[]

İnovasyon Nedir/Ne Demek?

tam olarak sözlük anlamını sormuyorum. bu kelimenin arka planındaki hikaye ne? genel olarak neyi anlatıyor ve çağrıştırıyor?

sözlükte sorduğum şekile en uygun cevap olarak şu yazılmış; " inovasyon; yaratıcı düşüncenin teknik bir icada dönüştürülerek ticarileştirilmesidir. daha basit bir ifade ile açıklayacak olursak; inovasyon radikal bir yeniliğin ticarileştirilmesidir. bir ürün üzerinde yapılan her iyileştirme, yenileştirme inovasyon değildir. inovatif özellik gösterebilmesi için radikalliği içerisinde barındırması gerekir. ( buyuyunce cocuk olucam ) "


 
İnovasyon bana hep 'daha önce düşünülememiş'i çağrıştırıyor. (yemin ediyorum benim aklıma gelmişti hikayesi)
Bazen de 'eşsiz'liği düşündürüyor.
Her şartta inovasyonu yapanın süpersonik olduğunu düşünüyorum ama.
  • suspendline  (26.09.14 00:09:33) 
İnovasyon sadece yeni bir ürün ile olmaz. Yeni süreç, pazar veua organizasyonel yapı olabilir. Sonuç olarak ortada bir fikir var, bu fikiri o hale sokuyorsun ki müşteri buna para döküyor. Radikal ve ani olacağı gibi gelişi önceden de belli olabilir, adım adım da gidebilir.Örneğin, Eti yıllar önce hiç yokken bu bakkalda, markette satılan kekleri yapmaya başlamış ve böylece insanlar misafir geldiğinde kendileri bir kek hazırlamak zorunda kalmamış. Hatta o endüstriyel kekler o kadar sevilmiş ki bir süre ev yapımı olanlar avam görülmüş. Bu nedenle, o Paykek gibi keklerin artık ilk çıkanı hangisiyse, ona inovatif ürün deniyor. Ortada bir ihtiyaç var ve bu ihyiyacı müşteriler bilmiyor. Sen bir şey sürüyorsun ve o tutuyor, sen ondan deli para kazanıyorsun. Bu ürün inovasyonu oluyor. Bir de maliyet düşürmede iyi yönde çılgın etkiler yapan süreç değiştirme, yani pazar bulma ve yeni organizasyonel yapıya gitmeler de Oslo Manual'da inovasyon tanımına girdi.

İnovasyon böyle pat diye olduğu gibi parça parça da oluyor. Örneğin, ürüne katma değer yaratan her türlü inovatif özellik yüklemesi adım adım inovasyona giriyor.
  • aychovsky  (26.09.14 00:13:24 ~ 00:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.