[]

yan etkiler içinde yazmayan bir şeyin görülmesi mümkün mü?

doktorumun özellikle yan etkisi bayağı az olduğu için verdiği, günde 300mg kullandığım bir ilaç var. etken maddesi moklobemid, sosyal fobili hewal ilacı. şeker gibi, çok sevdim ben şu zamana kadar tek bir yan etkisini görmedim. ne mide bulandırır ne baş ağrıtır ne dikkat dağıtır (hatta daha bile dikkatliyim) falan acayip tatlı bir ilaç aslında.

ancak bu sabah, saçma bir şekilde, kafamda intihar düşüncesiyle uyandım ve gün içinde, hiçbir sebep olmadığı halde mutsuz gezdim. yaramaz bir velet "İNTİHAR ETSENE!" diyerek bam güm zıplıyor kafamın içinde sabahtan beri. zihnim böyle bir şey yapmayacak kadar berrak ancak sürekli aklımın bu fikre gitmesinden çok rahatsızım.

yan etkiler arasında intihara meyil falan yok ancak "çocuk ve gençlerde antidepresan kullanımının intihar düşünce ya da davranışlarını arttırma ihtimali bulunmaktadır. varsa etrafınızda kullanan kollayın, bakın arada bi şeyler yapmasın" şeklinde bir not var. ben kemik yaşı olarak falan gencim, bundan mı kaynaklı olay?

en önemlisi de, geçici midir bu? 1-2 haftaya falan toparlar mı? ilaçtan genel olarak çok memnunum çünkü, değişsin istemiyorum. daha ağır ya da farklı, 120 tane yan etkisi olan bi şeyler kullanmaktan çekiniyorum işin açığı.

ek: bugün ikinci haftaya giriyorum, onu eklememişim. prospektüste etkisini ilk hafta içerisinde gösterdiği yazıyor, hiç plasebo etkisi falan demeyin slklar.

 
Yan etkiler uzun çalışmalar sonucu belirleniyor. Ama bir ilaç piyasaya çıktıktan sonra da yeni yanetkiler ortaya çıkabilir. Doktora bildir.


  • sutlu nescafe  (29.09.14 19:06:12) 
en kısa zamanda bir psikiyatriste ya da doktoruna görün.


  • siradisi00  (30.09.14 01:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.