[]

almanya vizesi

simdi efenim almanya konsoloslugunun yetkilendirdigi ve tek yetkili ilan ettigi idata internet sitesinde turistik vize icin istenilen evraklar ile internette bu işi yaptıgını soyleyen aracı firmalarin verdigi belge listesinin arasinda dağlar kadar fark var.

misalen tek yetkili idata daha yuzeysel, somut belgeler listelerken digerleri anasinin donunun fotokopisine kadar yazmis.

idata'nin istediklerine gore ayarladım evraklarımı ve cuma gunu basvuruda bulunacagim, basvuru sırasında surpriz cıkmaz degil mi?
cıkmasın ya :(

 
diğerleri işi garantiye almak için fazladan evrak istiyor. zira sen onlara ek ücret ödüyorsun ve ret gelse "sizin yüzünüzden ret yedim." deme olasılığın var. adam güya kendini garantiye alıyor.

aslına bakarsan vize danışmanlık hizmeti biraz bilgisayardan anlayan aklı başında biri için aşırı gereksiz bir hizmet.
  • siradisi00  (01.10.14 00:09:04) 
hangi evrakları alacaksınız yanınıza, söyleyin eksik bir şey varsa söyleyelim.


  • bosver nicki  (01.10.14 02:07:03) 
şu anda;

pasaport
gidis donus ucak bileti
vize basvuru formu
çalışma belgesi
izin belgesi
sgk prim dökümü
sgk işe giriş bildirgesi
son ay maaş bordrosu
gecmis banka hesap dökümleri (güncel)
banka hesabında para
seyahat sağlık sigortası
orada kalacagim otelin rezervasyon belgesi
vukuatlı nufus kayıt ornegi zımbırtısı
resim bugun hallediliyor

bunlar yani.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (01.10.14 11:14:38) 
Eski pasaportlariniz ve vizeleriniz varsa onlari da alin yaniniza, vizelerin fotokopisi de tabii. Yine uzerinize kayitli tasinmaz mal varsa; ev, araba, arsa vs. onlarin da birer fotokopisi olsa her sey tam olur, zaten saydiklarim yoksa bu haliyle yeterli gorunuyor evraklariniz eger gozumden kacan bir sey yoksa.


  • bosver nicki  (01.10.14 15:05:13) 
yalnız soyle bir sey var;

tam tekmil vukuatlı nufus kayıt ornegi isterken parantez icinde ''acıklamalar kısmında adres belirtilmelidir'' yazıyor, bugun nufus dairesinden ''vize icin'' aldigim nufus kayıt orneginde ne acıklamalar kısmı var ne adres ne de adres yazabilecek bos bir yer.

bu problem cıkarmasin?
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (01.10.14 15:21:14) 
yok çıkmaz, zaten öyle oluyor bildiğim kadarıyla siz memura belirttiyseniz durumu o ona göre vermiştir zaten. içiniz rahat olsun şu haliyle, yani bu arada ben turist vizesi için konuşuyorum tamamen, başka bir amaçla başvuruyorsanız bu kadar emin konuşamam.

son olarak çalışma, rezervasyon belgeleriniz ve dönüş uçak biletiniz mutlaka yanınızda olsun, geçen sefer buraya gelen arkadaşımdan, pasaport kontrolündeki memur, görmek istemişti bu evrakları. baya bir zorluk çıkardı, en son benimle konuşmaya falan geldi de o zaman ikna olup arkadaşımı bıraktı :) aklınızda bulunsun.
  • bosver nicki  (02.10.14 02:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.