[]

Trafikte Kaza Sonrası Yapılması Gerekenler

selamlar,
bu sabah küçük bi kaza yaşadım, benzin istasyonundan çıkarken istasyonu kestirme yol olarak kullandığını düşündüğüm bi taksiciye geri geri gelirken arka tamponumu taksinin arka sağ çamurluğuna hafifçe dokundurdum istemeden. trafik sigortam, kaskom vs herşeyim var.

arabalardan indik falan, onda bişey yok, çok ufak bi-iki cm'lik benim boyamı almış, bende ise ona göre hasar daha büyük çizik anlamında.

rapor falan tutalım dedi önce ben de ok dedim, sonra ver 50 lira bi boya attırayım falan dedi. Ben de işe geç kalmamak ve sigorta falan uğraşmamak için verdim anlaştık gitti. Sanki tek suçlu benmişim gibi zoruma gitti.
Fotolar ekte onun çizik belli olmuyor bile.


sorum şu: bu tarz ufak tefek ya da biraz daha hasarlı kazalarda uygulanması gereken prosedür nedir,
kimin kaçta kaç kusurlu olduğuna kim karar verecek,
raporu kim tutmalı nelere dikkat edilmeli
trafik sigortama kaza işlenirse seneye ödeyeceğim kasko ve trafik sigortası primi daha fazla mı olur ?

 
yanlis bilmiyorsam raporda iki kisim var herkes kendisine gore dolduruyor, karsindaki ile tartismaya girmiyorsun hayir boyle boyle oldu diye.


  • jedilance  (25.09.14 10:44:39) 
evet kusur oranını tramer belirliyor taraflar değil. raporda iki kısım var. iki taraf da kendi kısmına kendi ifadesini yazıyor. bir de kroki çiziyorsunuz.

polis de gelse aynı tutanağı yine aynı kişilerin ifadesiyle dolduruyor. bir farkı yok. karşı tarafın hasarını kusur oranına göre sizin trafik sigortanız öder. sizin hasarınızı da yine kusur oranına göre karşının krafik sigortası öder. trafik sigortası karşı tarafa verilen zararı karşılamaya yöneliktir zaten. trafik sigortası yetmezse karşı tarafın kalan hasarını da sizin kaskonuz ödeyebilir.

hangi sigorta hasar ödemişse onun indirimi bozulur, seneye daha yüksek prim ödersiniz.
  • kibritsuyu  (25.09.14 11:36:37 ~ 11:50:11) 
Öncelikle geçmiş olsun. Bu ufak bir kaza ama başka türlü büyük bir kaza başınıza gelirse diye prosedürü anlatayım ben size.

Eğer kaza ölümlü ya da yaralanmalı değil sadece maddi hasarlı ise trafik polisini aramanıza gerek yok. Geldiklerinde yaptıkları ilk iş araçları kenara çekin, yolu açın demek oluyor. Sonrasında kazanın nasıl olduğunu anlatıyorsunuz onlar resmini çiziyor, sonra raporu kendiniz doldurursunuz deyip gidiyorlar. Polis çağırmadan yapılacaklar şunlar:
Öncelikle araçtan inip kazanın nasıl olduğunu gösterir şekilde bir kaç farklı açıdan kazanın fotoğraflarını, araçlardaki hasarların fotoğraflarını çekin. Daha sonra yolu kapatmışsanız araçları kenara çekip yolu açın. İki taraftan birinde bir kaza tespit tutanağı vardır. Kaza tespit tutanağında kazanın nasıl gerçekleştiğini gösterecek şekilde çizim yapın. Hangi araca hangi kısımdan vuruldu. Hangi sokaktan, hangi yola çıkarken oldu vs. çizimde görülsün. Daha sonra her sürücü kendisi için belirlenmiş kısıma kazanın nasıl olduğunu, nasıl gerçekleştiğini yazacak. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ilk andan hatalı sürücü sözlü olarak hatasını kabul etse de tutanağa farklı şeyler yazabiliyor. Bu durumda kavga ederek ya da adamı döverek gerçeği yazdırmayacağınızı varsayarsak yapabileceğiniz bir şey yok. Sonra tutanağın, sürücü belgelerinin ve trafik sigortalarının birer fotokopsini çektiriyorsunuz. Hem orjinal hem de fotokopi kaza tutanağını her iki sürücü de imzaladıktan sonra birbirinize diğer belgelerininizin fotokopilerini verip, araçlar yürür durumdaysa kendiniz, değilse çekici çağırarak araçlarınızı götürüyorsunuz. Sigorta şirketinizden ya da acentenizden şehirinizdeki anlaşmalı servisi öğrenip aracı oraya götürüyorsunuz. Belgeleri veriyorsunuz onlar bir kaza dosyası açıp, belgeleri sisteme yüklüyorlar. Çekmiş olduğunuz resimleri de veriyorsunuz tabiki. Daha sonra eksperler kaza raporu ve resimlere göre kendi aralarında kimin kaçta kaç kusurlu olduğunu belirliyor ve eksper raporuna göre kimin hasarının ne kadarı sigortadan ne kadarı cepten karşılanacak belli oluyor.

@want2die'ın dediği gibi kimi kaskolar ufak hasarlarda kaskoyu bozmayıp hasarsızlık veriyor, kimisi vermiyor. Kaskonuz hasarsızlık vermese bile eğer eksper raporunda siz belirli bir oranda hatalı çıkarsanız bir sonraki sene trafik sigortanızı yenilerken poliçeniz yükselir.
  • Dr_Stat  (25.09.14 11:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.