[]

Green Card sorusu

12- BUGÜN İTİBARİYLA TAMAMLAMIŞ OLDUĞUNUZ EN SON EĞİTİM SEVİYESİ NEDİR?
Aşağıdakilerden hangisinin şu ana kadar almış olduğunuz en son eğitim düzeyi olduğunu
belirtmelisiniz:
(1) Sadece ilkokul, (2) Lise terk, (3) Lise diploması, (4) Meslek yüksekokulu, (5) Üniversite terk, (6)
Üniversite diploması, (7) Yüksek lisans terk, (8) Yüksek lisans diploması, (9) Doktora terk, (10)
Doktora diploması.

-----------------

şöyle bir madde var başvuru formunda. şu an 17 yaşındaki (18'in içinde) olan bir lise öğrencisi hangisini işaretlemelidir?

 
travel.state.gov

2. sayfaya gel lise mezunu olman lazim basvurmak icin ve ozellikle yazmislar

Do not submit an entry to the DV program unless you meet both of these requirements.

mezun olunca basvurman lazim. dusundum acaba lise sonken basvursan aciklandiginda formlar gonderilmeye baslandiginda vs mezun olmus olursun ama soru da ozellikle bugun itibariyle demis zaten. seneye artik.

soruya cevap olsun: sadece ilkokul. onu tamamladin cunku sadece.

edit: 2 sene is tecruben olmadigini varsaydim bu arada. onu one surerek basvuracaksan basvur tabi.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (28.09.14 00:12:10 ~ 00:12:53) 
ya orada yazılan lise mezun değilsen mülakat aşamasında elenirsin. sen şimdi lise mezunu olarak işaretle. sonuçlar açıklanıp, kazandığın zaman mülakata kadar mezun duruma geliyorsan sorun yok.


  • xenophobe  (28.09.14 00:22:04) 
@xenophobe amerika'da beyan esas degil midir hocam? cok acik bir sekilde bugun itibariyle tamamladigini seviyeyi sormuslar ve instructions da da
Do not submit an entry to the DV program unless you meet both of these requirements. demisler. simdi lise diplomasi isaretlese sonra sansi tutsa kazansa cekilisi vermezler bence basvurdugunuz tarihte mezun degilmissiniz deyip.

  • babamasoliimbananickaldirsin  (28.09.14 00:28:26) 
normalde evet ama burada öyle bir durum yok. başvuru aşamasında check etmiyorlar zaten. sadece kazananlar mülakat kısmında diplomasını gösteriyor, kanıtlıyor. tarihi falan önemli değil öyle bir kontrol şekli yok başvurduğunuzda mezun değilmişsiniz falan gibi.

"Applicants who are chosen in the lottery must provide this evidence during their visa or green card interview. This is most likely to take place at the U.S. consulate in your home country; though if you are legally present in the U.S., and will apply using the procedure known as “adjustment of status,” it will take place at an office of U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS).
When preparing your documents, think carefully about what you are willing to give up, permanently, to a U.S. government official’s file. So, for example, you might prepare a copy of your high school diploma (with appropriate translation), but also bring the original, for the consular or USCIS official to examine. Or, if you will be providing a letter from your employer ensuring that you have held your job for at least two years during the past five years, you might give up the original -- but should make a copy for your files."
  • xenophobe  (28.09.14 00:31:00) 
yine aynı şekilde: "When you have your immigrant interview after winning the lottery you will need to present document proof of a high school education."

dediğim gibi yani, mezuniyetin mülakat kısmına yetişecekse ve diplomanla gösterebiliyorsan sorun yok.
  • xenophobe  (28.09.14 00:35:53) 
basvuru yapilan tarihte evli olup bekar yazan ya da cocugunu eklemeyi unutmus olanlarin vizeyi alamadigini biliyorum. basvuru tarihinden sonra degisen bir durumsa sorun yok formu doldururken degistirilebiliyor bilgiler ama basvuru tarihinde yanlis bilgi girmek.. bilmiyorum ben yapmazdim sahsen.

bu tarz seylere genelde onem veriyorlar amerikalilar, yalan beyanda bulunmus oluyor cunku bugun itibariyle lise mezunuyum dediginde. cok tecrubeli degilim tabi ben yaptim bir sey olmadi diyorsaniz bilmiyorum.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (28.09.14 00:37:46) 
ilk senede kazanma şansın zaten düşük denebilir. boşuna yalan beyanda bulunarak bundan sonrası için sıkıntı yaşama. seneye başvur.


  • ucan spagetticanavari  (28.09.14 00:40:47) 
içine sinmiyorsa başvurma, yaşın çok genç zaten. yalnız tekrar söyleyeyim teorik düşününce yalan beyan gibi gözüküyor ama böyle yapan biri -mülakata kadar mezun olabiliyorsa ve diplomasıyla bunu kanıtlayabilecekse- sorun yaşamaz.


  • xenophobe  (28.09.14 00:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.