[]

insanlardaki boşvermişlik

bazen kız olsun erkek olsun arkadaşlar arasında din muhabbeti açılıyor. cevap veremeyecekleri şeyler söylediğimde bilmiyorum, kuranı okumadım okucam diyip sıyrılıyorlar hep. Aynı muhabbet 1 yıl sonra geçse de halâ kuranı kendi dilinde okumamış oluyor adam. Neden insanlar böyle? yani tüm yaşama biçimini etkileyen bir dinle ilgili cevap veremeyeceği bir şey sorduğumda yorumlayarak cevap vermek ya da araştırmak yerine neden aradan sıyrılıyorlar?

not: sen neden müslümansın diye gidip tartışma açan ben değilim. Nasıl agnostik oldun yeağ diyorlar ve konunun getirdiği yerde sorduğum sorulara cevap verememeleri ilerleyen tarihlerde de onu araştırmamalarından ibaret durum.

Hayatından memnun olmaktan mı kaynaklanıyor bu?

 
ben de insanların nasıl oluyor da platon okumadıklarına şaşırıyorum mesela..
kimse hiçbir şeyi okumak zorunda değil inanmıyorum diye inanmadığım şeyin ne olduğunu araştırmanın beklenmesi, neblim komik.

  • mula  (27.09.14 01:34:20) 
sen tum yasamini etkileyecek sey gozuyle bakiyorsun ben ise sacmalik ve zaman kaybi olarak goruyorum. birisi yillar evvel kitap yazdi niye hayatimin anlamini arayayim? hani ortada gozle gorulur doneler olsa o zaman hak veririm; mesela 2000 yil once teknolojisi olan parsomen kagidi degil de ipad'le yazilsaydi o zaman okuma geregi duyardim.


  • mayeskuel  (27.09.14 01:41:10) 
kaçımızda herhangi bir şeyi araştıracak, anlayacak, yorumlayacak göt var allaaasen? hele konu din ise. doğar doğmaz müslüman yazmışlar nüfus cüzdanına. tüm hayatını da 'hepimiz müslümanız sonuçta'yı duyarak geçirmiş. niye okusun ki? ayrıca okunup anlanmaması için büyük çaba da var. bazıları okuyup, anlayıp, anladıklarını bir sürü parayla anlatıyor tvlerde. gaz çıkarmak abdesti bozar mı düzeyinde bir merak sözkonusu çoğu inananda.

niye uğraşsın yani... hepimiz müslümanız sonuçta :)
  • sheridans  (27.09.14 01:47:15) 
kuranın güvenilir bir kaynak olduğuna kim karar vermiş ki zaten. yobolarla vaktiniz ziyan etme. hatta tüm ilişkini kes, yazık sana.


  • hkku  (27.09.14 01:52:00) 
çünkü öyle sikik hayatlar yaşıyoruz ki tek amacımız sanki 2 hafta tatil yapmak için 11 ay çalışmak. öyle olunca da mecbur beyin kendini korumaya alıyor düşünmemek dolayısıyla da delirmemek için. ben öğrenciyim tabii o şekilde yaşamıyorum ama çoğunluk olan çalışan kesim adına konuştum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.09.14 02:09:31) 
Yaşla da alakası var. Gençken kimsenin aklına gelmiyor, gelse de uğraşmıyor, sorgulasa da irdelemiyor vs. Ama yaş ilerledikçe 'dünya boş bari öteki tarafa yatırım yapayım' hinliği geliyor insanın aklına. İşte bunlar hep (bkz: pascal'ın kumarı)


  • buzbebek  (27.09.14 02:15:03) 
okuyup araştıracak çok daha önemli konular olduğunu düşünüyorlardır belki.


  • mutlusismankedi2015  (27.09.14 03:45:36) 
insanlar dini bildikleri icin degil, bilmedikleri icin inaniyorlar daha cok. yani adam oturup dusunup de musluman olmuyor ki. ana-baba, toplum vs muslumansin diyor, o da "evet muslumanim diye bunu kabulleniyor.


  • fortisvita  (27.09.14 06:46:46) 
Çünkü Müslüman bir toplumda yetiştiler ve tek Gerçeğin bu olduğuna inanıyorlar. Araştırmaya gerek duymuyor kimse.


  • nun  (27.09.14 08:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.