[]

Sushi neden Türkiye'de bu kadar pahalı?

Yurtdışında parçası 1 lira civarı olan sushinin burada parçasını 5 liradan ucuza bulamamanın sebebi nedir sizce? Ülkenin denize kıyısı olmasa bir nebze anlarım ama bu fiyatlar gerçekten inanılmaz pahalı.

Belki de ben bulamıyorumdur. İstanbul'da ucuza nereden sushi yenir/sipariş edilir?


 
çünkü sadece lüks yerlerin tekelinde. bi kaç tane ucuz çin markası gelse gtünü o zaman görürüm o lüks markaların.


  • mayeskuel  (30.09.14 21:24:26) 
abi bi şey diyeyim mi, yaklaşık 50-60 liraya bi kilo suşi yaparsın.


  • reavelyn  (30.09.14 21:26:40) 
iyi parayı kırıyorlar valla. 25 parça sushiye 28 lira civarı ücret ödediğim günleri hatırlıyorum yurtdışında. buraya geldik durum rezalet... kendimiz yapacağız artık.


  • dunden kalmis yemek  (30.09.14 21:30:50) 
çünkü sushi ülkemizde lüks bir yemek olarak görülüyor. kıçı kırık balık halbuki.


  • halitkin  (30.09.14 21:34:17) 
Bizim ülkemiz için tutulmayan bir şey de ondan. Bakın her sokak başında kokoreççi var mesela ucuz bir şey ararsanız hem de oh mis kokuyor.


  • hazel  (30.09.14 21:34:27) 
hiç yemedim, ama dedim bir gün ulan yiyem diye fiyatlarını bir öğrendim dedim oha. mayeskuel haklı, bir marka bile gelse afedersin siker atar. ulan sushi denen şeyi resmen hayvani lüks bir şey gibi empoze ediyorlar uyuz oluyorum. evde yapılanı nasıl olur ki acaba ? bilen varsa aydınlatsın.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.09.14 21:37:02) 
evde yapılınca cok taze ve güzel oluyor. yedım ama yapmadım yapan kısı bana yaprakları hazır aldıgını gerı kalanı evde hazırladıgını söyledı. TRde lısanlı bır yer var taksımde. neyın lısansıysa artık. orda yedıklerımden kat ve kat daha güzeldı. yosun sarıldıgında dısardakı yeter daha fazla yosun olmasın dedırtırken ev yapımı cok güzel gıttıç dıgerını kagıt/musamba gıbıydı. kusruma bakmasınlar.

konusamıyorum bugğn nıyeyse. ev yapımı benım damak zevkıme daha uygundu ve hafıf nemlı taze yosun kullandıgından gayet ıyı gıttı. dısarda yedıgımde sındıremedım kagıt gıbı cıgnemekten. oysa en bılındık yerde her türünden yedım. orda satılan her türünü denedım galıba.
  • portmanto  (30.09.14 21:48:35 ~ 21:50:51) 
haftaya ben de deneyeceğim evde yapmayı.


  • dunden kalmis yemek  (30.09.14 22:17:37) 
bende de bir heyecan oldu ama ankara'da kim bilir nereden bulunur malzemeleri.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.09.14 22:49:54) 
kendin yapsana. çok basit aslında. bizim hesaplamalarımıza göre ki eskişehirde istanbuldan bi tık daha ucuz, evde yapmak çok çok ekonomik ve eğlenceli.
www.cukurcumatimes.com

bunu da ya burda ya sözlükte gördüm. güzel anlatmış.

edit:@ proletarier aller lander vereinigt euch,ankarada metroda var malzemeler. metro gross marketlerde.
  • tuborg yesili  (30.09.14 22:54:21 ~ 22:55:06) 
Az olan seyin degeri artar. Fiyatlandirma politimasi bundan sebep.


  • brkylmz  (01.10.14 21:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.