[]

makale aranıyor duyuruları

çok özeniyorum ben bu ilanlara. bunları kim neden arıyor? akademisyenlere mi lazım oluyor? bulduktan sonra ne yapıyorsunuz? kendiniz neden bulamıyorsunuz da buraya yazıyorsunuz? google'dan çıkıyor mu yoksa özel bir veri tabanından mı çekiyorsunuz? bulduktan sonra okuyup araştırmanıza katkı mı sağlıyorsunuz?

çok merak ediyorum böyle şeyleri.


 
genelde yüksek lisans öğrencileri ve akademisyenlere lazım oluyor.
kendi üniversitelerinin belli bir yayına erişim hakkı yoksa, o yayına başka bir üniversite kanalıyla ulaşabilenlerden makale temin ediyorlar. mesela sabancı üniversitesinin aboneliği olmayan bir akademik yayına boğaziçinin erişimi vardır, boğaziçili makaleyi indirir sabancıdakine yollar. karşılıklı dayanışma.
bu makaleler araştırma, tez, makale yazımı gibi şeyler için kaynak olarak lazım.
  • lily briscoe  (28.09.14 22:33:40) 
Genelde araştırma yapanlar istekte bulunuyor. Bu tez çalışması olur, makale yazımı olur ya da tamamen meraktan okumak için olabilir. Ben de birkaç kez bu yolla makaleye eriştim ya da denk geldiğinde ihtiyacı olan kişilere indirip gönderdim. Her makaleye google'dan ulaşmak olası değil. Bazıları özel veritabanlarında(jstor, sciencedirect vs.) bulunuyor ve bunlara ya para ödeyerek ya da halihazırda üniversitelerin üye oldukları veritabanları aracılığıyla ulaşıyorsunuz. Üniversitelerin ya kampüs içinden girişlerle ya da uzaktan erişim web siteleri aracılığıyla size verilen kullanıcı adı ve şifretyle çevrimiçi olunarak bu makalelere ulaşılabilip indirebilirsiniz. gayet güzel bir paylaşım aracı, çünkü bazen üniversiteniz/kurumunuz bazı veritabanlarına üye olmuyor ya da kısmi üye oluyor, bu bakımdan faydalı.


  • olumsuz  (28.09.14 22:36:23) 
yeni makale yazarken, araştırma yaparken referans olarak kullanılıyor. bazı makaleler, hatta çoğu, sadece belli üniversitelerin veritabanlarında oluyor veya sadece bu üniversitelerden giriş yaptığın zaman erişilebilir durumda oluyor. dışarıdan kendi başına erişmek istediğin takdirde belli bir ücret ödemen gerekiyor. dolayısıyla bunlara erişmek için o üniversitelere devam eden öğrenciler, akademisyenler vs. yardımcı, aracı olmakta.


  • razvan rat  (28.09.14 22:36:28) 
dünyadaki insanların bi kısmı bilgi üretir.
bunların bi kısmı bu bilgiyi yayımlar. (her bilgi üreten, o bilgiyi yayımlamaz).
dünyadaki başka bi kısım insanlar bu bilgiyi okuyup, anlayıp, kendi araştırmalarında kullanmak isterler.
başka bir kısım insan ise araştırma filan yapmaz, sadece bu bilgilerden bir derleme ile yalapşap bişey yapıp günü kurtarır.
dünyadaki başka bir kısım insanın bu bilgilerden hiç haberi bile olmaz. olsa da umursamaz.
  • compadrito  (28.09.14 22:38:09) 
(bkz: literatür taraması)

sözlüğü sırf bu duyurular için takip ediyorum desem abartmış olmam.
  • ron dennis  (28.09.14 22:39:22) 
sözlüğün boku çıktı filan ama sırf makale aranıyor duyuruları başlığı bile bu sitenin ayakta kalması için bir neden.


  • halitkin  (28.09.14 23:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.