[]

Vize Sorunu

Almanya'ya Schengen vizesi için başvurmuştum turist olarak. 3 hafta oluyor neredeyse, ses yok. Belirttiğim yolculuk tarihleri de 3-7 Ekim, yani bu cuma. Pek şansım kalmadı gibi geliyor.

Şimdi sorum şu, kalan 2 gün içerisinde de bu vize işleme alınıp olumlu/olumsuz cevap verilmez ise, tatil dönüşü bu adamlar başvuruyu incelemek için önlerine aldığında geçmiş bir tarih için başvuru görecekler. O durumda ne oluyor? Başvurumun geri iade edilmesi, başvuru bedelinin iadesi gibi bir durum söz konusu mu? Aksi takdirde bu çok net bir sahtekarlık olmuyor mu? Yani reddetse sorun değil, ama parayı almasına rağmen ve yeterli zaman olmasına rağmen incelenmemesi durumu deli etti.


 
vizeye 3 hafta önce başvurmuş, ne geç başvurması? parayı geri vermezler ama bi durum olsa ararlardı. ismin sık kullanılan bir isimse(ahmet, mehmet) güvenlik araştırması vs. olabilir. tahmini konuşuyorum.

genelde tarih geçince vizeyi verdikleri de olabiliyor diye duymuştum.
  • schizo  (30.09.14 22:23:43 ~ 22:24:47) 
ticari vizem son gün çıkmıştı. hala şansın var yani. çıkar inşallah.


  • japon askeri  (30.09.14 22:28:28) 
Bu sezon Almanya vizelerinde herkes sıkıntı yaşıyor ama genellikle son gün çıkartıyorlar. Aşırı yoğunluk varmış. Son ana kadar umut var çok yaşandı bu yıl.


  • mrmlq  (30.09.14 22:31:33) 
Iste tam olarak bu bahsettigin durum basima geldi. Bana vizeyi verdiklerinde kendilerine sundugum ucak biletleri ve rezervasyonlarin hicbir hukmu kalmamisti:)
Sahtekarlik olmuyor, cunku sana vizeyi yetistirme garantisi vermiyorlar.
(git: 785852)

Ben yeni bilet alip farkli bir tarihte gitmisitim.

Not: konsoloslugu ara, bir sorun cikmis olabilir, benim hatama dusme. (git: 786712)
  • delifaruk  (30.09.14 22:45:25 ~ 22:46:58) 
hocam keske bugune kadar beklemeyeydiniz. bazen sacmaliyor konsolosluklar. arayin sorun sorusturun kesinlikle.


  • brkylmz  (30.09.14 22:49:14) 
hocam beklemedik ne zamandır, idata'dan sorduruyorum, bir sıkıntı görünmüyor, işimiz acil diye faks çekin isterseniz, belki işe yarar diyor. dedim dalga mı geçiyorsun, öyle bir şey olsa herkes idata'dan çıkar, yan binaya geçer işim acil diye faks çeker.

neyse, konsolosluğu 1,5 saatten fazla kesintisiz aradım, düşmüyor telefonlar.
  • silent storm  (30.09.14 22:55:33) 
Bir sorun varsa Idata'dan hicbir cozum cikmaz ben sana soyleyeyim. Oradaki insanlar her aradiginda sana ezberledikleri cumleleri soyleyeceklerdir. Konsolosluga ulasman lazim. Idata'ya sakin guvenme.


  • delifaruk  (30.09.14 23:03:19) 
Fax işe yarar. Alman konsolosluğundan bahsediyoruz. O faksın görülmemesi olasılığı yok. Yarın ilk iş faks Çek, Perşembe gidebilirsen konsolosluğa gitmeye çalış. Aşağıda içeri almadıklarında bana mail geldi falan dersin yukarı çıkıp görüşmem lazım dersin. Çıkınca da anlatırsın durumu.


  • fayfim  (01.10.14 02:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.