[]

Nefes alamıyorum

Sabah uyandım. Her şey güzeldi. Duş tıraş, ardından kahvaltı. Atladım arabaya. İşe biraz geç kalacağımı biliyordum ancak endişeli değildim.
Derken tam önümde kaza oldu. Öyle büyük bir kaza da değildi ancak adım adım gördüm. Kaza bana "geliyorum" dedi. Eğer bende hızlı kullanıyor olsaydım kazaya dahil olacaktım.
Ne olduysa ondan sonra oldu. İçimde bir sıkıntı var. Sanki göğsüme şişman bir kedi oturmuş gibi, nefes almakta zorlanıyorum. Bazen de midem kasılıyor. Öyle belki çok dert edilecek bir şeyde değildir muhtemelen ancak bu durum sinirimi bozmaya başladı. Sanki git gide bu olumsuz hal şiddetlenecek gibi hissediyorum.
Ne yapmalı?

 
çok korkmuşsun ondandır. ama yine de doktora git, belki bir rahatsızlığın vardır farkında değilsindir. geçmiş olsun.


  • rock n roll  (30.09.14 10:35:23) 
şoktandır o. izin alabiliyorsan çık hava al biraz. öyle durumlarda insan biraz klostrofobik olabiliyor. geçmiş olsun


  • argent dawn  (30.09.14 11:25:44) 
ufak çaplı bir post travmatik stres bozukluğu. eğer şikayetiniz devam ederse psikiyatriste görünebilirsiniz.


  • fayfim  (30.09.14 14:29:11) 
şimdi tam bilimsel kelimelerle açıklamasını yapamayacağım ama şöyle bir durum;
vucudumuz tehlike-korku-stres durumunda "savaş ya da kaç" moduna geçtiği için kaslarımıza ekstradan bir hormonlar yolluyor ki böyle bi durumda kaçıp veya savaşıp canımızı kurtarabilelim.
ama sende böyle bir durum yaşamışsın ama tabi senin kaçacak veya savaşacak bir halin yok. o yüzden kaslara yollanan hormon şu an fazla geldiği için kaslar kendi kendilerine kasılıp kalıyolar şu an.
kas gevşetici içmeni tavsiye derim. bir de sakinleştirici papatya veya melisa çayı.
  • innerbliss  (30.09.14 18:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.