[]

Makale aranıyor

Aşağıda bilgileri olan makalenin tam metin pdf'sine erişimi olan varsa, makalearaniyor@hotmail.com adresine gönderebilirse çok sevinirim : )

Relationships between objective acoustic indices and acoustic comfort evaluation in nonacoustic spaces

Jian Kang

J. Acoust. Soc. Am. 115, 2371 (2004); dx.doi.org

 
sözlüğe taşıdım, lütfen silmeyin.


  • compadrito  (28.09.14 16:34:50) 
makale demissiniz de o makale degil.
surda da görebileceginiz gibi:
scitation.aip.org
metin derginin "PROGRAM ABSTRACTS OF THE 147TH MEETING OF THE ACOUSTICAL SOCIETY OF AMERICA" basligi altinda verilmis. sayfa numaralarindan da belli oluyor zaten gerisinin olmadigi.
ha sunum daha sonra makale olarak baska yerde yayinlanmis olur o baska. onun icinde yayinlanmis oldugu derginin bilgilerini verirseniz ona göre arariz.
  • shi aila  (28.09.14 23:38:03) 
hmm doğru, makale değilmiş, ben article yazınca bir an öyle zannettim. yanlış alarm : )


  • silent enigma  (28.09.14 23:46:52) 
Tek sayfalık bir makale olamaz mı yani?

Article
Relationships between objective acoustic indices and acoustic comfort evaluation in nonacoustic spaces

Jian Kang
Jian Kang
The Journal of the Acoustical Society of America (Impact Factor: 1.65). 01/2001; 115:2371-2371.
ABSTRACT Much attention has been paid to acoustic spaces such as concert halls and recording studios, whereas research on nonacoustic buildings/spaces has been rather limited, especially from the viewpoint of acoustic comfort. In this research a series of case studies has been carried out on this topic, considering various spaces including shopping mall atrium spaces, library reading rooms, football stadia, swimming spaces, churches, dining spaces, as well as urban open public spaces. The studies focus on the relationships between objective acoustic indices such as sound pressure level and reverberation time and perceptions of acoustic comfort. The results show that the acoustic atmosphere is an important consideration in such spaces and the evaluation of acoustic comfort may vary considerably even if the objective acoustic indices are the same. It is suggested that current guidelines and technical regulations are insufficient in terms of acoustic design of these spaces, and the relationships established from the case studies between objective and subjective aspects would be useful for developing further design guidelines. [Work
  • compadrito  (29.09.14 13:58:45 ~ 13:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.