[]

yanlış adrese gelip haciz yapmaları konusunda bilgi isteği

az önce eve geldim ki daire kapısında bilmem ne hukuk bürosundan bırakılmış bir bilgi kağıdı var.

alakamız olmayan bir isim ve soyisime ait bir borçtan dolayı "yapı kredi kankasına olan borcunuzdan dolayı adresinize hacze gelinmiştir. evde olmadığınızdan dolayı şimdilik işlem yapılmamıştır. bizi arayın. yoksa bir dahaki sefere icra memuru, polis ve çilingir ile kapınız açılacak ve eşyalarınız haczedilecek." notu var. bir de dikkat 10 gün sürelidir yazmışlar.

tamam, şimdi telefonları arayıp avukat ile konuşup durum açıklanacak (heralde bu adreste bizden önce oturanlara ait. bilemiyorum) falan ama benim sormak istediğim abuk durum şu:

diyelim ki ben şehir dışındayım. anca 2 hafta sonra geleceğim. kağıdaki kağıdı da görüp bana haber verebilecek kimse yok. şimdi bu karışıklığı netleştirmeden, bu denyolar gelip kapımı kırıp benim değerli eşyalarımı alıp gidecekler mi yani? bu nasıl bir haktır? ("türkiye abi ne bekliyorsun ki" diyeceğinizi tahmin ediyorum ama olsun, insan yine de bir mantıksallık istiyor..)

 
benzerini gazetede okumustum. baskasının esyalarını haczetmişlerdi.


  • all girls dream  (29.09.14 17:16:22) 
avukata ihtarname gönderin noterden ki daha sonra bilmiyorduk demesin.

hiç değilse e-posta gönderin ki elinizde avukata bilgi verdiğinize dair kanıt olsun.

adreste sizin oturduğunuzu ve borçla bir ilginizin olmadığı bile bile haciz yapmamaları gerekiyor.
  • m e l t e m  (29.09.14 17:17:54) 
iyide mernis vardi hani?

adresiniz guncel değil mi?

nufus mudurlugunde bu adresde baskasi gozukuyor olabilir mi?

tahmin ediyorum ki bankanin elindeki adres ile degil, tc kimlik no sisteme girildiginde cikan adres e gore islem yapilir.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (29.09.14 17:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.