[]

Kredi kartimdan bilgim disinda alisveris yapilmis!!

Gece 3 te mesaj geldi, kartiniz iptal oldu diye. Bi baktim 4000 tl lik alisveris yapilmis abd de. Ben turkiyedeyim su an. Banka da killanmis ve iptal etmis. Aradim bankayi faks cekin dediler.

Ben sunu merak ediyorum benzer bir durum basina gelen var mi? Magdur olma riskim nedir bu durumda? Benden habersiz bilgim disinda yapilan alisveris. Chargeback denen bir olay varmis, bundan faydalanabilir miyim?

Harcama henuz provizyonlarda. Donem icine gecince hemen fax cekecegim.

Internetten alisveris yaparken mutlaka sanal kart kullanin! Bu da tavsiyem.

 
Dönem içine geçmez o harcama. Banka muhtemelen durdurmuştur zaten işlemi.
Mağdur olmazsın, itiraz edersin harcamaya.

Daha önce aynısı birkaç kere başımıza geldi.
  • cakabo  (01.10.14 09:56:05) 
Hiç panik olma. Dilekçeyi yazıp banka'ya gönderince chargeback yapıyorlar ama kötü ihtimalle süreç iki ayı bulabiliyor.


  • dracox  (01.10.14 10:14:46) 
Cok sagolun.

Donem icine gecmeyecekse hemen bugun faks cekiyorum o halde ben.
  • sylvester standalone  (01.10.14 10:25:35) 
bir de internet şubesinden kart telefonla alışveriş / internetten alışverişe kapatılabiliyor. ben kullanacağım zaman açıyorum, kullandıktan sonra kapatıyorum.


  • inheritance  (01.10.14 10:26:17) 
ilgisiz olacak ama:

bu durumda chargeback yapildiktan sonra isletmenin 4000 liralik zarari karsilaniyor mu? atiyorum adam mali/hizmeti almis degil mi sonuc olarak?
  • yigitovic  (01.10.14 10:43:36) 
sifre (3dsecure) kullanilmayan her isleme itiraz hakkiniz mevcut ve banka da aksi bir kanit olmadigi surece paranizi iade etmek zorunda.


  • disq  (01.10.14 10:46:45) 
@hayirsiz ebay'den paypal uzerinden cokca alisveris yapiyorum. Onun disinda tr'de mizu, zizigo,supplementler.com gibi sitelerden de yapiyorum ara ara. Tr kaynakli oldugunu sanmiyorum ama.


  • sylvester standalone  (01.10.14 10:51:55) 
Yigitovic, işletme o parayı büyük ihtimalle alır. Giren bankaya girer.


  • nereye bu gidis  (01.10.14 10:53:00) 
paypal yüzünden mi oldu yani? en güvenilir sistem değil mi paypal ya?

geçmiş olsun bu arada.
  • shiranai  (01.10.14 10:56:52) 
@shiranai sağolun. neden olduğunu tam olarak bilmiyorum,dilekçeyi az önce faksladım. iade talep ettim. bekleyeceğim artık.


  • sylvester standalone  (01.10.14 11:00:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.