[]

muhteşem organ/uzuv/yeti vs.

Geçen gün, eşsiz sakarlığım sayesinde, sağ elimin baş parmağının iç kısmında (tombul bölüm), bayaa büyük bir bıçak yarığı oluştu. Günlerce o parmağımla yapmaya çalıştığım her şeyde hissettiğim acı yüzünden, bu önemsiz gibi görünen parmak müsveddesinin, aslında ne kadar önemli bir uzuv olduğunu düşündüm durdum. Kaşık tutamıyordum mesela.

Faranjit olduğum zamanlarda da yutkunmanın nasıl mucizevi bir yeti olduğunu düşünür dururum.
Otomatik olarak gerçekleşen durumların farkında bile olmuyoruz kimi zaman. Yutkunmak da öyle.

Neyse efendim, böyle oldu şöyle oldu, aman bu organımın kıymetini geç anladım dediğiniz durumları soracaktım. Değerini bilelim...

 
Vücut harika bir biyokimyasal bir makinedir. Varlığını fark etmediğimiz bir çok şey, minicik hücreler var bizi hayatta tutan. Hipofizi görsen yüzüne bakmazsin. Tenimizde yaşayan bakterilerin bile önemli fonksiyonu var. Hücre içinde o emri tetikleyen minik haberci moleküller var, sadece şu bile çok güzel. m.youtube.com İlla makroskopik olmasına gerek yok.


  • Lim5  (26.09.14 00:18:11) 
Richard Dawkins gibi konuşmuş olmayayım dedim amma, baş parmak evrimin ve insan gelişiminin muhteşem bir kanıtı niteliğinde bana göre. Kavrama, alet yapma, işleme bok püsür yeteneklerinin birçoğunu kendisinin de yardımıyla yapabiliyoruz.


  • yenideneyim  (26.09.14 00:56:15) 
hemoroid olunca da bazi seyleri daha derin düsünmeye basliyosun
oturdugun sandalyeden kalkarken poponu kasmadan kalkamadigini anliyosun mesela

  • kucukharfler  (26.09.14 13:05:00) 
böbrekler arkadaş. böbreklere tapmalıyız eğer ağrımaması sağlayacaksa. insana hayatı zehir edebiliyorlar.


  • exist is pretty  (26.09.14 13:14:49) 
eksiduyu.ru şöyle farketmişliğim vardır.
tek seferde çok derin bi nefes al ve saniyelerce tut.
üstüne bi de tuvalete git, ıkın.

ıkınmak bir nimet.

ıkınınca ölme tehlikesi olan insanlar var.
  • cecilia  (26.09.14 13:21:35 ~ 13:25:49) 
(bkz: insanın neresi acıyorsa canı oradadır)

Her bir noktamın değerini çok farklı zamanlarda, çok çeşitli vesilelerle çok fena anlamışımdır.
  • pandispanya  (26.09.14 13:21:41) 
@kucukharfler ve @Cecilia ilginç bilgiler teşekkür ederim. tam olarak bunu soruyordum işte. poponu kasmadan oturduğun yerden kalkmamak mesela... işte otomatik bir şey daha, ancak yapamayınca fark edilir. ne kadar tuhaf.
yani elim olmazsa şöyle olur, gözüm olmazsa göremem bunları zaten biliyoruz da, popomuzu kasarak kalktığımızı biliyor muyuz?

@Lim5 çok güzel video teşekkür ederim.
  • suspendline  (26.09.14 14:16:56) 
dizim. ön çapraz bağıma şeyolmuştu, uzun süre topallamıştım. yolda karşıdan karşıya geçerken o kadar uzun düşünüyordum ki.

şimdi geçsem karşıya yetişene kadar kırmızı yanar mı?
erken atlasam ve araba geçmeye kalksa karşıya hızlıca geçebilir miyim?
vs vs
  • shiranai  (26.09.14 14:21:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.