[]

hangi çamaşır makinesi

bu akşam bu üçünden birini almayı düşünüyorum hangisini önerirsiniz?

vestel 669tl (peşin 600 tl) www.vestel.com.tr

arçelik ve beko 699tl (peşine indirm yok)
www.arcelik.com.tr
www.beko.com.tr

 
arçelik alma da ne alırsan al. gerçekten çok kalitesiz.

beko daha dayanıklı.
  • elektr10  (01.10.14 10:07:56) 
beko bayiine gittiğimde arçelikle her şeyi aynı mı diye sordum. aynı dedi. sadece ön panel biraz farklı.. özellikle içindeki malzemelerin aynı olup olmadığını sordum aynı olduğunu söyledi.

beko linkine tıkladığınızda hi-tech rezistans olduğu yazıyor. bunu arçelik yazmamış. pahalı makinelerine baktım onlara da yazmamış. herhalde aynı rezistans arçelikte de vardır.

ikinci el piyasasına baktığımızda doğru düzgün hiç vestel yok. 10-15 yıllık arçelik beko makineler hala kullanılıyor ancak bu kadar yıllık vestel makine görmedim. ama vestel son 2-3 yılda biraz değişti gibime geliyor. yani eskiden iyi bir marka olmamasına rağmen şimdi alınabilir mi acaba? sonuçta 100 lira daha ucuz.
  • mahsusmahal  (01.10.14 10:12:55) 
Arçelik ile Beko'nun hiçbir farkı yok. Vestel kullanmadım ama senelerce televizyonlarından çok çektim. Bir de servis olayından dolayı Arçelik/Beko tercih edilir.


  • osurdum  (01.10.14 10:18:28) 
Vestel almayın diğer ikisi aynı ve alınır 20 sene kullanılır


  • lilidance  (01.10.14 10:23:25) 
beko al, vestel alma. arçelik e bir şey demiyorum.


  • jack n brooks  (01.10.14 10:29:13) 
Zamanında bir hata yaparak beyaz eşyaları Vestel aldık. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın. Bu iş bütçe meselesi ben olsam ve imkanım varsa üçbeş kuruş verip samsung veya bosch alırdım. Benim çamaşır makinesi ile yaşadığım tecrübeler aşağıdaki gibi


1.Hatırladığım kadarıyla ilk 3 servisten sonra makineyi yenisi değiştirdiler.Bu süre zarfında ne çektiğimi ben bilirim. Yeni gelen makineye de 2 kez servis geldi.
2.Servis hizmeti çok kötü
3.Yedek parçası pahalı
4.Garantisi bittikten sonra kimse yetkili servisin eline düşürmesin. En son yaklaşık bir ay önce yine arıza yaptı yetkili servis 200 TL fiyat verdi. Özel bir servis 50 TL'ye yaptı.
  • Rmdy  (01.10.14 10:30:55 ~ 10:33:10) 
vestel'in buna yakın bir modelini kullanıyoruz. 4 sene oldu. bir kez servis geldi onun dışında sorunsuz.


  • sir gawain  (01.10.14 10:31:13) 
Şimdi ben de senin kafanı karıştıracağım ve Vestel al diyeceğim. Arçelik'ten çok çektik, Vestel'in buzdolabı - çam.mak.- LCD TV ve bulaşık makinemiz var, 4 senedir kullanıyoruz, bir sorun yaşamadık çok şükür. Hatta başka bir LCD TVmiz daha var o da neredeyse 7 sene olacak, hiç sıkıntı vermedi. Demek ki bu iş biraz şans işi.


  • Tutkun  (01.10.14 10:39:15) 
şanstan ziyade, daha önce de dediğim gibi vestel son yıllarda kaliteyi biraz yükseltti. ha arçelik taş gibi makine mi.. değil. son 6 ayda hem buzdolabım hem çamaşır makinem bozuldu. ikisi de arçelik. ikisini de ikinci el aldığım için bir şey demedim. yaptırsam yine bozulacak. en azından 4-5 sene idare edecek sıfır bir makine alayım dedim. ha param olsa veririm 2000 küsür bosch'un alman üretimi serileri var. buzdolabında lg nin çok sağlam dolapları var. samsung son yıllarda sektörde baya bi hissettirdi kendini. tereddütsüz alınabilir..

şu an ki bütçemle anca bunları alabiliyorum. arçelik/beko ikilisinde arçeliğin paneli daha güzel olması sebebiyle onu tercih edeceğim galiba.
  • mahsusmahal  (01.10.14 10:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.