlarım da milletin kapısının önündeki ayakkabıların dağınıklığından, kusura bakmayın ama, size ne yahu? bir de akıl verilmiş "topla at" diye. bu kadar steril yaşamak zorunda değilsiniz. özgürlük özgürlük denir ama herkes sadece kendi özgürlüğünün peşinde ne yazık ki.


  • devilred  (02.10.14 00:23:40) 
benim komşuyu tarif etmişsin aynı.. asansörü açtım bunların bebe karabasına çarptım, aklım çıktı içinde bebek var diye.. neyse ki boşmuş..

biz de konuştuk bi değişiklik olmadı.. aynen devam ediyorlar.. yöneticiyle görüşün bi de..
  • defnex  (02.10.14 00:30:45) 
devilred, apartman kimsenin şahsi malı değil. orası ortak kullanım alanı. ayakkabılık çıkarıp ayakkabını oraya dizemezsin bunun özgürlükle alakası yok. ayakkabı, terlik konmaz kapının önüne. ben de kapımın önüne oturma grubu koysam şimdi olur mu? soru sahibi arkadaş topla topla at çöpe, yaptıkları saygısızlık.


  • rock n roll  (02.10.14 00:32:58) 
rock n roll

önce düzgün okumanı tavsiye ederim. hani ille tartışmaya ya da haklılık ispat etmeye geleceksen bari düzgün oku da yap bunu.
  • devilred  (02.10.14 00:35:08) 
@devilred resim ekledim zaten oradan ne demek istediğimi anlarsın. Yangın merdiveninin önünde ayakkabılık var. Ayrıca su sayaçlarının olduğu yerde dolu ve sayaçlarımız kartlı. Su yüklerken oraları çekmek zorunda kalıyorum. Ayrıca insanların bebek arabalarını evlerinde tutması gerekir, bina ortak bir yaşam alanı. Müstakil bir alan değil. Kapının önünde 1-2 ayakkabı durur onu da anlarım ama hem ayakkabılık var hem de kapının önünde 7-8 ayakkabı var ve bunlar dağınık benim kapıma kadar gelmiş nerdeyse. Bu kadarı da olmaz. Benim kapımın önünde bir tane terlik var onu bile koyduğum için bazen kendimi huzursuz hissediyorum.

Yönetici editi: Yöneticiyle görüşüldü onunda haberi var. Ama değişen bir şey yok.
  • Dr_Stat  (02.10.14 00:39:09 ~ 00:43:28) 
resmi gördüm de bu ne ayıp ya. birde suları akan çöp poşetlerini koysun tam olur.
neyse medeni yol istiyorsanız yangın merdivenini kapattıkları için belediye belki işe yarayabilir ama ilk başta bir yöneticiyle konuşun o da bir uyarsın.

  • kuzey li  (02.10.14 00:40:19 ~ 00:41:26) 
evet önce yöneticiyle görüşün, toplantılarda da söyleyin. belki gerek kalmaz. aynı durumu biz de yaşadık, apartmanda kapının önü ayakkabı doluydu, hatta merdivenlere koyuyorlardı misafir geldiğinde düşünün rezaleti. apartmana girdiğinde ayakkabılara takılıyordun. tekmeleye tekmeleye yol açıyordum.


  • rock n roll  (02.10.14 00:45:38) 
yazdığım şey gayet açıktı oysa. kapının önüne bir terlik koydunuz diye huzursuz hissetmek de fazla sterillik örneği bence.


  • devilred  (02.10.14 00:48:27) 
@devilred sterillikten dolayı huzursuz hissetmiyorum ama. Ortak yaşadığımız bir alan ve herkesin dairesinde ayakkabılık benzeri bir dolap var dairede. Zaten ayakkabılarımızı koyabileceğimiz bir yer varken neden dışarıda herkesin ortak kullandığı bir alanı işgal edeyim ki. Eğer resimdeki duruma isyan etmek sterillikse zaten diyecek başka bir sözüm yok.


  • Dr_Stat  (02.10.14 00:52:12) 
bebek arabalarının üstüne su dök iyice yedir. ayakkabıları da çöp poşetinin içine koy bırak. uyarıdan anlamayanın anladığı dilden konuşun.


  • harekatamiri  (02.10.14 01:00:16) 
konuş ve rica et. off benim böyle komşum olsa kafayı yerim heralde. apartmanda ayakkabılık nedir arkadaş? hele ki ayakkabıları dışarda çıkarmak nedir? komşu ve çevre gerçekten önemli Allah kolaylık versin size.

konuş ve rica et dedim ama bu tipler anlamaz.
  • elektr10  (02.10.14 01:26:21) 
emın degılım ama bu konu kabahatler kanununa gırıyor olabilir.


  • nickyy  (02.10.14 01:44:25) 
duyuru silme "çocuk" dolu. eskiden ergen diyordum kızıyordunuz, şimdi herkesin resmen çocuk olduğuna karar verdim. ergenler daha akıllı ve görgü kurallarına uyuyor çünkü

dün yine 8 yaşındaki oğlu sınıf arkadaşına şiddet uygulayan bir arkadaşın duyurusuna cevapta şiddet uygulayan çocuğa gaz verilmişti, aferin helal olsun, ezik yetişmesin demişti 10-15 kişi. burada da yok evin önündeki terlikleri çöpe at, çocuk arabasının içine su doldur filan.

hangi dünyada, nasıl yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. hiç mi karşıdaki insanlarla empati yapamıyorsunuz siz? evin içinde o arabayı nereye koyabilirler düşündünüz mü siz? zaten evde bebek var. ev karışık.

hayat sizi sevgülüüüm yok, çok yalnızım, çok asosyalim, ay dersler çok fazla çok bunaldım, ay cep telefonumun modeli eskidi, ay öğretmen oldum atanacak mıyım, ay iş yerindeki şefim çok kaprisliiiüüü gibi sorunlarınızdan çok farklı.

biraz aklınızı başınıza toplayın.
  • mea maxima culpa  (02.10.14 09:28:06) 
maxima'ya katılıyorum yine, böyle yapmaya devam ettikçe bir adım ileri gidemeyeceğiz toplum olarak.

sözlü uyarı yapıldıysa yazılı uyarı yapılır. genel bir kural konulabilir. yangın çıkışını engellemek yasaktır gibi. bebek arabalarını da kapatıp bir kenara koyabilirler. yine dışarıda kalabilir ancak kapandıkları zaman çok daha az yer kaplayacaklardır.
ayakkabılık dışarda olmaz evet, ama istediğinizi tek kişiye tepki olarak göstermeyin. genel bir kural olarak geçsin ki kişisel algılayıp inat etmesin.
  • pokerface  (02.10.14 09:47:07) 
bu da bir şey mi benim karşı komşu ayakkabılık artı bildiğin kocaman çamaşır makinesi koydu kapısının yanına. bunu gören benim yan komşu ise özel ayakkabılık yaptırdı kapının yanına göre. bir iki uyardık ettik ama nafile.

onları gördükçe sinir oluyordum artık takmıyorum. hatta bende koyuyorum boş koli falan ne varsa. bi de bu sabah gördüm karşımın yanında öğrenciler oturuyor kocaman yaylı yatak koymuşlar :D
  • yue  (02.10.14 10:25:21 ~ 10:31:03) 
onemnakoym ardiye yapmışlar.


  • namus ninjası  (02.10.14 10:30:57) 
sanırım ilk kez mea'ya sonuna kadar katılıyorum. şunu yazanlar da yetişkin insanlar yani biliyoruz. yazık.

hiç kafanızı yormayın, öncelikle gidip yöneticiye söyleyin. neler yapabileceğinizi bir onunla konuşun. yani yöneticinin uyarısı yeterli olmazsa belediyeye gidilebilir mi, ne yapılabilir vs. buna uygun olarak hareket edilebilir. komşuyu, gerekli uyarıları başkaları aracılığıyla (yönetici mesela) yaptırdıktan sonra tekrar uyarmayı düşünmez misiniz? ne bileyim belki unutmuşlardır, belki o kadar arıza tipler değildir de "aaaa dr_stat bey pardon ya daha önce de konuşmuştuk bunu" falan deyip çeki düzen verirler? ya da ben mi çok hayal kuruyorum?

ama sakın ola şu çöpe at, yık dök diyen duyuru ergenlerini kaale almayın. hem kendinizi rezil edersiniz hem başınıza iş alırsınız. nasıl bir çevrede büyümüş bunlar anlamıyorum. manyak mısınız olm siz, elin arabasını ayakkabısını niye çöpe atmayı düşünüyorsunuz? sizin düşündüğünüzü 5 yaşında çocuk düşünmez.
  • pescador  (02.10.14 10:32:22) 
maxima +1
yoneticiye soyleyin ve yazı asmaktan ziyade bir apartman kurulu toplantısı yapılsın. genel olarak ortak alanların temız ve duzenli tutulması, kapı önlerine çöp, ayakkabılık vs esya konulmaması, ayakkabıların kapı önlerinde tutulmaması şeklinde karar alınsın kurulda. uymayanların eşyaları yönetim tarafından toplanıp atılacaktır dıye de uyarılsın. eger hala bu karar uymazlarsa o zaman ayakkabı ve diğer eşyaları atma hakkınız olur.

yangın çıkışı ile ilgili olarak da apartmanın zabıta, belediye vs vs hangi kurum tarafından bu işler yapılıyorsa artık denetlendiğini, yangın ve acil çıkışların yönetmeliğe uygun olmadıgını, bir sonraki denetime düzeltilmemesi halinde ilgililere ceza kesileceğini söyledikleri ve apartmana uyarı verildiği söylensin. zaten öyle bir yönetmelik de gerçenten var. acil çıkış kapılarının sürekli açık ve kullanıma uygun tutulması lazım. gerçi bu yönetmelik işyerleri için sadece sanırım ama gene de aba altından sopa göstermek adına faydalı ve etkili olur.
  • halanne  (02.10.14 11:19:53) 
Arkadaşlar herkes demiş yöneticiyle görüşün diye. daha önceden de belirttim yönetici ile görüşüldü, bilgisi var ve değişen bir şey yok. duyuruda editlemiştim daha medeni yollar arıyorum diye o yüzden ayakkabıyı at, yok su dök olaylarına girmem benim ahlak yapım böyle şeylere izin vermez.
@ mea maxima binada sadece çocuğu olan onlar yok, bir sürü çocuklu aile var ama hiçbirinin kapısının önünde böyle bir görüntü yok. Onlar bebek arabalarını binanın giriş katındaki kilerlerinde tutuyorlar, dışarı çıkarken oradan alıyorlar. Ayrıca dairede 2 tane balkon var eğer evinde yer yoksa balkonuna koyabilir. Benimde, başkalarınında evinde bir yerlere sıkıştırdığım eşyalar var. O zaman herkes onları dışarı mı koymalı. Ortak yaşam alanında herkesin birbirine saygısı olmalı. Dediğin gibi kapalı tutsa emin ol, onu evde koyacak yer zaten bulabilir. Bir kapının, koltuğun arkasına zaten koyup, binayı işgal etmeyebilir.

@pescador zaten sözlü ikazla düzelmediği için ne yapabilirim diye soruyorum. Biraz düşünceli insan olsalar zaten kapının önü öyle olmaz. Belediye ceza yazıyorsa gerekirse gelsin bana da yazsın, ama onun yaptığı cezasız kalmasın istiyorum.
  • Dr_Stat  (02.10.14 11:40:02 ~ 11:40:45) 
Yüz yüze konuşulduğunda ne dediler?


  • arnold schwarzeneger  (02.10.14 11:42:23) 
söylemekle/uyarmakla dahi düzelmiyorsa şikayet etmek de çare vermiyor. gidersin şikayet edersin yine yapar.

ayakkabıları çöpe atma falan gibi hayvanlıkları yapma, anlarlar iyice dişe diş göze göz olur. iyice rahatsız olursun.

imkanın varsa taşın derim, başka türlü pek bir şey değişmez.
  • doxanikee  (02.10.14 11:46:44) 
arkadaşlar ergen değilim. fakat apartmanın girişinde en az 50 çift abartmıyorum emin olabilirsiniz ayakkabı vardı. hatta öyle ki merdivenlere diziyorlardı, basamağı kaplıyordu. bizim kapının önüne kadar gelecek neredeyse. bu insanlar apartmanda yaşamayı bilmiyor. apartmanda düğün dahi yaptılar nezaketen müsaade bile istemediler. apartman ortak kullanım alanı babasının malı değil. çöpe atmasın ayakkabıları toplantıda söylesinler, çöpe atmayı öfkeyle söyledim haklısınız.


  • rock n roll  (02.10.14 11:50:56) 
Önerilen, yönetimin asacağı yazılara para cezası eklemek geldi benim de aklıma.

Ayakkabıları toplayıp çöpe atmak elbette çözüm olmaz. Ancak apartmanda yaşamayı bilmedikleri de çok belli. Yani kiler gibi bir imkan varken araba yukarı mı çıkartılırmış?

Yazıya para cezası eklemek, apartman toplantısı yapıp şikayeti kalabalık bir ortamda dillendirmek olabilir. Utanırlar belki tüm apartman orada olunca.
  • gmzo  (02.10.14 12:01:26) 
bu duyuruda her konuda tartışma çıkıyor ve olaylar o kadar uzuyor, o kadar dallanıp budaklanıyor ki çok sıkıldım ben artık. işi gücü bırakıp bunlara tek tek cevap veremiyorum. bu kadar uzun yazanların işi gücü gerçekten yok galiba.

benim nikim yazılarak verilen cevaplara yazacak çok şey var da benim o kadar zamanım yok.

tek bir şey yazayım. soruyu sorarken eksik bilgi vermeyin. ve karşıdaki insanla empati yapmaya çalışın. belki o insanın koşulları sizin gibi mükemmel değil. bebekle meşgul.
  • mea maxima culpa  (02.10.14 14:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.