[]

duyuru, hadi bana iş bulalım

öncelikle şunu belirteyim bu bir iş alanı bulma duyurusudur. bu sene için aylık ortalama 1000 lira (500-1000 lira arası da kabulum, ha 1500 liraya kadar bir şey bulabilirsem tadından yenmez o ayrı) ek gelir getirecek bir iş bulmak zorundayım.

öğrenciyim; iyi derecede fransızcam var (liseyi yurtdışında okudum, ailem de hala yurtdışında olduğu için sürekli pratik yapıyorum diyebilirim, gramer bilgim de gayet iyi), eğer bir işime yarayacaksa satranç antrenörlüğü sertifikam var. çalışmak için haftaiçi 2 günümü de boşaltabilirim. vasıflarım bu kadar. ha bunlara gerek olmayan işler de önerirseniz problem olmaz. iş bulayım yeterli. adaptasyon sorunu olmayan biriyim.


çeviri düşünmüyorum zira sayfalar dolusu yazılar gönderip komik ücretler teklif ediyorlar. e benim amacım belirli bir zaman dilimi içinde para kazanmak. sabahın köründen gece yarılarına kadar çalışıp 20 lira almak istemiyorum açıkcası. ha son çare olarak düşünebilirim tabii. özel ders olabilir, daha önce böyle girişimlerim oldu. birkaç kişiyle anlaştım tam derse başlayacağımız zaman bir kısmı caydı. sonradan aradılar ama ben vazgeçmiştim. özel ders için nerelerden düzgün öğrenci bulabilirim?

satranç öğretmenliği mi yapsam? kütüphanelerde vs part time işler var mıdır ki?


velhasıl, tüm bunları göz önüne alırsak ben en kısa sürede nasıl bir iş bulablirim? yukarı da da belirttiğim gibi başka iş alanları da önerebilirsiniz.


teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
daha dün cinemaximum'da part time iş arayanlar için ilan vardı bi gözatmanı öneririm.


  • thracian  (26.09.14 12:39:22) 
sabahın köründen gece yarısına kadar çalışıp 20 liralık iş yapabiliyorsan özel yetenek madalyası gerekli sana zaten :)


  • mea maxima culpa  (26.09.14 12:45:14) 
mihmandarlık bakabilirsin, organizasyonlarda, konserlerde konuk karşılama olayına girebilirsin. bunu yapan ajanslar olduğunu biliyorum ama bildiğim bir tanesi yok. bir araştır istersen.


  • loveinaflipbook  (26.09.14 12:46:10) 
kızsın sanıyorum. mankenlik ajansına kaydol; shot girl, konu mankeni, lansman mankeni, özel günler mankeni vs. az çalışmaya çok iyi para var.


  • [silinmiş]  (26.09.14 12:49:47) 
mea maxima, öylesine farazi bir rakam yazdım zaten. eleştirmek yerine çözüme yönelik cevaplar vermek daha mantıklı olabilir sanki, değil mi? :)


  • fraise  (26.09.14 12:50:08) 
çözüm üretmek için bir atasözü yazayım.

"beggars cannot be chosers" der İngilizler.
  • mea maxima culpa  (26.09.14 12:51:55) 
şurada ayaküstü kırk tane bahane üretmişsin, bir sürü işi beğenmemişsin.

öğrencisin ve part time iş arıyorsun yani. koskoca üniversite mezunu bir sürü meziyeti ve tecrübesi olan insanlar bile aylarca iş arıyor.
  • mea maxima culpa  (26.09.14 12:55:59) 
mea, çeviriyi son çare olarak düşünüyorum. yeterince açık oldu mu? teşekkür ederim.


edit: çeviri istemiyorum demek neyin bahanesi oluyor sorabilir miyim? neye kırk tane bahane üretmişim altı üstü çeviri istemiyorum, onun dışında başka işler yapabilirim demişim. bunu anlamanın nesi zor? muhalefet olmak sizin kanınızda var sanırım ama bana bulaşmayın lütfen. yapılacak onca şeyin arasında sizinle laf yarışına girecek halim yok. iyi günler.
  • fraise  (26.09.14 12:59:55 ~ 13:04:50) 
o kadar yazdığım şeyde çeviriden bahsettiğimi, çeviri yap dediğimi anladıysan bir madalya daha gerekiyor sana.


  • mea maxima culpa  (26.09.14 13:01:16) 
Taksimdeki Fransız kültürün girişinde bi ilan panosu var, oraya ilan asabilirsin özel ders için.


  • phoenixboy  (26.09.14 13:07:08) 
fransızca ders vermek en mantıklısı, etraftaki fransızca dil kurslarının fransız kültürün falan çevresine fotokopi afiş bastır dağıt. hatta yakınlarda tanıdık kafe-çay bahçesi varsa, onlardan rica et her hafta şu şu günler 3-5 kişilik grup olarak burda sohbet gerçekleştiricez diye.
afişte de fransızca ders verilir şeklinde değil, fransızcayı yaşayarak, yaşamış olandan öğrenin, her hafta okuma/tartışma klübümüze bekleriz, adres(kafe adresi) telefon. ilgi alanına göre de yazarsın işte atıyorum her hafta cuma günleri le monde okuyoruz, dünya gündemini fransızca tartışıyorz. haftada 2 saatlik tartışmalarımıza aylık yanlızca şu kadar liraya katılabilir, fransızcanızı ilerletir, dünya gündemine fransız kalmazsınız ;D

  • alice practice  (26.09.14 13:07:51) 
İstanbul'da isen macro marketlerde çok güzel ilan panoları var (akmerkez ve kanyon benim gittiğim yerler) burada senin gibi iş arayan gençler, öğrenciler ufak ilanlar bırakıyorlar. oraya ilan verebileceğin gibi oradaki arkadaşların yaptıkları işlerden ilham da alabilirsin.


  • mea maxima culpa  (26.09.14 13:11:30) 
bir sürü özel ders verilir ilanı bırakabileceğin site var -dersverilir.com'u öneririm ama üyelik paralı :( o yüzden parasız olanlarına yazabilirsin- etrafa ilan dağıtıp yapıştırabilirsin, kısacası: özel ders. bir arkadaşım ayda 2000-2500 arası kazanıyor -ha o deneyimli bayağıdır, o yüzden 1000 lirayı bile bulabilir misin para olarak bilemiyorum, ama özel derste ciddi iyi para var -ben de verdim zamanında, özellikle sınav öncesi baya çok ders isteyen oluyordu, iyiydi.

bir de, bazı özel ilköğretim okullarında satranç hocası aranıyor oluyor ya da belediyelerde de olabilir böyle bir iş. satranç dersi veren arkadaşlarım vardı, ama çok kazanmıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam, bir de buralara bak derim.
  • pasp  (26.09.14 14:58:35) 
fransızca özel ders düşünüyorsan hedef kitle olarak marmara üni fransızca kamu okuyanları seçebilirsin. hazırlıkta bayağı sıkıntı yaşıyorlar diye biliyorum.


  • john lee hooker  (26.09.14 15:18:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.