[]

ateistler bunu aciklamasin

Kisinin dogdugu ve yasadigi yer, hayatinin hangi detaylarinda rol oynar?




 
Pasaportunda rol oynuyor. Dolayisiyla is bulmasinda, farkli ulkelerde yasamasinda, ozgurce seyahat etmesinde engel olabiliyor.


  • crown  (29.09.14 23:22:40) 
Bu soruya nasil cevap verilebilir ki? Her detayinda rol oynar diyeyim.


  • delifaruk  (29.09.14 23:24:15) 
Dünyayı algilayisi, çevresi, kültürü, kişiliği aklına gelebilecek her şey.


  • Lim5  (29.09.14 23:25:05) 
tüm hayatını etkiler. mesela, ırak'ta kafa kesen işid'ler stockholm'de bahçeli, köpekli bir evde doğsaydı şu an plajda slip mayoyla voleybol oynuyor olabilirlerdi.


  • mayeskuel  (29.09.14 23:25:09 ~ 23:25:50) 
Her şeyinde. En önemlisi de dünya görüşün. Norveç'te doğan adam yerde sakız çöpü görünce (görebilirse) "ne olacak bu ülkenin hali" diyor, Türkiyedeki erkekler hala "evlendiğim karı bakire olacak ilk ben patlatacam" kafasındalar, örnek vermek gerekirse.

edit: tikler nerde lan? zaman ayırıyoruz cevaplamak için burda.
  • neil manke  (29.09.14 23:33:37 ~ 30.09.14 22:38:57) 
Simdi aklima geldi. Bir deney vardi. Tek yumurta ikizi kiz kardeslerin biri Amerika'da biryerde yasiyorken digeri Londra'ya tasiniyor. Zannedersem 1 yil kadarfarkli ulkelerde farkli kulturde yasiyorlar boyle. Deney bittiginde bu tek yumurta ikizlerinin fiziki gorusunusu baya birbirinden farkli olmustu. Biri obez, digeri fit mesela.. Bunu da bir ornek olarak soyleyeyim dedim.


  • delifaruk  (29.09.14 23:35:46 ~ 23:36:11) 
merhaba. kişinin doğduğu yer erkekse bi askerken mühim hatta o bile random ama yaşadığı yer arkadaş çevresi ve okul'undan (öğretmenleri) başlayarak insanı baştan aşağı şekillendirir. (bireye kendi karakterini kazandıran aile, çevre ve eğitimdir) türkiye için düşünürsek bence batı illerinde görev yapan bir öğretmen mutlu öğretmendir. isteyerek seve seve dersi anlatır ve öğrencileriyle arası iyidir (dün düğün vardı 15 yıl önceki vatandaşlık öğretmenim gerdan kıvırıyodu) doğu'da bir öğretmen yıllardır ölüm, kaçırılma gibi korkularla iç içe. o dersi seve seve anlatması, o çocuklara kendini adaması zor gözüküyor. ailelerine de kırgındır bence. (yumuşatarak söylüyorum) kendini adayan öğretmenlerimiz illa ki vardır ama sayılarının çok olduğunu düşünmüyorum. sonuçta öğretmen/eğitim bence çok ama çok mühim. insana şekil veren, yönlendiren günümüzde anne/baba'dan çok öğretmen. ve yaşamak istemediği şehir = mutsuz öğretmen = yeterli eğitimi almayan geçiştirilen öğrenci = başarısız, eğitimsiz genç = vasıfsız insan = düşük maaş ve mutsuzluk. 3 veya daha fazla çocuk diye gidebilir yazacaklarım. ve çocuk sayısı arttıkça ailenin çocuğa verebileceği maddi olanaklar daralır. o çocukta büyüyünce tek çocukla yetinmez sonuç paradoks bence. bence, benim fikrimce. yanlış düşünüyor olabilirim ama benim fikrim böyle günümüzün gerçeği olduğunu düşünüyorum. ortadoğudan gelen sığınmacılarla fikrim bende pekişiyor.


  • libertine  (29.09.14 23:37:10) 
giydiği dondan tut (yada tutma) ses tonuna kadar etki eder..


  • defnex  (29.09.14 23:41:54) 
açılın ben ateistim.
coğrafya kaderdir diyor ve çekiliyorum.

  • kisa bisey olsun istemistim  (29.09.14 23:43:58 ~ 23:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.