[]

ales başvurusu için ne yapmak gerekiyor?

en son 2009'da ösym'nin yaptığı bir sınava girmiş birisi olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. ösym'nin sitesinden falan baktım fakat oldukça uzun bir kitapçıktan başka bir şey bulamadım.

ne yapmam gerekiyor? yarın da son günmüş.


 
En son 2009da girdiysen sistemdeki fotoğrafın kabul edilmez. Başvuru merkezlerine (uygun liselere bakmak lazım) gidip yenisini çektirmen lazım. Bir de üniversiten sistemde görünmeyebilir. Onu kanıtlayacak da bir belge götürmen lazım (Öğrenci belgesi, diploma vs.).

Parayı yatırıp sabah erkenden bir liseye gitmen gerek gibi görünüyor.
  • nickini vermek istemeyen uye  (01.10.14 01:05:15 ~ 01:05:52) 
en son 2009'da girdiysen ais'ten olmaz zaten o iş.. güncel fotoğraf ister, onu da kendin yükleyemiyorsun zaten sisteme.. o yüzden parayı yatırdıktan sonra ösym bürosuna gitmen gerek.. başka türlü olmaz..


  • sustum  (01.10.14 01:05:48) 
sanırım liselerden olmuyor başvuru olayı. bir ösym merkezine gitmen lazım. onlar öğrenim bilgilerini, adres bilgilerini ve fotoğrafını güncelliyor ve sana aday işletmleri sistemi şifresi veriyor. liseye gittim geri döndüm ben onlar ilgilenmiyormuş bu tip işlerle. ödemeyi de denildiği gibi ziraat bankasında saatlerce beklemek yerine odeme.osym.gov.tr den kredi kartı ve ziraat banka kartıyla yapabiliyorsun.


  • 221b  (01.10.14 10:09:33) 
Temelde söyleyeyim. Ösym'den şifre alman gerekiyor internet üzerinden girebilmen için. Eğer şifren varsa yani sisteme girebiliyorsan bankaya parayı yatır. Sisteme gir. Zaten tek seçenek çıkıyor Ales olarak(onun parasını yatırdığın için)
sonra ileri dedikten sonra gerekli bilgileri doldur. Sonda onayla de.

Doğru 2009 fotoğrafını kabul etmezler. Çünkü geçerlilik tarihi yazıyor altında. 3 yıl olması lazım. Fotoğrafı yeniletmen gerekiyor bir ösym bürosundan.
  • secilmis uye  (01.10.14 10:12:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.