[]

kurumayan çamaşıra sinen iğrenç koku

evet yine başladık. çamaşırları sadece odamda kurutabilirim ama odaya astığım zaman kurumuyorlar. dün akşam asmıştım mesela hala az da olsa ıslaklar ve daha da önemlisi bu leş nem kokusu oluşmuş.

nasıl giderebilirim bunu? daha doğrusu, bir dahaki yıkamada nasıl kurumalarını sağlayabilirim? pencerenin yakınına koy denmiş ama zaten kış geldi buz gibi hava, yine de kurumasına yardımcı olur mu? ya en nefret ettiğim şey bu, odada kurumayacaksa napcam şimdi?

edit: oha makinaların en ucuzu 1000 lira :(

 
siz çözüm olarak bundan sonra çamaşırlara zarar vermemesi şartıyla yüksek devirde çalıştırmayı öneririm.


  • teknikekip  (27.09.14 15:32:03) 
makinayı yüksek devirde çalıştırma işini başka yerde de okumuştum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. üzerinde hiçbir tuş-düğme vs. yok onunla ilgili. nasıl yapabilirim onu? program ve derece seçip basıyom ben, bi' de işte hızlı yıkama, süreyi kısaltma tuşları falan var.

@truman, ben astığımda odanın her yeri kapalıydı. çamaşır askısını camın önüne koysam, cam sürekli açık kalsa, hava soğuk falan olsa bile kurur mu dersin? kurumazsa ne yapacağım hiç bilmiyorum, bu da sonuç vermezse her yıkama için çamaşırları başka birinin evine mi asacağım. pih.
  • pescador  (27.09.14 15:52:11) 
saç kurutma makinesi sahiden işe yarar. cılk ıslak değillerse ve sabit bir nemliliğe ulaşmışlarsa tabii. kısa süre içlerine tutup o sıcağı atana kadar nem bırakmaları bir nebze kolaylaştırır kurumalarını.


  • namus ninjası  (27.09.14 16:01:24) 
sac kurutma makinasiyla olmaz o is. bir suru elektrik yakar, 2 ayda kurutma makinasi parasini elektrige verirsin. benzer sekilde utu de cok yakar. acil kurutulmasi gereken 1 parca icin kullanilir ama dedigim gibi acil durumda.

benim annem yaz kis evin icinde kurutur camasiri. yapman gereken cok basit. sabah evden cikarken as camasirlari, camin onune yakin olsun, cami da acik birak (kapiyi kapat da ev arkadasindan kufur yeme ev soguyunca)

sakin gece yatarken asma camasirlari, kisin nemden hasta olursun.

gunduz evden cikarken as aksam gelene kadar kurur.
  • earthsea  (27.09.14 16:59:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.