[]

bisiklet yolunda piknik yapan aile

bu videodan sonra gökmen barikan, yani videoyu çeken kişi üzerine bir linç kampanyası başlatmaya çalışıyorlar anladığım kadarıyla. algılarının çarpıtılması üzerine yüce gönüllülük sergileyen insanlar da bu güruha hemen dahil olabiliyor.

videoyu ileri sara sara izledim. izlerken utandım yani, iki taraf için de. bisiklet yolunun böyle bir amaçla kapanması da, kameraya çekilmesi de, kadının gördüğüm kadarıyla biraz agresif davranması da utanmama neden oldu. ama şimdi görüyorum ki gökmen barikan'ın facebook sayfası veriliyor, üzerinden sosyolojik çıkarımlar bulunuluyor. yani kompleksli zırhlarıyla girişmişler yine birine.

yahu ben de bu kemikleşmiş kitsch facebook-tc güruhunun ideolojisinden haz etmiyorum da bu nasıl manipüle edilip böylesine bir olayda bir malzeme haline gelebiliyor anlayamıyorum. şu zırhlara sebep olan çarpışık toplumsal ilişkilerimiz ve siyasi bir tarihimiz olmasaydı bu adam sadece delicesine bisikletine tutkun ve hayatını ona adamış birisi olabilirdi. bakıyorum yani hesabına, gerçekten öyle biri. yani delicesine bisiklete tutkulu, bundan da para kazanmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. ama böyle bir olayın aktörü haline gelebiliyor bir anda. onun için de, bizim için de, bu güruh için de ne kadar üzücü.

 
tamamen cahillikten kaynaklanan ve art niyet barındırmayan bir hatayı başta düzgünce uyarsa da devamında sanki yüz kızartıcı bir suçmuş gibi internete yüklemekle tehdit etmesi hiç hiç hiç hoş değil.

fakat linç girişimi de yanlış.

sözlükte yeni moda kimin haklı kimin haksız olduğu siyah ve beyaz kadar bariz olmayan asghar fahradi filmleri benzeri konularda fikir belirtip çıkarımlar yapmak.

bu da onlardan biri. bence sen de haklısın.
  • redsvienas  (28.09.14 01:50:03 ~ 01:50:25) 
bu ülkede her şey böyle. biri bir bok yiyor. onu onarmak istiyoruz. fakat onarırken biz ayrı bir bok yiyerek onarmaya çalışıyoruz. bizim için düzelterek onarmak yok.

al sana bir örnek daha:
eksiduyu.ru

yani demek istediğim, bu ne ilk ne de son olacak. eksiduyu.ru şöyle bir duyuru açmıştım zamanında. konu hakkında uzun uzadıya yazmayı gereksiz buluyorum. ne zaman egolarımızı bir kenara bırakıp başka insanlara -ve fikirlerine- saygı duyarız, o zaman bu konuları uzun uzadıya konuşuruz, tartışırız. bu konuma gelebilmemiz için de daha çook yol katetmemiz gerekiyor. bence katedilmesi gereken yolu hiçbir zaman kat edemeyeceğiz.
  • papillon7  (28.09.14 01:56:04) 
agresifliğe bak. şıllık diyor. neyi konuşmaya çalışıyoruz aceleciliğe bak. konu kilit dedi gitti adam.


  • kaufman  (28.09.14 02:13:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.