[]

Araçların motorlarını modifiye etmek yasak mı ?

Diyelim 150hp lik bir araç var, daha büyük turbo, chip tuning vs ile 300hp ye çıkardık diyelim. Egzos sesi ise yasal sınırlar dahilinde kalıyor diyelim.

Polis "çek bakalım kenara genç aç şu kaputu" derse ve modifiyeyi görürse araç kapatılır mı ? Yapılan değişiklikleri yasal bir hale getirebilir miyiz ?

1 hafta önce küçük parkta modifiyeli bir honda civic i polis kenara çekmiş, kaput açtırmış nasihat çekiyordu...

 
Bildigim kadariyla motor ve dis gorunus dahil her turlu modifiye yasak ama ruhsata isleterek yasal hale getirebiliyorsun, motor modifiyelerini ruhsata islemek cok pahaliya patliyormus galiba. Diger durumlarda da polisin inisiyatifine kalmis, desibel sinirini asmadigin surece, motoru actirip bakmalari cok uc bir ornek.


  • ermanen  (16.07.09 18:34:08) 
motoru polis açsa bile beygir gücünü anlayamaz. sesten dolayı bir sıkıntı vermezseniz anlaşılmaz.


  • ykyt  (16.07.09 20:56:03) 
2-2,5 yıldır chipli olarak kullanıyorum arabayı, bu süreçte değil polisin laf etmesi serviste bile garantiye soktum tatlı dille:) turbo buyutmesı için de eğer turboyu buyutunce haliyle intercoolerı da büyüteceksen ve bu da dışardan fark edilecekse, polisin evde hanımla olan durumuna, canının çorba çekip çekmemesine bağlı olarak araban bağlanır. bu arada desibel sınırı fln hikaye stock değilse bağlayabiliyorlar ne yazıkki:/


  • cakkal  (17.07.09 02:33:10) 
Standart kanadıyla gezen bir imprezayı çevirip sökeceksin bunu diyen polis arkasından altında neon ışıklar ile gezen honda civic'i görmezden gelebiliyor. Keyfiyet faktörü çok yüksek. Beni yavaş gittiğimden durdurdular, standart spoiler'ı sonradan taktığımı idda edip durdurdular, arabanı niye yıkamıyorsun diye durdurdular, kaçbasıyo diye durdurdular, ne kulak varsa bunda hava filtresi var diye durduran oldu ( bildiğin standart hava filtresi vardı, aynısından senin arabanda da var dedim bıraktı ), hepsinden tatlı dil ve uslu çocuk imajıyla kurtuldum.

Yasal olarak bildiğim kadarıyla araçta herhangi bir modifikasyona gitmek, proje çizdirilip ruhsata işlenmediği sürece yasak.
  • skatheist  (17.07.09 05:37:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.