[]

Ödeme Reddi ve Bekleyen Provizyon İşlemlerinin Laneti

Selamlar, bir internet sitesinden (g2a.com) yaptığım bir alışverişte alacağım ürün stokta kalmadığı için ödemem reddedildi, ve paranın tarafıma iade (refund) edildiği iletildi. Mevzubahis bu işlemi sanal kartımdan gerçekleştirdim gerekli limiti aktararak, ve meblağ kart limitinden düştü aslında en başta. Ama şu an tutar "Bekleyen Provizyon İşlemleri"nde takılı kalmış durumda 4 gündür. Kredi kartı güncel işlemlerime falan yansıma yok, sadece provizyonda hayalet gibi takılıyor. Bankayı aradığımda "tutar çekilmiş karttan, size geri ödeme falan da gözükmüyor" diyorlar. Ben de "çekilmiş evet güzel kardeşim ama bak provizyonda, geçmemiş adamlara değil mi?" diyorum, "bilemeyiz para çekilmiş, firmayla görüşün" diyorlar üstüne. Firma da "biz istedik ama onaylamadık sonra" diyor falan.

Nedir bu olay? Sessiz sedasız yok olup gidecek mi provizyondan bu işlem?


 
dün de buna benzer bir şey yaşadım sanal kartımla. iade edildiğinde limiti 2 gün geçerli olan bir sanal kart ile sorun yaşar mıyım diye endişe ettim. ama sanal kart süresi dolsa dahi asıl karta iadesi gerçekleşiyormuş. yurt dışı işlemlerde ise 5 iş gününe kadar beklemeniz gerekiyor sanırım. hatta bir ara o kadar transaction gerçekleştiren deneyimli steam bile 14 gün bekletti provizyonu :) provizyondan sessizce yok olacak endişe etmeyin. eğer gerçekleşen işlemlere girerse bile sorun olacağını zannetmiyorum. bir mail atarsanız halledilmeyecek bir şey değil.


  • givemesomesubstance  (26.09.14 13:08:09) 
uluslararası işlemlerde tersi çok başıma geldi (alışveriş yaptım ama günlerce açık provizyon'da kaldı, bir türlü dönemiçi işlemler'e geçmedi) eninde sonunda doğrusu oluyor, fazla canını sıkma, ara ara ( 2 günde 1 filan) takip et yeter. hesap kesimine yakın halloluyor kendiliğinden.


  • ezeriko  (26.09.14 13:12:33) 
teşekkür ederim ikinize de, kafaya takmama gerek kalmadı o halde :)


  • j for jason  (26.09.14 13:19:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.