[]

Filmi cekilen/cekilesi kitap onerisi

Hunger Games'i izledikten sonra kitabini okudum ve begendim. Bu sekilde filme uyarlanan ve kaliteli gibi gorunen kitaplardan Cloud Atlas, Life of Pi, Maze Runner geliyor aklima ilk, bunlardan hangilerini onerirsiniz? bunlar disinda bu sekilde hangi kitaplari onerirsiniz? Direkt populer kaygiyla "filmi de cekilir parayi kirariz" seklinde yazilmis teenage kitaplari degil de, ortaya filme uyarlamalik bi hikaye cikmis, fantastik/post-apokaliptik/distopya temali kaliteli kitaplar istiyorum.




 
distopik değil ama fantastik olarak the kingkiller chronicle serisini kesinlikle öneririm. tuğla gibi görünmesine rağmen bi solukta okunuyo rüzgarın adı da bilge adamın korkusu da. bu ay yurtdışında yeni bi novella çıkıyo ardından da serinin son kitabı çıkacak pek ara vermeden bütün seriyi bitirebilirsin bu sayede. sayfa sayısı gözünü korkutabilir ama nasıl bittiğini anlamıyosun bile


  • kakamelsokoban  (26.09.14 16:03:09) 
Yüzüklerin Efendisi ? :D


  • rodriguez2  (26.09.14 16:05:15) 
2001- a space odyssey (gerçi filmi beğenince senaryo ortak-yazarı arthur clarke kitabı yazıyor. yani önce filme çekiliyor, sonra kitap çıkıyor)

not: kitap 4 seri halinde, sadece 2001 değil, ayrıca 2010, 2061 ve 3001 de var.

edit büdüt: @kobuzchu kız uyardı, a.clarke film senaryosu ve kitap üzerinde eş zamanlı çalışıyormuş. kitabı sonradan yazmamış (ama muhtemelen sonradan bitmiştir).
  • lesmiserables  (26.09.14 16:09:53 ~ 18:09:25) 
Zadie Smith'in kitapları (İnci Gibi Dişler olsun, Güzelliğe Dair olsun, İmza Toplayan Adam olsun) kitaptan çok senaryo okuyormuşum izlenimi vermişti bana. Güzel kitaplardı ama okurken hep kafamda Hollywood filmi sahneler canlandı.


  • aychovsky  (26.09.14 16:36:17) 
şimdi aklıma geldi. a clockwork orange var, fahrenheit 451 ve 1984'ün de film uyarlamaları var.


  • kobuzchu kiz  (26.09.14 17:59:31) 
yeni bi seri var yine, divergent.


  • sage  (26.09.14 22:04:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.