[]

Çok tırsıyorum: kanal sonrası diş ağrısı?

Selam herkese, gatadan yazıyorum:

3-4 gün akıl durdurucu şekilde (iğne oluyordum geceleri) ağrıdıktan sonra gatadan randevu aldım, bir ay kadardır ağrımadı bugün kanal tedavisine girdim. Doktoruma göre dişim kötü durumdaymış, çevresi zarar görmüş kurtarılamayabilir ama bi deneyelim dedi. Daha sonra yaklaşık on dakika birkaç aletle (gıygıy yapan kötü kokulu alet, sivri uçlu cisim, damağa konan boru ve dişime eliyle yaptığı bir şeyler) müdahale etti ancak canım yandı, bugün çok şey yapmayalım bayramdan sonra tekrar gel dedi.

Şimdi kafam çok karışık; 10 dakikada ne yapılmış olabilir? Ağrın olabilir dedi, şuan ağzım hala uyuşuk ama korkuyorum etkisi geçer birazdan, acaba apseli hali gibi ağrımaya mı başlar hemen? Ben iki dişimi çarptırsam ölüm gibi ağrıyordu bir saat, şimdi epey oynadı tabi orayla. Ne yapsam bilemedim. Hangi ağrı kesiciyi önerirsiniz diş için ne kadar kullanayım dersiniz? Cidden sağlam gelip ağrı içinde acillik olacağım diye korkuyorum, dişçi korkum da var biraz. Fikri olan arkadaşlar (hastalar, belki şanslıysam doktorlar?) bi yazıverin lütfen.

 
sinirleri parçalamıştır.


  • zam sampiyonu domates  (29.09.14 11:02:29) 
son 3 aydir kesintisiz dis agrisi ceken biri olarak yazayim.

kanal tedavisini yaptirirken film cektiler degil mi?

ben kanal tedavisine baslamistim bi discide (film falan hak getire). adam tamamladim dedi. yazliga gittim 15 gun araliksiz agridi. telefon ettigimde birsey olmaz antibiyotik kullan dedi. 15 gun sonra acil istanbul'a donduk. endodontiste gittim. ilk disci yanlis yapmis kanal tedavisini. tam 6 seans surdu, endodontistin duzeltmesi.

endodontistin bana soyledigini direkt aktarayim:

eger film cekmiyorsa discin, kanal tedavisini el yordamiyla yapiyor demektir. dis sinirleri her insanda ayni degildir. tedavi sirasinda (aralarda enfeksiyonun duzelmesi bekleniyor) agri olmasi normal.

senin su an buyuk ihtimal sinirleri aldi. ama acik birakip (gecici dolguyla) enfeksiyonun gecmesi bekleniyordur. bu sure zarfinda agri olmasi normal. zamanla azalacak. ama surekli dolguyu taktiktan sonra (yani tedavi tamamlandiginda) agri devam ederse bir kac gunden fazla. o zaman problem var demektir. o tedavi ya yenilenir, ya da dis cekilir.
  • earthsea  (29.09.14 11:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.