[]

Annemin sigara içtiğimi kabullenmemesi

İyi geceler herkese,

1,5 yıldan fazla süredir içiyorum. Arada bir sağlık sorunlarından dolayı ara vermem gerekti. Ama hala içiyorum. Hiçbir zaman günde 10 tane içmedim. Ortalama 3-4 tane içerim günde. Bazı günler hiç içmem. Bazen 3 günde 1 paket içerim.

Neyse 2 ay önce annem pantolonun arka cebinde boş bir paket buldu. Ufak bir sorgulamaya tabi tuttu ama çok üstüme gitmedi. 1 hafta sonra dolabımda gördü 1 tane, "bir daha ne görecem, ne anlayacam" falan diye parçaladı sigarayı. 3 gündür hastalığımdan dolayı öksürmemi sigaraya bağladı ve benimle konuştu birkaç saat önce. "Sen sağlıklı bir insan değilsin, ömür boyu ciğerlerin rahatsızdı. Gerekiyorsa 171'i ara, gerekiyorsa bütün paramızı verelim ama şu zıkkımı bırak. Baban sizin için sigarayı bıraktı 10 yıl önce. Kim seni sigaraya alıştırdıysa beddualarım ona gitsin (neyse ki kendim başladım). Bana bir söz vereceksin, bir daha içmeyeceksin. Eğer yine içersen ben de kendi ciğerlerime zarar veririm. Bak geçen sene ne kadar üzülüyordun ben öksürünce. Yine ciğerlerim kötüleşsin" gibi bir sürü şey söyledi. "Söz veremem" dedim ben de, ne diyim. Ama annem çok haklı. Ailemizde çoğu erkekte (ben dahil) tümör geçmişi var. Amcam kanserden dolayı vefat eddi, diğer amcam akciğer kanserini yendi çok şükür. Babam da kanseri yendi. Bana diyor "ben seninle çok yandım, beni daha fazla yakma" diyor. Son 3 yılda 3 tane ameliyat geçirdim, hepsinin sıkıntısı ayrıydı. Haklı kere haklı, ama bırakmayı düşünmüyorum evlenene kadar.

Sizce annem kabullenir mi? Ne yapmak lazım? "Lütfen sen kendini üzme" dedim defalarca ama belki de saatlerce uyuyamayacak şimdi. "Babana da söylerim bırakmazsan" dedi ama tehdit amaçlı demedi. Babamdan da birkaç kat fırça yerim. Ama üzerimden yük kalkar babam da öğrenirse.

Akıl verin lütfen. Siz nasıl atlattınız bu süreci? Teşekkürler.

 
biz o süreci sigaraya hiç başlamayarak atlattık.

kesin bilgi. yayabilirsiniz.
  • mea maxima culpa  (01.10.14 00:32:45) 
bence anne sözü dinle. ailende de kötü bir geçmiş var madem kabullenmelisin. illa başına kötü bir şey gelince mi bırakacaksın?

benim eniştem 30 sene sigara içti ve baya da seviyordu. bir kalp krizi geçirdi bir daha ağzına sürmedi, doktoru da çok korkuttu tabii. 10 senedir içmiyor şimdi.
  • elektr10  (01.10.14 00:33:16) 
boşver iç sen. ölüp gittiğinde süreci atlatacaksınız nasılsa.
tum anlattıklarına ragmen bırakmıyorsan kendini imha etmeye calısıyorsundur bılerek ya da bılmeyerek.

  • denne  (01.10.14 00:35:23) 
yazık annene


  • sta  (01.10.14 00:37:46) 
İlk önce ya ben zaten bağımlı değilim, çayla, alkolle, muhabbetle iyi gidiyor dersiniz.
Sonra istediğim zaman bırakırım. Ama o sigara bırakılmaz, sürekli ertelenir.
3 ay bırakırsın, sonra ben kurtuldum bundan ya bir tane içsem ne olacak dersin. Bir dal içersin, ardından 3 sene daha içersin.

Bu zıkkım öldürüyor arkadaş. Güzel bir ölüm de değil.
Akciğere soluk borusundan iğneyle biyopsi alınıyor.
Prostatınızdan biyopsi için idrar yollarından giriyorlar falan.

İki gram aklın ve annene merhametin varsa bırak hemen.
  • solaufein  (01.10.14 01:02:32) 
gizli gizli içecen amk, sorduğun da soru mu. Annene bıraktım diyecen gizliden içeceksin. Boşa uğraşmayın millet size ne anlamadım, içsin arkadaş. Doğal seçilim çalışsın.


  • orhan tv  (01.10.14 02:01:31) 
Kanki bırak be. Kafamı sikeyim ko bırakmıştım 1 şey olmaz diye başladım. Günde 3 4 müş 1 de çok kolay bırakırsın. Ben 1 paket içince bugün az içtim diye seviniyorum.

Cidden bak zevkmiş suymuş buymuş palavra. Nikotin ihtiyacı falan ds hikaye. Tik gibi resmen elin gidiyor yakıyorsun. Bırak hacı bı rak.
  • materyalist imam  (01.10.14 02:04:21) 
evlenince bırakmayacaksın o sigarayı o kesin kere kesin. annenin içi gidiyor tabi kendi çocuğu canından bir parça kendini öldürüyor. anne için çok zor. Annene desen ki sen iç ben bırakayım öleceğini bilse yine kabul eder bunu. Annelik öyle bişey. Ama sen istiyorsun ki annen sana lanet olsun ne halin varsa gör desin. sana olan ne tür iyi hisleri varsa körelsin yok olsun. Durumu kabullensin. Zor. Annenden bunu beklemek haksızlık bence. O kadın acı çekiyor ve kendi istekleri için değil senin için acı çekiyor.


  • maxhoper  (01.10.14 02:20:42 ~ 02:21:52) 
Şimdi içme. Yaşın kaç bilmiyorum ama seni gereksiz durumlardan korumak için uyaracak insanlar olmadığında üzülüp tellendirirsin. Anne sözü dinle özetle madem sağlık sorunları da var ne kendine ne annene zarar verme.


  • oldboy  (01.10.14 02:58:36) 
su kalbinden temiz satirlari cigara icerken yazdigim icin sigara icmene laf demeyip direk soruna geciyorum; kabullendirmeye calisma. gizli gizli ic, hem annenin istedigi olmus olur hem de sigarana devam edersin. hayat boyle, insanlar pembe yalanlar istiyor.


  • tdl  (01.10.14 06:33:52) 
sigara denen sikik şeyi ne kadar büyütüyorsunuz amk.

nefes alamayarak, kendi ciğerlrini kullanamayarak tıslaya tıslaya gebermek ve sen geberirken annenin senin başında 1 günde 10 yıl yaşlanarak çürümesini izlemek istiyorsan iç bana ne.

the fault in our starsta güzel söz vardı: "kanserden daha kötü bişi varsa, kanserli bir çocuğun ebeveyni olmak"
  • kamera motor  (01.10.14 06:38:34) 
Anneler her zaman abartır, duygu sömürüsü yaparak seni vazgeçirebileceğini zannediyor. İçmesen daha iyi tabii ki ama içmek istiyorsan da sana her seferinde bırak dediğinde bişe olmaz bana, içecem de.


  • Tutkun  (01.10.14 08:25:43) 
var böyle bir huy bizim insanımızda. kabullenmek yerine bağırıp çağırarak konuyu kapatarak bir daha olmayacağını sanıyorlar. al karşına konuş ben içiyorum bu da benim de


  • matematik koyu  (01.10.14 08:53:51) 
annen haklı bırak. asıl evlenince içmek istiyorsan içersin. hasta olursan karın bakar annen kurtulmuş olur.


  • yue  (01.10.14 08:59:26) 
anneni çok takdir ettim, süper ötesi bir annen var. üzme anneni, şimdi bırak. evlenince bırakacağım ne demek, niye şimdi değil de evlenince? ya evde kalırsan tövbe tövbe :))


  • rock n roll  (01.10.14 09:59:13) 
Rocknroll'a cok guldum.

Aynen, ya evlenmezsen?

Kendine bir deadline belirlemissin zihninde guya birakmak icin ama o vakit geldiginde birakamayacagini biliyorsun degil mi?

Annene cok yazik. Kadincagiz ne dertleniyordur simdi seni dusunerek...

10 problemin olsun ama sigara icerek uzerine bir 1000 daha ekleme.

Yasindan dolayi su an sana sigara bir cikis, havali bir kacis veya sosyallesme araci gibi gorunuyor olabilir ama oyle degil. Su an denesen de hemen birakamayabilirsin zaten.

Ozetle annene kabullendirmeye ya da gizli gizli icmeye dil de birakmaya calis...

Sigarayla ailene rustunu ispat etmek gibi bir bilincalti istegin varsa da baska seylerle gostermeye calis bunu.
  • sayns  (01.10.14 12:35:16) 
Mobilde oldugum icin editleyemiyorum. Dogal secilime deginen arkadaslar da olmus. Bence bu bile bir neden olabilir birakman icin...

Diyelim ki evlendin ama 7 yil sonra oldu; bu 7 yilda ictigin sigaralardan dolayi bir hastalik sahibi olursan esinin bunda ne kabahati olacak?

Neden evlenince?

Birakman gerektigini dusunuyorum...
  • sayns  (01.10.14 12:38:13) 
@sayns Yok ya herhangi bir şey ispat etme gibi bir amacım yok. Yaş olmuş 21. Gerçi yaşım çok da ileri değil ama yine de ergen değilim. Bu arada kendimi kandırdığımı da düşünmüyorum, istersem bırakabilirim zamanı gelince.


  • aguilas negras  (01.10.14 12:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.