[]

Türkiyede avrupayla yarışacak özel üniversiteler

Mesela koç,bilkent gibi okulların fiyatı 30 000 40 000 tl.
Avrupada ,Amerikada 12 000 sterlin ,euro yada 20 000 dolara okunabilecek onlarca okul var.Sizce türkiyede bu okullara aynı parayı vermek mantıklı mıdır ?



 
Sahsi fikrimi soyluyorum: degil.

Ben ozel bir universitede burslu okudum. Simdi de Amerika'da doktora yapiyorum. Lisans egitimim sirasinda Abd'ye gelmeyi cok istesem de maddi acidan karsilayamayacagim icin yapamadim. Ama eger parali okuyan bi ogrenci olsaydim dusunmeden yurt disindan alirdim diplomami. Is yasamina girmek istesem 1 yil calisma hakkim da olurdu, bkz. OPT. Akademik devam etmek istesem de simdiye Chicago'da doktora yapiyor olurdum muhtemelen (benim alanimda dunyanin en iyi okuludur kendisi).

Eger bir gun Turkiye'ye donersem ve cocugum olursa lisans egitimini Avrupa veya Amerika'dan almasi icin elimden ne geliyorsa yaparim.
  • balli borek  (30.09.14 07:34:50) 
Belki Amerika'da ortalama altı üniversitelere göre tercih edilebilir, onun dışında Türkiye hiç mantıklı değil.

Yalnız sadece okul ücreti olarak karşılaştırma, yaşam maliyeti her türlü daha fazla çıkar. Bazı şehirlerde Ankara'nın iki katı ücrete bile yaşayamazsın ki bir de uçak bileti vs masraflar var.
  • christopher nolan  (30.09.14 10:10:28) 
bilkent 25 bin liradan düşük bu arada eğitim ücreti olarak.


  • kayranin kedisi  (30.09.14 10:39:31) 
sadece okul ucreti olsa dogru diyorsun da. yasam masraflari da cok tutuyor yurtdisinda.

bu arada, konudan bagimsiz ama, istanbul'da oturan bir tanidigim, cocugunu, maddi durumu iyi olmamasina ragmen ozel universitede okutuyor. argumani da: "istanbul disinda yeni ev acip onun masrafini cekecegime, okul parasi veririrm ama evden gider gelir. bana mantikli geldi acikcasi. kisaca soylemek istedigim, egitim masrafinin buyuk bolumu tuition degil yasam masraflari.
  • earthsea  (30.09.14 10:41:29) 
@kayra araştır 30 000 civarında çok okul var.@earthsea yaşam ücreti en fazla 2 katı olsun ama sonuçta parası olanlar için soylüyorm tabi o dediğin kıstastaki özel okul öğrencileri ortalama okullara gider haliç gibi vb..


  • lawist  (30.09.14 10:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.