[]

Hint aksanı ile ingilizce konuşmak

Merhaba uzun süredir aklımda olan muazzam bir fikir bu. Nedeni ise Hintli kardeşlerimizin popülasyonu ve aksanlarının egzantirik havası. Evet önce bir konuş da sonra Hint aksanına kaydırırsın diyebilirsiniz. Ama ağaç yaşken eğilir. (23) öhöm. asdasd.

Yarı ciddiyim ama turizmde olmasa da akademik alanda da fena avantajı olacağını düşünüyorum. Konuşması rahat gibi geliyor, anlaşılması da rahat. Daha ne isteyeyim. Nası'fikir?


 
troll değilsen söyleyeyim, dünyanın en kötü fikri. hint aksanıyla ingilizce kesinlikle anlaşılmıyor -sınıfımda hintli, pakistanlı, iranlı arkadaşlar var, en anlaşılır konuşanları iranlılar ki çoğu zaman onları bile anlamıyorum! :( -


  • pasp  (01.10.14 12:23:14) 
Bu aksanla komiklik olsun diye konusanlar oluyor anca.


  • lutah  (01.10.14 12:27:32) 
türk olarak hintli gibi ingilizce konuşmak ne lan. buna kasacağına telaffuz kas, ingilizceni düzelt. daha çok fayda görürsün.


  • sir gawain  (01.10.14 12:31:04) 
Not: hybrid troll'üm.


  • mechanica  (01.10.14 12:54:09) 
English : "it is quarter to two"
Hingilişh : "eatis guardır du du"

bu mu anlaşılır :)
  • kimlanbu  (01.10.14 12:57:45) 
the bing bang theory'de raj kothrpali varya onun ingilizcesi çok sevimli mesela :) ama tam hintli gibi konuşmuyor galiba o dedikleri rahat anlaşılıyor çünkü. onun gibi konuşursan olur bence :)


  • yue  (01.10.14 13:07:14) 
nası bi avantajı olacak ki? bence aksanın bi avantajı olacaksa o aksan kesinlikle ingiliz aksanı olur. amerikalılar bile ingilizlerin aptalca konuştuklarında dahi aksanlarından dolayı anlattıklarının kulağa zekice geldiğini söylüyor :) hem bu aksanda ingilizcenin en doğru ve temiz hali var, illa taklit edecekseniz ingilizleri taklin edin derim.


  • nathanieltroy  (01.10.14 13:55:56) 
oncelikle konusmasi ve anlasilmasi rahat degil. konusmasi dogal gelmez, burnunuz kapali gibi konusmaniz lazim biraz bi de vurgulari cok farkli amerikan veya ingiliz ingilizcesinden. bir de itici bir aksan, kulaga hos gelen bir aksan degil. ayrica dalga gectiginizi dusunurler. niye avantaji olsun onu anlamadim.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (01.10.14 14:13:06) 
fikir tabii ki berbat. ama illa böyle aksan yapacam diyosan the simpsons izle bol bol. ordaki hintli bakkal apu bu konuda mükemmel örnek.


  • gezgin rocker  (01.10.14 15:16:27) 
Akademide işe yarar ise bana da haber verin. Çoklar diye bunu seçmek istiyorsanız, Çinliler çok daha baskın. Çin aksanı Hint'e göre mantıklı olur ama o da dünyaca anlaşılmıyor işte.

Sonuç olarak Hint Aksanı ile ilgili zaten bir önyargı var, "Iyyy, ne biçim konuşuyor" diye ama önemli olan anlaşılır olmak ve bu da Hint aksanı ile zor.
  • aychovsky  (01.10.14 15:35:37) 
tuvaletteyken mi bunun iyi bir fikir olduğunu düşündün ahahaha.

gidin vatana millete yararlı olun, günde en az 3 kez hindistanla telefonda görüşüyorum ve hala herifleri anlamakta zorlandığım oluyor. bu kadar boktan bir ağız yapısı olamaz.
  • fallthepieces  (01.10.14 15:41:03) 
  • beholderrulez  (01.10.14 17:23:43) 
Igrenc bence


  • fistikliemenems  (01.10.14 20:41:18) 
illa aksan kasılacaksa ingiliz aksanı veya iskandinav aksanı kasılmalı. iskandinav amcalar tertemiz konuşuyor sıfır aksan. bir ara o kadar düzeltmiştim ingilizcemi şimdi kullanmaya kullanmaya paslandı yine

bir yıl boyunca hintlilerle çalıştım birini öldürmeden işi bıraktığım için çok memnunum. zibilyon tane aksan var birini anlasan diğerini anlayamıyorsun
  • argent dawn  (01.10.14 21:05:35 ~ 21:06:22) 
bizim şirketin operasyonel işleri hindistan, polonya ve filipinlerde yapılıyor. bütün gün bu ülkelerden adamlara laf anlatıyorum. hintliler ve polonyalılar en kötü ingilizce konuşanlar, en kötü aksanlar bunlarda. berbat bir fikir.


  • [silinmiş]  (01.10.14 21:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.