[]

Su markası pazarlaması için sunum?

Çarşamba günü iş görüşmem var. 10 dakikalık sunum yapmam lazım. Konu su markası pazarlaması (erikli su, nestle su vs vs.) Herhangi bi konsept yok. Tamamen bize kalmış. Bunun için nasıl bi araştırma yapayım internetten?

pazar araştırması, yöntemler, parametreler vs vs. bi kaç keywords verseniz de bakınsam netten.


 
Önce şu anda varolan sistemleri kısaca geç, telefon etmen ve kapına kadar gelmesi. Sonra bir adım ötesi, bant kaydı sayesinde bir operatöre bağlanmadan sipariş vermek.

Promosyonlara gir, 3 ay boyunca tek damacana fiyatına iki damacana, su alana kola bedava gibi kampanyalar oluyor.

Belaltı vuruşlar var, diğer markaların imajını zedeleyecek açıklarını bulup haber yaptırtmak (damacana temizliği, suyun kimyasal analizi)

Aklıma gelenler bunlar.
  • kimlanbu  (29.09.14 16:29:10) 
biz çağrı atıyoruz. sistemde kayıtlıyız. hem muhatap olmuyoruz hem de fatura yazmıyor. çağrı karşılığında su geliyor. bu sistemi de yaz.


  • ykyt  (29.09.14 16:34:01) 
yemeksepeti gibi bir insanla muhatap olmadan sipariş verilecek bir sistem olabiir.


  • inheritance  (29.09.14 16:46:25) 
gerçekten bu konu ha? bolca yalan söylemen gerekecek. dünyadaki en balon sektör şişelenmiş içme suyu sektörü.
ters köşe yapabilirler sunumda olmadık sorular sorarak.
sunum nasıl olacak? yani sen ne tarafı oynayacaksın? dinleyicelirin rolü ne olacak?
mesela sen bir şirket temsilcisi, muhatapların bir yatırımcı grubu mu?
sen bir pazarlama elemanı, muhatapların tüketici mi?
nedir? ona göre tüyo verelim teknik konularda eğer istersen.
  • namus ninjası  (29.09.14 16:50:00) 
@namus ninjası

Sunum tamamen bana kalmış. Konsept, roller, hedef, amaç vs vs. Karşımda 1 yönetici 2 de İKcı olcak. Konumlandırmayı da ben yapacağım pozisyonların. 10 dk sunum 15 dk da soru cevap.
  • merkezefendi  (29.09.14 17:02:09) 
tamam, sunum varsa öncelikle cahilce olmasına bakmadan ama yine de bir şekilde kıvırman gereken sorular sorulabilir sana. konuda onlar da uzman değillerse rahatlıkla sallayabilirsin gibime geliyor.

sağlık vurguları yapabilirsin. mesela polikarbon şişleri tamamen kaldırdık diye başla, polikarbonata giydir (bkz: #19368910). yerine başka alternatif koy. dışı pet içi cam şişe gibi mesela.

sonra birkaç estetik aksesuarı bedava dağıtmaktan bahset. işte şimdi şu numarayı arayın, şık dökme aparatıyla sağlıklı şişe evinize gelsin gibi.

water bottle design diye arat, gözüne kestirdiğin bir modeli koy sunuma, marka eşantiyonu olarak müşteriye sun. herkesin evinde bir sürahi, şişe vs özgün bir eşantiyon olmasının marka değerine olumlu etkisinden dem vur.
  • namus ninjası  (29.09.14 17:13:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.