[]

kitap badi arasam istanbulda

eskiden haftada 3-4 kitap okurdum. üniversitede dersleri bahane edip okumayı erteledim hep :/
okusam bile yeterli bütçe ayıramıyorum. öğrenciyim nan ben.
korsan da almak istemiyorum.

şimdi bi kaç badim olsa. ama beraber aynı kitabı okuyalımlı değil. okuduğumuz kitapları değiştirsek. 1-2 ay gibi süre verip tekrardan değiş tokuş yapsak. hem süreli olduğu için okurum hem de kitap masrafım beşte birine iner. karşılıklı olacağı için de ödünç kitabın dönmeme durumu da olmaz.
ne dersiniz?


ekleme: elden kitap takası yapmak isteyenlerin aklındakiler az buçuk bellidir de yine de açıklama yapayım;

bugün arkadaşla akmardan kitap aldık. 'okuduğumuz kitapları değişelim mi' derken aklıma geldi buraya yazam dedim. yukarıda da belirttiğim gibi SADECE bütçe açısından istemedim.

sevdiğim bir kitabı okuduğunu öğrendiğim kişiye bakış açım değişiyor bi anda. sevgilimle en sevdiğimiz kitabın aynı olması mutlu ediyor beni. ya da adı/yazarı çok bilinmeyen kitapları tavsiye üzerine okumak.

takip ettiğim bi yazar yok. 2-3 kitap alayım diyorum beğenmezsem diye bırakıyorum. ödünç takas olursa beğenmezsen yarım bırakır verirsin. çok beğenirsem kitaplığımda bi tane dursun diye alırım. yeni yazarlar keşfederim.

o yüzden kendi çözümünüz varsa da size kalsın. amacım sadece pintilik yapmak değil. bunu yaparak daha çok para harcayabilirim ama zevk alarak okuyacaksam değer.


neyse şu an 4+1 kişiyiz. kişi sayısı arttıkça ortak noktalar da çoğalır.

 
Halk kütüphanesi?


  • nun  (28.09.14 23:11:54) 
ucuzundan bir kindle alıp ekşi sözlük e-kitap servisi meritokrasi ile kalıcı olarak da çözebilirsiniz bu problemi.


  • giderbey  (28.09.14 23:31:40) 
üslubunu sevmiyorum fakat bu sana bir kıyak yapmayacağım anlamına da gelmiyor:
www.ukitap.com

ister satış yap, ister takas yap. sen bilirsin. ayrıca buradan kitap da alabilirsin. site kurallarına göre kitap satan kişiler sattıkları kitaplara en fazla etiket fiyatlarının %50'si kadar bir fiyat koyabiliyorlar. çok harika bir kural. daha dün idefix'ten 113,13 liraya alacağım 6 sıfır kitabı ukitap'tan 60 liraya aldım. ayrıca kargo ücretini de satıcı karşıladı. ezcümle, çoklu kitap alımlarında iyi indirim yakalayabiliyorsun.


edit. admin üye alımını kapatmış. biraz bak siteye, beğenirsen, beğendim diye mesaj at bana. admine mesaj atarım. belki mailini alıp benim referansımla kaydını yapabiliriz.
  • papillon7  (28.09.14 23:34:32 ~ 23:45:46) 
kitap okuyan arkadaşlar da edinileceği için mantıklı bir düşünce. kütüphaneye göre bir artısı var yani.


  • novemba  (28.09.14 23:38:06) 
Olur. Ne okuyorsun mesela?


  • delifaruk  (28.09.14 23:56:29 ~ 23:56:55) 
cevap değil diye silinecek ama, aklından geçenleri düşünemeyip alternatif çözümler önerdiğimiz için kusura bakma sevgili agresif ve ters seksen9.


  • giderbey  (29.09.14 17:27:57 ~ 17:28:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.