[]

Uzun seyahate çıkmalık Motorsiklet (çogzel video da var)

selamlar,

böyle üstüne atlayıp avrupa, ortadoğu vs vs gezilebilecek moturlar nasıl oluyor? yani bazen insanların videolarını izliyorum böyle atlayıp 2-3 kişilik grupla geziye çıkıyolar falan. çok çok zevkli geldi.

mesela ben de yapmaya niyetlensem böyle bişey, nasıl bişeyim olmalı? marka-model de olur, tip/sınıf tavsiyesi de olur. genel öneriler de olur, böyle bir seyahate çıkan varsa tecrübeleri de olur. blog olur, okumalık online kaynak olur.

yeni bir hedef koymam lazım kendime, böyle bişey yapsam mı diye uzun zamandır düşünmelerdeyim.

www.youtube.com

 
otoyollardan mı gideceksin, yoksa arka yollardan, köyleri, dağları, bayırları gezerek mi?

fakat bana sorarsan her iki şartta da transalp.

tabi sadece motoru almakla bitmiyor. dağın başında bir sorunla karşılaştığında teşhis koyup müdahale edebilecek kadar motoru bilmen gerek.

bence yavaş yavaş başlayın. hiç tecrübeniz yoksa bir cub motor alın. bunlar yarı otomatik vitesli aletler oluyor. motor sürmeyi düşe kalka öğrenirsiniz. sonra düşük seviye, vitesli bir alet alın. bu aletle hem vitesli motor kullanmayı hem de gerekirse tamir etmeyi öğrenirsiniz. ondan sonra ise artık sizi uzun yolculuklara götürecek olan aleti seçip almanın zamanı gelir.
motosiklet gruplarına katılıp yakın yerlere geziler düzenleyerek tecrübe ve arkadaş edinirsiniz. ondan sonra ver elini gürcistan ve rusya üzerinden sibirya, moğolistan, çin.
  • bira sisesi kapagi  (30.09.14 09:23:01) 
250'lik virago ile türkiye'nin yarısını gezdim ben aslında motordan çok kullanıcısına bağlı r1 ile dünyayı gezenler var bildiğim, ama genel kanı enduro dur her yol şartına girdiğinden, şimdi kle 500 var bende onunla da geziyorum önümüzdeki yaz balkan turu planlarım var, mümkün olduğunca mekanik motor kullanmak daha iyidir, yolda falan kalırsan tamir imkanın olur,
www.2enduro.com

gönderdiğim linkte adam vespa ile ordu - texas arasını geçmiş, dünyayı gezmiş, ybr 125 ile gezip yolda tanışıp evlenen insanlar var :), var da var yani istedikten sonra, mesela ben iki sene içinde istifa edip himalayaları geçme planım var düşünürsen planlayabiliriz :p
  • mirty  (30.09.14 09:43:41) 
enduro seni kalemin. 80 model bmw gs serisi bir motorla isviçreden irana motor süren bir arkadaşım vardı.


  • argent dawn  (30.09.14 10:01:50) 
enduro +1

vucut tipine en uygun, en rahat oturus pozisyonu bu motorlardadir.

ekstrem ornekler elbette olabilir, ama en mantiklisi endurodur.

yoksa essekle de bisikletle de dunyayi dolasabilirsin.

uzun km tur konusu oldugunda bmw her zaman bir adim one cikar.

fakat dl 650 ya da 1000, varedero, transalp, tenere ile de cok rahat edersin.

mumkun oldugu kadar yeni bir motorla yola cikilmasi mantiklidir.

ama duzenli bakimlari yapılmış on yasinda bir motor bile olur.

endurolar dusuk devir cevirdikleri icin motoru yipratmazlar.

genel surucu tipi de bu motorlarin uzun omurlu olmasi icin bir artidir.

on yasinda motor dediysek, simdi bir ikinci el al bas git demek degil bu. motoru tanimak açısından yola cikmadan uzun bir beraberlik geçirilmeli ve tum gerekli bakimlari yapilmalidir.

en olmazsa olmazi ise elinin anahtar tutuyor olmasidir.

cunku yolda mutlaka tamir ihtiyaclari olacak ve bunları kendin yapabiliyor olmalisin.

tamam yolda motor indir segman at demiyoruz, ki yapan cok vardir :)

ama en azindan tel, balata, yag degisimi yapabilmeli. lastik tamir edebilmeli, zincirle basa cikabilmelisin.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (30.09.14 17:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.