[]

Alfabeyi Değiştirip Özümüze Dönelim

Bu sıralar dinciler milli alfabemiz çalındı, 1000 yıldır kullandığımız harfler değişti, dedemizin mezarını okuyamıyoruz diyorlar...

ben de göktürk harflerine dönmek istiyorlar diye düşünüyordum, meğer bunlar arapçaya dönmek istiyormuş..

bu dinciler neden özlerini arap düşünüyor? madem özümüze dönceğiz göktürk'e dönelim işe. Adamlar arap olmak için neler düşünüyor ya.

 
mallık dicem ayıp olacak
kolay yönlendiriliyorlar diyelim.

  • basond  (28.09.14 01:26:08) 
onlar ezelden beri arapkafalıdır. özleri hiç yoktur ve olmamıştır zaten.
bu konuda düşünecek pek bir şey yok zira onlara insan muamelesi yapmak yanlış.

  • hkku  (28.09.14 01:30:56) 
Ya sokağa çıkıp 10 kişiyi çevirip sorsan, sekizi atalarımızın Arap olduğunu söyler. Ha tabii burada asıl sorun yine bizde; gidip Arapların dinini alırsan böyle olur; millet kendini Arap zanneder.


  • angelus  (28.09.14 01:44:41) 
Göktürkler de Araplar da umurumda değil, ne bu öz hayranlığı anlamıyorum, öz de öz öz de öz. Sanki çok bir bok var özlerinde, hiçbir şey yapmamışlar şimdi biz çekiyoruz ceremesini.


  • i was made for you  (28.09.14 01:53:35) 
cunku cuk kafalilar, cahil cuheyla ya da dini kullanan o.cocugu tayfa..insan cok merakliysa gider ogrenir, dedelerinin mezarini okumak icin oyle arapcaya yillarini vermeye gerek oldugunu dusunmuyorum. araplara karsi onyargim olmamasina ragmen, bu asiri dinci yobaz tayfanin bu tarz dusuncelerinden dolayi araplara karsi negatif dusuncelerim olmaya basliyor. bazen diyorum, araplarin ne sucu var, mallik bizimkilerde.


  • ubi dubium ibi libertas  (28.09.14 15:35:41) 
özü osmanlıdan ibaret sayıyorlar da ondan. geçen ay bunun üzerine kafa yordum. hiç tarih test kitaplarında osmanlı konusundan önce türkiye tarihi diye bir konunun varlığına dikkat ettiniz mi? 1071 Malazgirtle başlayan tarih. osmanlı türkiye tarihinin uzunca süren bir reklam arası oldu :)


  • lavazza  (25.01.15 02:43:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.