[]

House İzleyen Doktorlar/Tıp Öğrencileri

Selamlar.

Aranızda House izleyen doktor ya da tıp öğrencisi var mı hiç?

Biz tıpla alakası olmayan insanlar olarak, dizinin tıbbi kısımlarını öyle izliyoruz. Peki sizin için nasıl oluyor? İzlerken House'dan önce tehşisi doğru koyduğunuz oluyor mu?

 
Selam

Tıp öğrencisiyim evet House vakaları ve Çözümleri gerçek. İngilizce tıp Fakültesi'nde okuyorum 1. Sınıftayken okulun bilimsel araştırma topluluğu haftada 1 gün House akşamları düzenliyordu hastaneden bir hoca konuyu yönetiyor biz öğrenciler ve Katıldığı kadarıyla diğer hocalar da vakayı yorumlayıp tartışıyorduk :)
  • tam bir hanfendi  (29.09.14 00:22:03) 
ben tıpçı değilim de house'daki olaylar milyonda bir vakalar. türkiyede o teşhislerin 1 tanesini koymuş doktor kaç tanedir acaba? kapı kapı gezersin teşhis koyulamaz da anca teşhis alırsın o hastalıklara.
hıımm lupus diyorum tabi demeyeni dövüyorlar :P
şaka bi yana yurtdışında da çok farklı değil 2 senede bir behçet teşhisi koyamayabiliyorlar misal
  • niye ama  (29.09.14 00:23:00) 
Önceden teşhisi tabii ki de koyuyorsun ayrıca , sadece Diagnostic Medicine adı Altın'da bazen gereksiz bir hastalığı azdırıp ortaya çıkan belirtilerden vakaya tanındıysa çabaları etik olmuyor , ö kadar:)


  • tam bir hanfendi  (29.09.14 00:23:30) 
Dizi o hocam. Piyasadaki gerçeğe en yakın tıp dizisi olsa da yine de dizi ve dolayısıyla hastalıklar dramatize ediliyor. Bi arkadaşım lan şu olmasın demişti bi kez ama çok sağlıklı bir tanı koyması imkansız tabi ki.
Tus sorusu çözerken işe yarayabiliyor ama:d

  • fayfim  (29.09.14 00:24:58) 
hepsini izledim, 3 kez tahminim doğru çıkmıştır belki.
çünkü hiçbir hastalık bu kadar hızlı yayılmaz. dikkat ederseniz her bölümde "ve karaciğeri de ele aldık" yok "alt takımlar da gitti" ya da mantar tedavisi verirler, sanki ilacın yan etkisi çıkmak zorundaymış gibi "ve işte yan etkisini gösterdi o organ da gitti" muhabbeti oluyor.

gerçekten bunların olması aylar sürer. yani çoğu zaman olayları aşırı abartı şekilde yansıtıyorlar. ama güzel bir dizi her şeye rağmen. anımsatma açısından faydalı oluyor.
  • siradisi00  (29.09.14 00:27:55) 
House doktorluk yapan sherlock holmes gibi bişi.

nasıl sherlock holmes deki vakalar kırk yılda bir belki olacak belki olmayacak vakalarsa bunlar da öyle.

tabii ki tıbbi danışmanlara danışıp gerçeklere uyduruyorlardır.
  • mea maxima culpa  (29.09.14 00:34:37) 
House'u temel bilimlerciler çok severken klinikciler yerden yere vurur genelde. 5-6. sınıfların tus'ta faydası olur diye izlediklerini de proflardan duydum. Çok nadir vakalar görüldüğü doğru, House gibi doktora da üsye, migren, bel fıtığı gelecek hali yok. Bu bilinçle bakmak lazım diziye. Göğüs hocamız böyle vakalar yok diye eleştirmişti, o zaman diziye ne gerek var gelir poliklinik izlerdik. Oyununu da oynuyorum, semptomlardan neyi olduğunu çıkartıyorum bazen.


  • Lim5  (29.09.14 00:42:53) 
biz de pek farklı izlemiyoruz sadece terimlere yabancı değiliz. çevirilerdeki hataları-eksikleri tespit etmek kolay oluyor. 1-2 vakada bilir gibi olmuştum ama dendiği gibi çok uç şeyler veriliyor ve oldukça abartılabiliyor. house'un çok sevdiği hastayı öldürüp öldürüp dirilterek tanı koymak hak verirsin ki pek olası değil. zaten malpraktis gibi bir boyut söz konusu günümüzde. bunların bilincinde izlediğim için kimi zaman sıkabiliyor.


  • bass solo take one  (29.09.14 01:31:06) 
6-7 ay kadar once bi haber vardi house md hayat kurtartı diye. house md hayrani doktor dizi sayesindee bi hastasina teşhis koymustu.
digerlerinin de dedigi gibi bence de muhtemelen dogrudur tıbbi kisimlari ama cok ekstrem vakalar. zaten hatirladigim kadariyla house ekibiinin departmanı özel tanı bilmemnesi gibi biseydi

  • sylow  (29.09.14 04:57:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.