[]

Konusmayi unutmak.

Son 2-3 yildir konusurken baya baya takilmaya basladim. Hicbir cumleyi tek hamlede soyleyemez oldum. Arada kekeleme de oluyor. Cok fazla duraklama oluyor. Kullanacagim kelimeyi bulamayip duraklamaya basladim mesela. Eskiden boyle birsey yoktu, sonradan oldu. Bildigin konusmayi unutuyorum yavas yavas. Duraklama, kekeleme gibi konusma sikintilarim hic yoktu oncesinde. Neyin nesidir bu, neden boyle olabilir?
Unutkanlik da hat safada bu son 2-3 yildir.

Edit: Bu arada okumada da gerileme var. Okuma hizim epey azaldi. Yazilari daha yavas okuyabiliyorum eskisine gore. Sorulmadan ben soyleyeyim, tersine eskiden daha az okurdum.

 
Giderek eskiye göre daha asosyal olduysanız, insanlarla daha az görüşüp sohbet ediyorsanız olabilir bu. Sevdiğiniz ve uzun uzun konuşmaktan hoşlandığınız kişilerle daha sık vakit geçirin, bir süre sonra düzelir. Tabii ki psikolojinizle de alakalı, daha pozitif olmanız lazım. Vitamin takviyeleri filan yapılabilir mesela.


  • olcay  (30.09.14 17:40:08 ~ 17:40:19) 
Asosyallesme durumu falan yok.


  • delifaruk  (30.09.14 17:42:12) 
Daha az ya da kalitesiz uykudan kaynaklanabilir.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.09.14 17:44:56) 
nörolojiye gidin daha fazla aksatmadan.


  • bxgx  (30.09.14 17:47:19) 
evde ingilizce konuşuyorum, ingilizce diziler izliyorum, akademik hayat da ingilizce bazlı gidiyor

iş yerinde konuşmaya çalıştığımda tutukluk yaşıyorum. basit kelimeleri bile unutuyorum arada. buraya bile bişeyler yazarken zaman zaman durup bi kaldığım çok oluyor

yani hep diziler yüzünden :)
  • la noix  (30.09.14 17:47:30) 
Izledigim tek bir dizi bile yok:)


  • delifaruk  (30.09.14 17:58:15) 
Kesinlikle ben de böyleyim. 2 kelimeyi birleştirip söylemişligim de var hatta. Çözüm bulursanız bana da paslayın lutfen:)


  • zet  (30.09.14 17:59:37) 
nickname ine doğru ilerliyorsun.


  • jamswety  (30.09.14 18:13:02) 
@zet sonradan mi oldu sende de?


  • delifaruk  (30.09.14 18:17:30) 
kitaplarla aranız nasıl, fazla okumamaktan da kaynaklanabiliyor.


  • gloomystorm  (30.09.14 18:19:02) 
Evet sonradan oldu son birkaç senedir boyle. Aslında çok üstünde durmuyordum ama iş hayatımda baya sıkıntı çıkarıyor. Basit kelimeleri dahi telaffuz ederken zorlanıyorum ya da saniyeler önce aklımda olan kelimeyi hatirlayamiyorum. Nedir problem hiçbir fikrim yok.


  • zet  (30.09.14 18:38:03) 
Bende de var ayni durum. Cok okuyorum ama hic ondan olucagini dusunmemistim, tam tersi okumak kelime haznesini, konusmayi gelistirir derler hep. Neyse, sebebi bu mu bilmiyorum ama benim b12m dusuk cikti, hap kullanmaya basladim, simdilik bi duzelme yok kullandikca nolur bilemem. Bi de alkol alinca geciyor bu durum bende.


  • saçdemeti  (30.09.14 19:11:14) 
@sac demeti
Cok ilginc, alkol alinca bende de duzeliyor konusma bozuklugu. Biraz sarhos olursam takilmadan duraksamadan konusuyorum eskisi gibi. Ama unutkanlik durumum sarhosken nasil, onu test etmedim hic.

Okuma hizinda da azalma var.
  • delifaruk  (30.09.14 22:04:52) 
oha aynı durum bende de var, çözümü varsa ben de bileyim


  • mirty  (30.09.14 22:18:22) 
b12 sorunum var, ben de çoğu şeyin ismini, öğretmenlerimin arkadaşlarımın ismini tek seferde çıkaramaz olmuştum. konuşurken kendimden ne kadar emin olursam olayım bazen sesim titriyor gibi oluyor, kekeliyorum.
ilaç kullanmaya başladım en azından isim sorunum biraz azaldı, elimdeki şeyi 2 dakika sonra nereye koyduğumu daha az unutuyorum.

bilmiyorum ama sanki bilgisayarla çok haşır neşir olmak da etkiliyor gibi geliyor.okuma hızı sorunu ve düşünme hızının azalması bunla alakalı olabilir gibi. her şeyi google destekli yaşamaya alışmak beyni tembelleştiriyor bence. biraz uzaklaş.
  • gudumlu anne terligi  (30.09.14 22:28:10 ~ 22:31:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.