[]

Kalp pili olan hastada MR?

Babama Kasım ayında kalp pili takıldı. Şu anda da şeker, prostat ve genel şikayetleri için yaklaşık 1 aydır hastanede yatıyor. MR çekmek istemişler.

Doktorlarla konuşmadan buraya bir danışayım dedim ki hastanenin doktorları gerçekten sabır sınırlarını zorluyorlar.

Kalp pili olan hastaya MR çekilebiliyor mu?

 
bugün bi uyarı gördüm kapıda ama röntgen miydi mr mıydı dikkat etmedim. kalp pili olan, herhangi bi yerinde protezi olan doktoru önceden uyarsın falan yazıyordu. mr olabilir yani.


  • xenophobe  (25.09.14 18:49:25) 
MR çekildiğim kabinde kocaman yazıyordu kalp piliyle ilgili bir şey. belki çekilebiliyordur ama muhakkak söylemek lazım.


  • pescador  (25.09.14 18:52:12) 
Çekilemiyor olmalı, "Her ne kadar son zamanlarda yapılan çalışmalarda 2000 ‘li yıllarda uygulanan cihazların MR sırasındaki değişikliklere daha dayanıklı olduğu düşülüp, uzman doktorların gözetiminde çekilirse önemli sorun olmayacağı yönünde görüşler olsa da, kalıcı kalp pili ve ICD si olan hastalarda MR uygulaması uygun değildir. Ancak son yıllarda kullanıma giren MR uyumlu pillerin kullanımının yaygınlaşması ile bu sorun çözülebilir." www.gophastanesi.com.tr

Kalp pilini yerleştiren doktorunuzla görüşün kesinlikle.
  • atom karincanin torunu  (25.09.14 18:54:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.