[]

3d secure sistemi - ne işe yarar?

yahu ben anlamıyorum, bu sistem bazı sitelerde var -o da opsiyonel olarak-.

alışveriş ederken soruyor, 3d secure kullanmak istiyor musun diye, kutucuğu işaretlersen tamamdır, kullanıyorsun.

telefonuna sms geliyor, kodu giriyosun anca öyle onaylıyor.

1)eh yahu benim kartımı çalan veya numarasını ele geçiren adam neden 3d secure seçeneğini tercih etsin ki?

2) hadi o sitede başka yol yok, ille de 3d secure kullanacaksın -ki böyle bir site varmı bilmiyorum-, yine eline geçiren adam neden o siteden alışveriş yapsın ki ?

 
3d secure yanlış bilmiyorsam belli bir tutara kadar opsiyonel. o tutardan fazla olduğu vakit zorunlu olarak 3d secure'u kullanmanı istiyor. adam az miktarlarda çok alışveriş yapar dersen onun için de mastercard'ın veya bankaların birimleri var. tüm harcamaları izleyen bir program var. böyle seri, şüpheli harcalamarda orada çalışan kişilere alarm veriyor program çalışan kişi de olaya hemen müdahele ediyor zaten.


  • seksli harf  (28.09.14 22:56:38) 
bir çok site zorunlu kılıyor aslında. zamanla tüm siteler zorunlu hale getirir diye düşünüyorum.


  • halitkin  (28.09.14 23:03:39) 
amaç bunu her yerde zorunlu yapmak ama öyle hemen olmuyor işte. yavaş yavaş olacak. 3d secure zorunlu olan bir sürü site var ayrıca.


  • birisi.  (28.09.14 23:06:13) 
düzgün sitelerde 3d secure ile ödersen ödeme 5 dakika içinde onaylanır. eğer normal ödeme yaparsan onaylanması belli bir süre alabilir. sitenin sahipleri senden kartın senin olduğuna dair kanıt göstermeni isteyebilirler.

he istemeyebilirler de. mesela hostgator'a ilk ödeme yaptığımda kredi kartımla yaptığım ödemeyi bloke ettiler ve kimliğimin arka ve önden fotoğrafını istediler kartın bana ait olduğunu doğrulamak için.
  • vendorth  (28.09.14 23:06:34) 
Zamanla heryerde zorunlu hale geldikce herkesin kredi karti guvenligi artmis olacak iste.


  • delifaruk  (28.09.14 23:11:16) 
3d secure ile islem aninda onaylanir, bazi sitelerde provizyon'dan sonra filan onaylanabiliyor


  • kamyonsans  (28.09.14 23:12:40) 
denmiş gerçi de.
kartı kullandıran adama sana güvenmesi için ek done sağlar 3d secure. büyük meblağlı bir alışverişte normalde bankandan teyit alacak iken almayabilir satıcı.

müşteriye kattığı güvenlik ise ancak tamamen zorunlu olduğunda mümkün. şu saatten sonra tamamen zorunlu olması bir hayal olsa gerek. ta 2000'in başlarında başlamıştı bu mevzu, 14 senede standartlaşamadıysa daha da standartlaşması zor.
  • iron  (28.09.14 23:57:25) 
bankayı arayıp kartım sadece 3d secure ile ödemeye açık olsun diyebiliyoruz
benim bi kartım sadece 3d kabul ediyordu 1 lira bile çekmiyordu öbür türlü

  • Fakin idiyıts  (29.09.14 13:55:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.