[]

yayalara duyuru

bir araç size karşıya geçin diye yol verdiyse, kıçınızı kaldırıp en azından biraz daha hızlı karşıya geçin. hiç istifini bozmadan hatta biraz daha yavaşlayarak karşıya geçen birini sinirlenip çok yakında ezebilirim!




 
Kadınlar çok yapıyor bunu. Direk kezban ayracı diyebiliriz.


  • arnold schwarzeneger  (26.09.14 08:42:04) 
Kesinlikle haklısın. yaya olarak ben bile uyur gibi karşıdan karşıya geçenlere sinir oluyorum.


  • aychovsky  (26.09.14 08:43:54) 
sonra diyorlar ki; "sürücüler çok kaba. hiç kimse yol vermiyor." ablacım sen biraz kıçını kaldır. hadi onuda geçtim; yol verince elinde veya başında bir "teşekkürler" işareti falan yap. bön bön suratıma bakıp yavaş yavaş karşıya geçersen, nah sana bir daha yol veririm.


  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 08:50:30) 
Ya okurken utandım. Bildiğin koşarak geçiyorum ben o yolu. Hatta kanatlarım filan çıkabilse minnetle de karışık olarak direkt uçabilirim bile. Buna karşılık ben arabadayken gördüğüm tabloysa genelde aynı. İnsanlar gayet aheste aheste, sahilde gezer gibi geçiyor; çıldırıyorum.


  • pandispanya  (26.09.14 08:56:06) 
@pandispanya; kesinlikle bende koşarak geçiyorum. hatta göz göze gelip teşekkür ediyorum. anlayamıyorum bu insanlar neden bu kadar rahat.


  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 08:57:04) 
Türkiye'de yol veren sürücü sayısı yok denecek kadar az olduğu için, o yol verdiğiniz yayalar bir nevi ışığa tutulmuş tavşan gibi oluyor; şapşallaşıyor. Hareketlerin ağırlaşması, bön bön bakışlar, ne yaptığını bilememeler, beyin-uzuv koordinasyonunun falan kaybolması hep ondan.


  • Thredith  (26.09.14 08:57:31) 
Vites boştayken gaza bas öyle durumlarda :D Akılları çıkıyo :D Sonra ayaklar popolarına vurarak koşuyolar :D


  • pandispanya  (26.09.14 08:58:13) 
ahaha pandispanya. ben onu yapıyorum ama üzülüyorum sonra ya :)


  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 09:01:24) 
Üzülecek bişey yok, onlar da seni üzmesinler :D Çocuklar ve yaşlılar hariç gayet yapılır. Erkekler yemiyo genelde ama kadınları ve gençleri saran telaş çok tatlı haha :D


  • pandispanya  (26.09.14 09:04:04) 
yalnız viteste unutup üstlerine çıkmakta var :)


  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 09:29:03) 
Yol verip insanlara lutfettiginizi sanmayin. Kalitesizlik akmis bu duyuruda, yok hizli gecmiyorlar, yok hep kadinlar, yok yayalari korkutuyoruz, yok ne guzel telaslandiriyoruz, bilmem ne.

Adam gibi yol verecekseniz verin, vermeyecekseniz hem insanlari tedirgin etmeyin hem kendinizi daha fazla sinirlendirip toplumun cekilmez olmasina katkida bulunmayin.
  • f_d  (26.09.14 09:35:38) 
Evet, trafik lambasının olmadığı bi yerde, yayayı 5 dakika ayakta bekletmeyip de durup yol vermek, nezaket amaçlı yapılan ekstra bir durumdur. Bu nezakete kayıtsız kalmak, bir kafa eğme hareketiyle bile olsa teşekkür etmemek, üstüne üstlük de yol sanki babasının malıymış gibi, arkadaki araçları da hiç düşünmeden bencilce hareket etmek de çok büyük kabalık ve çiğliktir. Kimseye depar atsın demiyoruz; bu ülkede insanlar sadece teşekkür etmeyi öğrense bile çok fazla şey değişecek.

Bu arada geçenlerde bi kız, erkek arkadaşım ona yol verdi diye öpücük atmış asjdhajhaha o kadarına da gerek yok tabi :D:D
  • pandispanya  (26.09.14 09:53:22) 
@f_d; sen beni tanıyor musun? yok. ne düşündüğümü biliyor musun? yok. hala ne konuşuyorsun?

daha dün bir anne ve ufak kızına yol verdim. 5 saniye kadar ben bekledim onlar bekledi. geç diye işaret ediyorum, geçmiyor. sonra gaza bastım onları geçince hemen arkamdan geçtiler.

bir diğer gün, kaldırımdan inmiş bir kadın. yarısı yolda. durdum yol verdim. yüzüme bile bakmadan yavaş yavaş yürümeye başladı. arkada kornaya basan basana. ne olur yani başınla bir teşekkür etsen? ya da biraz hızlı geçsen.

araban yok belli ki. istanbul trafiğini de bilmiyorsun. trafikte gerçekten kurallara uyan ender insanlardanım. benim için rahat. ama burdan sana ekmek çıkmaz.
  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 09:58:09 ~ 09:59:49) 
@pandispanya, kimseye depar atsin demiyorsaniz saniyorum mevzubahis sure farki yaklasik 5 saniye. 5 saniye icin mi insanlari onlarin uzerine surmekle tedirgin ediyorsunuz yoksa anlik ve varsayimsal (karsidakinin durumunu bilmiyorsunuz) bir ego savasi icin mi?

unutmamali ki yarim iyilik iyilik degildir.
  • f_d  (26.09.14 10:02:34) 
@f_d; sen iyilik karar mercii misin? neye göre yarım iyilik? buna sen nasıl karar veriyorsun? bu durum başına geldi mi? nasıl bir şey olduğunu biliyor musun?


  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 10:04:40) 
f_d, gaz sesi verilebilecek kitleyi ince bi şekilde belirtmiştim :D herhangi bir problemi olduğu anlaşılan, yaşlı ya da çocuk vs bu insanlar zaten sonsuz tolerasyon gösterilecek insanlar. Bi zahmet, suratından meymenetsizlik akan, yol verdiğin için sanki sana bi küfretmediği kalan, seni arkadaki dengesiz tiplere karşı zor duruma sokan ve bunu umursamadığı 10 km'den belli olan vakaları da ayırt edebilelim.


  • pandispanya  (26.09.14 10:10:03) 
@domates, seni tanimiyorum, ne dusundugunu burada ifade edebildigin kadariyla biliyorum, hala konusuyorum cunku (1) burada toplumu ilgilendiren bir konudan bahsediyorsun ve (2) bana yonelmis sozler sarf ediyorsun.

benim hakkimdaki varsayimlarin hatali. istanbulda yeteri kadar hem surucu olarak hem de yaya olarak bulundum. ben de karsilik olarak senin hakkinda varsayimda bulunayim. yeteri kadar olgun, hosgorulu ve empati sahibi degilsin. cunku olgun ya da empati sahibi olsaydin sorulumlugun altinda insanlar olabilecegini her an bilir, onlara istanbul'da davrananilmasini istedigin gibi baskalarina davranirdin, arabayla korkutmak icin gaz vererek degil. hosgorulu olsaydin da insanlar yavas geciyorsa bunun altinda binlerce neden ya da dusunce tarzi olabilecegini bilir ve bu kadar uzerinde durmazdin.


@pandispanya, yuzunden meymenetsizlik aksin, niye aktigini kime aktigini bilmiyorsunuz ki.
  • f_d  (26.09.14 10:11:15 ~ 10:16:17) 
Geçiş hakkı her zaman yayanındır. İstersem yola yatarım, bana yol vermek zorundasın. Dünyankn birçok ülkesini gördüm, hepsinde böyleydi. Sadece Türkiye'de insanlar sabırsız ve saygısız. Bana yol verip geçene kadar bekleyeceksin kusura bakma.


  • suicides underground  (26.09.14 10:14:08) 
Bi de teşekkür edecekmişim. Zaten benim olan bir hak için niye teşekkür ediyorum?


  • suicides underground  (26.09.14 10:15:14) 
bir gün bana denk gelirseniz ezilirseniz kusura bakmayın o zaman.


  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 10:20:51) 
@suicides: yaya geçidi nedir biliyor musun? Bizim bahsettiğimiz bu durumun yaya geçidi olan yerler değil de yayaya yol verme olayının sürücünün insiyatifinde olduğu yerler olduğunu farkettin mi? Ne demek her yerde yaya geçmek "zorunda"?! Tek şeritli yolda, sen arkadan küfür ve korna yemek uğruna bir inceliğe girişiyorsan, karşındakinden de benzer oranda nezaket görmek ister; bunu hiçbi sefer de göremezsen aynen böyle isyan edersin. Her yolun "zaten senin" olduğunu düşünüyorsan zaten bi daha evinden çıkma çünkü sana yol vermeyi hiç düşünmeyen bir barzo tarafından ezilmen yakındır. Bencilliğe bak.


  • pandispanya  (26.09.14 10:24:29) 
başta hak verecektim ama vites boştayken gazlayıp akıl çıkarma ekşınını görünce sinirlendim. yarın bir gün o aklını aldığınız üşengeç kadının eşi dostu çıkar yakınınızda, aynayı elinize verir bak. bu ne lan, arabadaki yayanın aklını çıkarsın, tır şoförü arabadakinin aklını çıkarsın. welcome to the jungle.


  • john lee hooker  (26.09.14 10:34:03) 
john lee: olm amma alıngan olmuşsunuz, ağız tadıyla bi dalga geçemedik :D Ben ömrümün çoğunu şoför olarak değil, yaya olarak geçirdim ve geçiriyorum. Ben bile "hiç sebebi yokken" arabasından gaz sesi çıkararak beni korkutmaya çalışan insanlara bu kadar kinlenmedim hayatım boyunca :) Adam birilerine sinirlenmiş; iki komik muhabbetle hak verip güldürmeye çalışıyoruz, nasıl tahammülsüzsünüz :)


  • pandispanya  (26.09.14 10:37:50) 
yayadır ne yapsa yeridir hesabı öyle kafasına göre yola atlarsa, ezilir ölür gider. yaya geçidinde zaten zaruri olarak yol veriyorum. diğer kısımlarda yol verdiğimde sallana sallana gitmesiydi benim sinirlendiğim. o gaz verme olayı da 1-2 kere yaptığım bir şey. yani her yol verdiğimde yapmıyorum. biride "yol benim, istersem yatarım" demiş. yat bakayım sen o yola. bak neler oluyor. ayrıca aracım araç kamerası var. bir gün bu dediklerimi derleyip yayınlayayım burda. ne demek istediğimi anlarsınız.

ekleme : 26 yıllık hayatımda aktif olarak 6 aydır araç kullandığımı belirteyim. öncesinde yıllarca motosiklet kullandım ve asıl öküzlüğü motorculara yapanları gördükten sonra yayaların götünü başını ayrı sallayıp hiç umrunda olmayan bir şekilde hareket etmesine kızdım. amacım öyle birinin aklını almak falan değil. iyilik yapma amacı olmasa niye durup yol vereyim? nasıl insanlarsınız lan siz?
  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 10:39:01 ~ 10:41:00) 
valla alınganlıkla ilgisi yok bence. ben ki, yaya halde karşıdan karşıya geçerken arabasıyla bana çarpıp hastanelik eden adamdan şikayetçi olmamış biriyim. hata bendeydi. ancak "gaza bas topukları götüne vursun" yaklaşımını sinir bozucu buldum. yapanlar var çünkü bayağı.


  • john lee hooker  (26.09.14 10:43:17) 
john lee: evet, benim de bi üstte dediğim gibi, durduk yere ya da keyfine yapan çok insan var, benim de başıma özellikle çocukluğumda çok fazla gelmiştir. Ne istiyosun çocuktan ulan it :) Ama bu başlıkta bahsedilen tarzda -bi engeli olmadığı halde- sırf kendi zevki için yaylana yaylana geçen, bi de üstüne size bi trip atmadığı kalan kişinin gerek korna, gerekse sahte gaz yordamıyla dürtülüp uyarılarak "hop kardeş bi silkin de kendine gel" havasının yaratılmasına sıcak bakıyorum. Bi sonraki seferde hayatını bile kurtarabilir bu uyanış; ciddiyim.

@prhn gibi arkadaşlar durumu sadece sokak arasında karşıdan karşıya geçmek ya da yaya geçidinde beklemek olarak algılıyorlar eminim. yaya geçidinde araba zaten beklemek "zorunda" ama kavşakta ya da geçidin 15 metre ötesinde böyle bir zorunluluk yok; bu bir insiyatif. Üstelik Avrupa'da kimsenin almayacağı bir insiyatif. Ve üstelik bu ülkede siz bunu yaptığınız için ya birileri gelip size arkadan çarpar; ya ana avrat düz gitmektedir ya da yaya için durduğunuzu bile anlamayıp sizi sollarken yayaya çarparlar. Bahsedilen durumlar bunlar. Yaya geçitleri değil.
  • pandispanya  (26.09.14 10:50:24 ~ 10:53:17) 
@prhn; çoğu zaman araç ile gidiyorsam bir yerlere yetişmeye çalışıyorumdur. malum istanbul trafiği.


  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 10:53:36) 
adamlar insiyatife bağlı yol vermekten bahsediyor...
gelip öpücük vermesini beklemiyor kimse yayayın.
istenilenler ise biraz hız ve mümkünse de bir güleryüz.

zira o durumda siz geçemeyeceğinizi düşünürken şoför kişisi trafikteki onlarcasının aksine size değer vermiş ve geçiş üstünlüğünüzü korumuş.

şimdi çıkıpta yok o yol benim hakkımdı zaten, kıldı tüydü demeye gerek yok.

yaya olduğum durumda birisi yol verdiğinde gayri ihtiyari elimi kaldırır bir selam çakar veya kafamı ufaktan öne eğer teşekkür ederim.
  • velhasilkelam  (26.09.14 11:03:54) 
@prhn zaten yol verildiğini anlayamayan yaya modeline kızıldığını düşünmüyorum. hatta şirin bile olabiliyor.
sürücü ve yaya birbirine bakıyor malak malak.

mevzu bahis kızgınlık yol verildiğini anlayıp rahat rahat yürümeye başlayan ve aynı rahatlıkla yürüyüşünü tamamlayan kişilere yönelik.
  • velhasilkelam  (26.09.14 11:13:53) 
@prhn; istanbuldaysan bir ara haber ver bana, alayım seni biraz turlayalım. bak bakalım gerçekten düşündüğün gibi miymiş.


  • zam sampiyonu domates  (26.09.14 11:17:24) 
öncelik her zaman yayaların. otoyolda değilsen yol vereceksin. yol verdiğin için sana minnettar olmaları beklenemez. ona zaten yol vermek denilemez, yol zaten onun, sen karşıya geçeni gördüğünde yavaşlayacaksın.

depar atıp karşıya geçmek güvenli bir yol değil, ayağın kayıp yere kapaklansan gaza basıp korkutmaya çalışan üzerinden geçse ikinizin de hayatı kararır.

defansif sürücü eğitimleri var, herkese tavsiye ediyorum.
  • [silinmiş]  (26.09.14 11:40:07) 
@douchebag
zaten burada yol verip vermeme tartışması yapılmıyor.
rahatsız olunan şey yol verilen kişilerin bazı durumlardaki kayıtsızlığı. burada tam olarak ideal şartlarda bile miskin miskin yürüyen umarsız insanlardan bahsediliyor.

özetle kimse depar atıp kendini ve trafiği tehlikeye atmasını beklemiyor yayaların.
alışveriş merkezinde yürür gibi karşıdan karşıya geçen insan rahatlığı diye bir durum var ortada.

ek olarak beklenen şey minnettarlık değil.
genel olarak bencil bir ülkede yaşıyoruz ve birisi bana yol verdiğinde bu benim hoşuma gidiyor. benim gibi düşünen insanların halen var olduğunu bilmek rahatlatıcı en azından.

bu bile bir selamı hak ediyor.

maksat iletişim yani. ufak bir jest mesela. ego savaşına döndürmeye gerek yok.
  • velhasilkelam  (26.09.14 12:07:44) 
genelleme yaparsak; suruculeri surucu degil, yayalari yaya degil ! sinirlenmemek gerek cok zor olsa da...


  • kamyonsans  (26.09.14 12:09:20) 
Ben kafamla ve elimle "eyvallah" işareti yapıp koşar adım geçerim. Salına salına geçenleri vurasım gelir.


  • kimlanbu  (26.09.14 14:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.