[]

Araba Almak ve Plaka

İyi geceler efenim,

Yeni bir araba almayı planlıyorum ve bu kapsamda siz değerli uzmanlara 3 sorum olacak:

1) İstanbul'da ikamet ediyorum. Plakamın 34 değil de başka bir ilin plaka kodunu taşımasını istiyorum. Arabayı o ilden mi almam gerekir? İkametgahım İstanbul olduğu için sigortada falan sorun çıkartırlar mı?
2) Arabayı anahtar teslim aldıktan sonra KASKO'suydu, şuyuydu buyuydu, öngöremediğim masraflar ne kadardır ve nelerdir?
3) Otomatik vites, mümkünse dizel, güvenli, sıfır bir araba önerir misiniz? 45-50 bini aşmasın mümkünse. Örneğin Hyundai i20, Ford Fiesta, VW Polo, Toyota Yaris arasında gezinip duruyorum ama hiç bir şey anlamıyorum. Daha önce benzer bir duyuru açmış, ikinci el almam konusunda ısrarlarla karşılaşmıştım ama o opsiyon dahilinde değil. Arabayı en az 5 yıl boyunca da satmayı düşünmüyorum. Bu şartlarda öneriniz ne olur?
Bir de bunların kendi alt modelleri var ama sitelerinde açıklama bulamıyorum. Yok sports, yok trend yok trend x falan hiç benim gibi cahil dostu değil açıklamalar. Bunları öğrenmemin yolu var mı?

Çok teşekkürler...

 
ikametgah nereyse oraya çıkar plaka
kasko sigorta ortalama :2000
polo içlerinden en iyisi
alt model üst model olayında ise markaya karar ver bayide çözersin o işi
edit : istanbul için biraz daha yüksek bu kasko sigorta ben kocaeli için söyledim ayrıca alacaksan arabayı 2015 alma biraz daha bekle 2015 e girince 2014 al baya fark oluyor 10.000 falan
  • gündüz m  (02.10.14 01:07:22 ~ 01:10:22) 
Sen on binlik dizel C 3 falan al, çarpa çarpa kullan. Ondan sonra sporunu expressini sağıni solunu öğrenirsin


  • saksı  (02.10.14 01:38:18 ~ 01:39:10) 
Sigorta artı kasko bin tutar
Yukarıdaki arkadaşa fazla yazmışlar.

  • saksı  (02.10.14 01:41:53) 
Sıfır araba alırken tekirdağ dan da alsan plaka ikametgah a çıkar.
O bahsedilen durum ikinci elde geçerli.
Sigorta artı kasko yaparken sigortam net den fiyat alın.
  • saksı  (02.10.14 02:01:24) 
Dizel sıfır otomatik ve elli bin denkleminde seçeneğin çok az ya da yok.


  • saksı  (02.10.14 02:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.