[]

Yorumlarınıza ihtiyacım var

Merhaba,

Aranızda nickimi bilen, aa duyuruda bir de silent vardı diyecek olan var mıdır bilmiyorum, ama buradaki bir çok kişinin genel yorum ve değerlendirmelerine çok güveniyorum. O nedenle danışmak istediğim bir konu var.

Ben sıfırdan (ama gerçek anlamda sıfırdan) yıllarca debelenerek kendi şirketini kurmuş, ticari faaliyetlerin içerisinde deneye yanıla bir çok konuyu öğrenmiş birisiyim. O dönemlerde hiç bir fikrimin olmadığı, cevabını arayıp bulamadığım bir çok soru vardı. Bunların geneli, doğrudan uygulamaya yönelik "şu nasıl yapılır ki, neye dikkat etmem gerekir ki" tadında sorulardı.

Halen bakıyorum, internette bir çok konuda birbirini kopyalayan içerikler var. Fakat doğrudan işin içerisinde olup anlatan içerik çok sınırlı. Öyle görünüyor ki, işin içindekilerin anlatmaya zamanı yok, anlatanlar da aslında anlattığı şeyi hiç uygulamamış.

Ben de, ara ara kendime karaladığım yazılardan bir blog oluşturmaya karar verdim.

Genel olarak şöyle şeyler yazmayı planlıyorum;

www.dunyadonuyor.com
www.dunyadonuyor.com
www.dunyadonuyor.com

Derdim, kendimce görüp, yaşadıklarımı, zorluklarla öğrendiklerimi, insanlar daha az zahmet çekerek öğrensin. Bir ucundan yakalayabildikleri bir cevap olduğunda devamını sorsunlar, yardımcı olayım. Çünkü eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış.

Şu an için yalnızca bir kaç yazımı koyma vaktim oldu ve maalesef henüz yayınlanmamış bazı yazılara atıflar var, şimdilik onları dikkate almazsanız sevinirim, yazılar eklendikçe birbirine bağlanacak.

Dediğim gibi, sizin eleştiri ve yorumlarınız , oldukça önemli. Hevesimi kırabilecek yorumlar da olabilir ama pek hevesi kırılabilen birisi değilimdir, kararımı verdim. Fakat madem yapmayı planladım, bari düzgün bir şey çıksın istiyorum. Ne düşünüyorsunuz?

Not: Blog reklamı gibi olmaması açısından ve soru başka kimseye fayda sağlamayacak kadar kişisel olduğundan, bir süre sonra cevap vereceklerin affına sığınarak silmeyi düşünüyorum.

 
tematik blog'lara hep bir sempati ile yaklasmisimdir, bence gayet guzel.

ayrica silmene de gerek yok. blog'unun reklamini tabii ki yapacaksin, onemli olan bunu üslubu ile yapmak. bir ürün hakkında fake inceleme yazarak reklam yapmak ahlaksızlıktır, bu tür yazılar değil. burası ekşi duyuru ve sen blog'unu duyuruyorsun.
  • Lorik Cana  (29.09.14 11:27:58 ~ 11:29:11) 
"Öyle görünüyor ki, işin içindekilerin anlatmaya zamanı yok, anlatanlar da aslında anlattığı şeyi hiç uygulamamış."

Doğru söylüyorsun.

Edit: Okumaya elverişli bir yazı tipi değil bu. Göz yoruyor
  • saksı  (29.09.14 11:32:51 ~ 11:34:11) 
Gayet güzel bir blog, takipteyim.


  • rare  (29.09.14 11:37:49) 
çok teşekkür ederim.

@lorik Cana, @beetlejuice ; biraz daha toparladıktan sonra tanıtırım belki demiştim, ama yorumlarınıza istinaden silmeyeceğim.

@saksı ; yazı tiplerine bakayım, bold yapmak vs. gibi detayları da beceremedim zaten, ben de blog yazma önerileri konusundaki blogları takip etmeye başladım :)

@beetlejuice ; teknik olarak web işlerinden hiç anlamıyorum. bir eklenti bulmaya çalışacağım. yoksa da yazıların altındaki yorum kısımları kullanılabilir belki.
  • silent storm  (29.09.14 11:57:44) 
ilgilendiğim/bilgi sahibi olduğum bir konu değil o yüzden içeriğe yorum yapamam ama içerik üreten, türkçe kaynağın eksik olduğu alanlarda bilgi veren blogları seviyorum. umarım sıkılmadan yazmaya devam edersin. gün geliyor bir konuda hiçbir şey bulamayıp da ufak bir blogun köşesinde bir bilgi kırıntısı bulunca altın bulmuş kadar değerli oluyor.

bir de temadan kaynaklı ufak tefek ingilizce kalan kısımlar var, onları düzeltirsen göze hoş gelir, (next story vs vs kısımlardan bahsediyorum). boyutları geniş ekranda iyi gözüküyor.
  • doxanikee  (29.09.14 12:43:09) 
@doxanikee ; İngilizce olan yazılar beni de rahatsız ediyor, fakat henüz becerip düzeltemedim. Temayı kurcaladım ama bilgim pek yetmedi. Bulup düzelteceğim bir şekilde.


  • silent storm  (29.09.14 16:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.