[]

Zombi filmleri

sevgili duyuru sakinleri,
[rec] gibi, dawn of the dead gibi, 28 gün sonra (ve hafta) gibi gerilim dozu yüksek zombie filmi tavsiyeleri istiyorum. george romero abimizin çoğu filmini izledim, onlardan tavsiye vermenize gerek yok. daha böle bilinmemiş, kıyıda köşede kalmış filmler işimi görür. sağolun andy warhol'un.



 
Uzakdoğu sineması seviyorsan Tokyo Zombie
Bambaşka bir açıdan bakmak için American Zombie
Bu üsttekilerin Türkçe altyazısı yok ama İngilizce var.
Sanatsal Zombi filmi Cemetery Man, mutlaka seyredilmeli -içinde bir de bizden sürpriz var ama bozmayayım şimdi.
Benim eğlendiğim yeni dönem zombi filmlerinden biri: "Dance of the Dead" (gençlik zombisi diyelim...)
Sonracığıma yine Zombi filmi sayılabilecek (ölüler geri dönüyor) ve gerilim dozu yüksek bir film: Trailerpark of Terror
Gerilim, zombiler, kan, iğrençlik, heyecan, terör hepsi bu filmde: Braindead ya da Dead Alive ikisi aynı film oluyo...
Gerilim, kahkaha, kan, dostluk, aşk, kan daha fazla tekrara girmeden iki nokta üst üste: "Shaun of the Dead"
"Resident Evil" serisinden bahsetmeme gerek var mı? (varsa tam istediğin gibi olabilirler diyeceğim de...)
Biraz eskilere dönersek "Return of the Living Dead"i izlemediysen mutlaka izle mezarlıkta strip tease yapan punk hatuna da benden selam söyle...
Bak çağrışım yaptı, adına bakma film süper, kadro süper: "Zombie Strippers"
Romero'nun seyretmediğin filmi varsa onları da mutlaka seyret...
Muhteşem bir kara komedi, toplumsal eleştiri, nereye gidiyoruz zombi filmi "Fido" ailecek seyredebilirsiniz...
Ciddi, zombileri de çok ciddiye alan bir zombi filmi "Flight of the Living Dead", bu yaşayan ölüler daha ne yapacaklar diye merak ediyor insan.

Şimdilik aklıma gelen olmazsa olmazlar bu kadar. İngilizce biliyorsan "Walking Dead" diye bir de çizgi roman yayınlanıyor, 60 küsürüncü sayısı çıktı, eski moda süper bir zombi çizgi romanı, onu da okuyabilirsin. Rob Zombie'nin müziğiyle ilgili kötü bir espiri yapmadan bu cevabı kapatıyorum.

Z b.
  • barada0  (15.07.09 14:09:15) 
  • lhun  (15.07.09 14:45:21) 
tam zombi değil ama survival: i am legend


  • lhun  (15.07.09 14:50:18) 
bkz : Shaun of the Dead ^^ şimdiden söyliyim zombili ama pek gerilim bekleme , ama izlemeni tavsiye ederim (:


  • busuta  (15.07.09 15:08:56) 
barada0 güzel yazmış.

şöyle bir özet geçelim:

george romero'nun tüm filmleri (Klasik üçleme ve son dönemde çektikleri Land OtD, Diary OtD) ve romero filmlerinin remake'leri (Remake'lerden 2004 yapımı Dawn Of The Dead ve 2008 yapımı Mena Suvari'nin oynadığı Day Of The Dead fena değil), return of the living dead serileri. flight of the living dead, dance of the dead gibi yan sanayii filmler/living dead serilerinin remake'leri (bunlardan hakkaten çok var). resident evil üçlemesi ve 28 gün sonra/28 hafta sonra. Ek olarak shaun of the dead gibi enfes bir ingiliz zombi parodisi.

bu çemberde izlemediğin film varsa temin edip izle. Romero'nun yeni filmi x of the dead (x daha belli değil) lafta bu sene çıkacaktı.
  • blackdog  (15.07.09 17:03:18) 
dod sno
30 days of night (bu vampir filmi daha cok ama zombiye de benziyorlar)

  • ermanen  (15.07.09 17:48:22 ~ 18:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.