[]

yabancı evliliği + schengen + vize + oturum nasıl oluyor bu işler ?

valla mantıklı bir başlık bulamadım kusura bakmayın ancak şöyle bir sorum var;

mesela macar bir sevgilim var, evlenmek istiyoruz ve avusturya'da yaşamak istiyoruz. schengen üyesi olduğundan onun için problem yok ancak ben evlilikle kalabilirim orada, ama yani kız macar vatandaşı (hani devlet evlilikleri gerçek mi değil mi diye araştırıyor, kontrole geliyor ya onu soruyorum).

işte mesela bu kızla kalkıp avusturya'ya gitsek, evlensek orda yaşayabilir miyim sizce? ve kalabilirsem çalışma izni nasıl ne zaman çıkar ?

 
kadın erkeğin vatandaşlığına geçiyor.
erkek evlendiği kadının ülkesimde oturum alabiliyor sonra bunun ülkeden ülkeye değişen süreleri var geneli 5 sene bu süre sonundada vatandaşlığa başvurabiliyor. olur yani sizin iş neden olmasın

  • olurnedenolmasin  (27.09.14 00:20:09) 
öncelikle sizin AB içinde özgür dolaşım hakkı alabilmeniz için, kız arkadaşınızın memleketinden oturma izni almanız gerekiyor. bunun için de şartlar her ülkede değişiyordu bildiğim kadarıyla. yani bi' 3-5 sene falan orada birlikte yaşamanız hatta bu süreçte ülkeyi sadece belli bir süreliğine terk etmiş olmanız gerekiyor, yani türkiye'ye gideyim de 3 ay orda kalayım yok.

daha sonra vatandaş olmasanız da o memleketten aldığınız oturma izniyle avrupa içinde fink atabiliyorsunuz. ama yerleşme ve işe girme olayları için vatandaşlık istenebilir, ondan emin değilim.

ben de polonyalı kız arkadaşım varken 2 sene önce falan araştırmıştım bunları, o yüzden pek güncel olmayabilir.
  • pescador  (27.09.14 00:26:15) 
geçen sene arkadaşım fransada erkek arkadaşıyla evlendi ve orada yaşıyor. eşi fransız vatandaşı zaten. arkadaşım vatandaşlık alabilmek için zorunlu olan fransızca kursuna gitti, sonrasında sınav falan da yapıyorlarmış. hatta kurs sonrasında bir de zorunlu olan bir oryantasyona katıldı. ülkenin tarihidir, yönetim şeklidir, vatandaşlık bişeyleridir vs anlatılan bir olay. oy kullanma ve vatandaşlık hariç her fransızın sahip olduğu haklara sahip şu an sigortadır çalışma iznidir vs. vatandaşlık alması için 3 sene boyunca fransada yaşaması gerekiyormuş, onu bekliyor şu an. dilersen kendisiyle konuşup daha ayrıntılı bilgi alabilirim.


  • rakunzelll  (27.09.14 01:44:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.