[]

ev inanılmaz derecede hızlı tozlanıyor

gece yatıyorum, sabah üstümde bir karış tozla uyanıyorum! şaka şaka bu kadar değil ama silip süpürüyorum ertesi gün sanki silmemişim gibi toz oluyor, 1 gün dayanmıyor temizlik! (aslında merak da ettim şimdi, neden ev tozlanıyor ama ben uyurken tozlanmıyorum, neyse) bir de farkettim ki evden çıkan tozun renki gri.. acaba nasıl baş edebilirim bu işle?? bir anormallik var bizim evde, başkalarının evi böyle hızlı/yoğun tozlanmıyor.. cam açık sürekli, 6.katdayız, evin etrafında toz yapan birşey yok yani yol çalışması, inşaat vs. son derece normal bir ev yani çevre şartları toz olmaması için ideal, acaba sebep ne olabilir?




 
halılar koltuk yüzeyleri en son ne zaman yıkandı? bu tarz şeyler tozu emiyor çünkü, sonra oturdukça yürüdükçe püskürtüyor.


  • alice practice  (26.09.14 12:57:01) 
eşyalar eski?
duvar boyaları dökülüyor?
ev eski?

bunlardan biri değilse komşulara sorun aynı sorunla karşılaşıyorlar mı diye.
  • thracian  (26.09.14 12:58:21) 
inşaat lobisi yüzünden istanbul'un tüm havası toz senin beş sokak yakınında olmaması önemsiz kalıyor


  • mula  (26.09.14 13:02:35) 
çok büyük ihtimal halı kaynaklı.. özellikle "gri" rengi belirtmiş olmanız bu ihtimali destekliyor..


  • danny keane  (26.09.14 13:14:49) 
yola caddeye yakın evlerin problemi genelde bu.. çalışma olmasa bile araçlar sebep oluyor bi şekilde..

bi de halı, kıyafetlerin, saçların etkisi büyük..

bi de zemin rengi kir göstermeye müsaitse tam bi kabus oluyor..
  • defnex  (26.09.14 13:29:24) 
camı kapatın


  • la noix  (26.09.14 13:31:40) 
oturduğun bölgeden de kaynaklanabilir.
bir önce oturduğum evde

halı olmamasına ve eşyalarda yeni olmasına rağmen tozdan geçilmiyordu. laptop'ı bir gece dışarıda bıraksam sabah üstü toz içinde oluyordu.
ama ev dağ başındaydı ve sürekli bir esinti halindeydi.

şimdi biraz daha merkezi sayılabilecek bir yere taşındım. etraf sıra sıra bahçe, ev vs. çok toz olmuyor artık.
  • air  (26.09.14 13:32:13 ~ 13:32:23) 
annelerin söyleyeceği gibi söyliyeylim bir yağmur yağsın yollar yıkansın bu kadar toz olmaz. :D
bizde de kapı cam heryer açık annem hergün temizlik yapıyor, bir kaç saat sonra yin etozlu heryer. kadın helak oluyor temizlik yapacağım diye. şartlar yanı yakında inşaat yok.

  • kuzey li  (26.09.14 13:35:25) 
hepinize cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim.

evde halı yok, mobilyalar, eşyalar eski sayılır, boyalar dökülmüyor, ev ile cadde arasında mesafe var arada ağaçlar var, şehiriçi bir muhitteyiz, saçlar 3 numara :). mobilyaları hiçbir zaman yıkamadık silmedik, bundan olabilir dediğiniz gibi.. bir silip deneyeyim inş
  • lllllllllllllllllll  (26.09.14 14:15:50) 
cevabi sen vermissin zaten. cam surekli aciksa kurtulamazsin tozdan.


  • earthsea  (26.09.14 19:07:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.