[]

bisiklet yolunda piknik yapan aile tartışması

küfürlü dil için kusura bakmayın ama aramızda bu kadar andaval olmasına şaşırdım. aile uyarılıyor, gitmeyince polisi molisi arıyoruz ayağına geçiliyor bildiğim kadarıyla. vidyoyu da tamamen izlemedim.

fakat gelin görün ki metroda merdivenin solunda duranın ağzına sıçan türk insanı(ki merdivenin solunda durmak yasak mı ondan emin bile değilim), bisiklet yolunda mangal yapan aileyi savunuyor arkadaş! bu kadar mı çifte standart, bu kadar mı hakkını savunana karşı gelme arzusu, bu kadar mı riyakarlık?

hollandada olsa aileyi rehabilitasyona falan yollarlar, şaka mısınız?

siz ne düşünüyorsunuz?

büdüt: kaldı ki orada bir bisikletli kazayla o sofraya girse ciddi yaralanmalar olur, semaver çocuk falan var. böyle bir senaryoda da türk halkı bisikletlinin, hatta sadece onun değil bütün bisikletlilerin ağzına sıçmayı iyi bilir diye düşünüyorum.

 
ben zorla bu piknik yapan ailedeki kafayi adam etme taraftariyim. gerekirse polisi aramakla tehdit edip zorla dogruyu yapmaya yonlendirmek lazim. baska turlu babalarinin ciftligi gibi kullaniyorlar her yeri.
koyden sehre inmek iste. adapte olmak zorundasin. nereye gidersen git. yoksa bu sekilde adami adapte ederler.
begenmeyen de koyune donsun. herkes her yerde istedigini yapamaz.
  • bohr atom modeli  (28.09.14 12:59:47 ~ 13:01:21) 
geçen hafta bu andavallardan biriyle karakoldaydım. 'bisiklet yolunda beklemeyin' dediğim kızın erkek kardeşi piknik malzemelerini bisiklet yoluna yaydı 'sıkıyosa geçin' dedi. bisikletlerimizi itti, boğazıma yapışmaya çalıştı, sevgilim ayırdı. sevgilim de hemofili olunca korktum, polisi ara dediğim zaman da aynı tepkiyle 'ara hadi' dediler. darp raporu aldım. şikayetçi oldum.
ablasına 'senle saç baş girsek umursamazdım da bir erkek nasıl bir kadına el kaldırıyo' dedim, 'ben üniversite mezunuyum senden akıl almam' dedi. karakoldan çıkarken de babası 'kızım vaktimizi öldürdün değer miydi?' dedi.
hani kendilerinde hiç hata arama yok.

ailenin videoya çekilmesi yanlışsa orda artislik yapmaları, hala 'bisiklet yolu yazıyo mu' demeleri hatta en başından mangal-semaver yakmaları da yanlış.

ben bizim hanzo halkı anlamıyorum arkadaş! tamam özür dilerim farketmemişim de geç.

ayrıca hanzo halkı savunanlar da hanzo.
  • seksen9  (28.09.14 13:19:21) 
metro demişin bi de solda adam görünce inada yürüyesim geliyo -ki normalde de yürürüm. sürekli anons yapılıyor sağ tarafta bekleyin diye, inenlere öncelik tanıyın diye. hiç mi dinlemiyosun bu anons ne diyo diye.
teknolojiyi işimizi kolaylaştırsın diye değil işimizi yapsın diye kullanıyoruz. yürümek istemeyenler için sağ taraf var zaten.

her şeyi sahiplenmeye, kendi malımız gibi kullanmaya, başka insanların hakkını düşünmemeye pek bi meraklıyız. bohr atomun dediği gibi zorla da olsa adam olacaklar. adam olmasalar da hakkına saygı duyacaklar.
  • seksen9  (28.09.14 13:32:03) 
O elemanın diğer videolarına da baktım biraz sorunlu bir arkadaş gerçekten. Mesela bir videosunda adamın yüzüne kameraı sokuyor ,adam benden izin aldın mı ne çekiyorsun diyor, eleman dava et beni diyor, polis çağır ya da zorla alabilirsin kavga ederiz diyor. Yalnızca üç seçenek sunuyor. Karşısındaki adam da madem öyle neden otobüse bisikletle binmek için tartışıyorsun diye soruyor. Yani ulan kendin konuşularak anlaşılamayan bir insanken kendin niye başka insanlarla bir şey yaptırmak için konuşuyorsun diyerek insanların konuşarak anlaşabileceği dersi veriyor. Bu adam tam bir davar çekmeye devam ediyor. İnsanların videolarını çekip yayamazsın megafon. Bu bir grup insanın bisiklet yolunda piknik yapmasından daha cahilce ,haksızca bir davranıştır. Bu videoyu izleyip sadece aileye bilenmek şuna benziyor.; adamın biri bir çocuğa parkın ortasında tecavüz ederken etraftaki insanların "evinize gidin çimlere basmayın tabelasını görmediniz" mi diye bağırmasına benziyor.

Aile hatalı, eğer orada piknik yapmak yasak ya da yolu kapatıyorlar ise ararsın zabıtayı gelir cezasını keser gider. Cezası da en fazla 100 liradır. Ama böyle insanları ifşa edip tüm türkiyenin ağzına sakız yapmak (kim olursa olsun ,ne yaparsa yapsınlar) 1 yıl hapis cezasından başlıyor. Bir de illaki çözüm arıyorsan ailenle birlikte piknik yaparken kayda alınıp tüm türkiyeye yorumlatılmak mı isterdin yoksa piknik yaptığın yanlış yer için ceza ödemek mi bir düşün?
  • orhan tv  (28.09.14 13:33:27 ~ 13:34:49) 
@seksen9

metroda solda durulmasına ben de karşıyım. benim itirazım, metrolda merdivende solda bekleyen adama kızıp, buradaki bisikletlileri de haksız bulanlara.

@orhan tv

benim tepkim burda şahıslara değil, bisiklet yolunda mangal yapan aileyi savunan zihniyete. adam arızalı olabilir, onu savunmuyorum. zaten ben de ailenin ifşa edilmesini desteklemem, suratlar flu yapılabilirdi. ama ifşa meselesi sadece bu vidyoya has bir durum değil ki, binlerce ifşalı vidyo var youtubeda. en basitinden flash tv'de eşeğe varan adam. eğer tepki ifşayaysa, neden bu meselede ortaya çıktı?
  • megafon  (28.09.14 13:43:11 ~ 13:48:01) 
Evet doğru binlerce ifşa videosu var, binlerce hırsızlık oluyor her gün, binlerce tecavüz, binlerce adam öldürme. Hepsi suç. Herkes yapıyor diye kimse adam öldürmeye kalkmıyor .bu videoda daha belirgin oldu çünkü verdiğim örnek tam olarak bu olaya uyuyor. adamın çocuğa parkın ortasında tecavüz ederken etraftaki insanların "evinize gidin çimlere basmayın tabelasını görmediniz" mi diye bağırmasına benziyor.

Aileyi savunanları da ayırmak lazım, ben ifşa edilmelerine karşı aileyi savundum. Ailenin yaptığını değil. Sen hangi savunanlara itiraz ediyorsun. Yolda mangal yapılabilir diyeni görmedim ben. İtirazın onlara mı?
  • orhan tv  (28.09.14 13:57:38) 
@megafon he ben bi an hızımı alamadım :) ama her gün kullandığım şeyler olunca tüm sinirimi boşalttım.


  • seksen9  (28.09.14 13:59:41) 
Bir doğruyu söylerken, onu "nasıl" söylediğiniz de önemlidir. Ekşisözlükte falan da aslında aile haklı bulunmuyor. Uyarıyı yapan kişinin uslubunun iticiliğinden bahsediliyor, ki katılıyorum.

Aileyi ifşa edip, kimsenin "çomar, hanzo" vb. hakaretli kelimeler kullanmaya hakkı yok. Ne demek, "semaver yakmadan yaşayamıyorsunuz di mi?" demek ya. Sana mı kalmış yaşam tarzını eleştirmek? Eğer o aile ve oradaki adam gerçek bir çomar olsaydı, o kamerayı alırdı o bisikletliyle beraber denize dökerdi. Adam, gayet sakin bir yapıda.

Bisikletçinin, elindeki kamerayla kendi feysbuk grubunun reklamını yapması ve aileyi lafta eleştirdikleri zihniyetin tarzıyla "o zaman ben polisi arıyorum", "yok yok arama kalkıyorlar ya" diyerek korkutma yöntemiyle doğruyu göstermeleri de ekstradan kötü ve bayaaağı bi büyük ironi cidden.

Hatta vidyoda adam, semaveri bisiklet yolunda yaktıklarından habersiz olarak; "Çimleri mi yakalım?" diye düşünen ve söyleyen bi adam. Çimlere zarar vermemek için, betonda semaveri yakan birisi. Bisiklet yolundan da haberi yok. Bilgisiz bir aile. Ben düşünüyorum ki doğru düzgün adamın yanına gelse, "abi, siz buraya böyle oturmuşsunuz ama, burası bisiklet yolu, yanlış yapıyorsunuz burada oturmanın cezası da var yakalanırsanız, hem çocuklarınız da var...." tarzında güzel bi konuşmayla hem bilgilendirse, hem de uyarsa oradan o aile kalkar.

Elinde kamerayla, "heheheh, bravo bak bi de adresini adını söylüyor!" tarzında dalga geçerek kendini garip bi şekle sokmuş.

Aile haksız, bisikletçi haklı ama kullandığı üslup fazlasıyla itici. Bisikletçinin diğer videoları, daha da beter. Orhan tv +1.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (28.09.14 14:07:39 ~ 14:08:57) 
ben bir bisikletçiyim. beni bu videoyu çeken, bu polisi aramaya yeltenen insanların temsil etmesinden rahatsızım. bu vifeoyu çeken yükleyen kişilerin böyle bir iddiası var. reddediyorum.

araç akışına uyup yeşilde geçen yayaları fark etmedim bi defa, arabalar durmuştu, ben duramadım, yayaya çarptım geçitte. o adam anlayışlıydı bak, yer esenyurt hem de. o esenyurdun veletleri en güzel bisikletimi çalan varoş çocukları. bugün helal ediyorum hakkımı. (gerçi ateistim ama olsun) herkeste munis bir damar var. bunu yakalayıp farkındalık yaratacaksan kralsın. yok benim adıma antipatik işler yapacaksan, battlestar galactica. o ailenin önünden yarın geçsem arkamdan sövecekler. sırf bu videodaki olaylar yüzünden hem de.

benim amacım her insanın bir gün bir bisiklete kolayca ulaşması, o bisikletle de istediği yere kolayca ulaşması. bu amacı kural kaide savunması üzerinden "bisikletliyim her yerde pedal basarım, başkasına o alanda yaşam hakkı tanımam" olarak algılayan bisikletçilere saygım olmaz.
  • namus ninjası  (28.09.14 14:18:18) 
burada önemli olan insana yaklaşım. işte biz bu yüzden kaybediyoruz. bisikletliler o aileye yaklaşımı farklı olsaydı durum başka olurdu şöyle ki;

abi burası bisiklet yolu burada oturmanız yanlış vs. şeklinde yani ilk baştaki gibi.
bunun ailenin sana verdiği tepkiye göre o insanların yaklaşımını çözersin. baktın ilk söylediğin şekilde anlamıyor çok fazla sivrilmeye gerek yok.

abi bak burası beton orası çim hem daha rahat oturursunuz hem de ileride tabelalar var (maltepe tarafında o yolun devamında var biliyorum) buranın bisiklet yolu olduğuna dair işaretler de var şeklinde anlatılabilirdi.

ama iş anadolulu vs. elit kesim olduğu zaman akp anadoluluğu ve chp elitizmi durumuna geliyor iş. dolayısıyla o insana konuşma ve anlaşma yoluyla ulaşamıyorsunuz.

gerekirse abi gel bi çayını içeyim sana durumu daha iyi anlatayım diyerek o insana ulaşacaksın.

böyle yaparak iki tarafı da daha da radikalleştirmeye gerek yok.

anadolu insanı avrupai yaşamı özellikleri sever. bisiklet yolu olduğunu havadan bakışla- tehditle anlatmak yerine dediğim şekilde yapılsaydı o aile kalkardı zaten oradan.

yürüyen merdivense bir görgü kuralıdır. yaptırımı olmayan bir kuraldır ama metrolarda bile yazıyor sanırım solda bekleme yapmayınız diye.
  • c1b2k3  (28.09.14 14:27:13) 
gözünüzü seveyim. sevindim böyle aklı selim ve çözümcül insanları okuyunca.

eleştirilerini düzgün yapan insanlar da var neyse ki.

bu insanların duyuruda daha fazla olup, sözlükte böyle sağ duyululardan ziyade bisikletleri veya semaverleri insanların bir yerlerine monte etme düşüncesindekilerin olması da elim bir vaka.
  • megafon  (28.09.14 14:48:14) 
videoyu tam izlememiştim şimdi geldim.

(bu aileden bahsetmiyorum) düzgünce söylediğin insanlar da anlamıyor. 'bisiklet yolundan yürüyosunuz' dediğim adam bana 'cezam neyse kes güzelim' diyince ne yapayım ben?

bu ailenin ifşası hoş olmamış. amaç toplum bilinci oluşturmaksa kendi aralarında tiyatromsu bişeyler yapıp internete koysalar daha mantıklı olabilirdi. ama belediyenin yeterli önlem hatta sorumluluk almaması yüzünden iş kindarların eline kalıyor.

bu bisikletli hanzolara da bunu yapma fırsatı vermemek için baştan önlemini alacaksın. güvenlik gelip 'mangal yapmayın' dediği gibi 'bisiklet yolundan yürümeyin' uyarısı da yapabilir. zamanla oturur zaten.

neden ben uyarmak zorundayım bu insanları? adamlar beni sıkıştırırken, bisiklet yoluna araba park ederken, laf atarken neden ben huylarına gitmek zorundayım?
  • seksen9  (28.09.14 15:05:12 ~ 15:05:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.