[]

cennet/cehennem

İnançlı bir insan olarak soruyorum. Cennete gitmek için mi yoksa cehenneme gitmemek için mi uğraş veriyoruz. Cennete sayısız zevk, mutluluk, güzellik mevcut. Cehennemde ise ateş. Şahsım adına konuşacak olursam, ufak birseyde dahi mutlu olabiliyorken daha fazlası benim için şart mı. Yaptıklarım veya yapmadıklarım için ise ateş. Kendiniz üzerinden örnek verebilirsiniz. Gece gece geliyor arada.




 
inançsız bir insan olarak cevap veriyorum. ne cennet ne cehennem için uğraşmamalısınız. amacınız islam'a uygun bir yaşam sürmek, tam manasıyla bir müslüman gibi yaşamak olmalı. cennet ve cehennem kulun değil Allah'ın düşüneceği kısım. ödülü almak için yada cezadan kaçmak için yaşanmaz, yaşamınız sonunda ödül/ceza alırsınız.


  • sheridans  (25.09.14 02:47:16) 
hacı belkide reenkarnasyon var. bilemessin ki.


  • all girls dream  (25.09.14 02:47:40) 
@all girls dream
Şüphesiz inanman gerektiği için otomatik olarak yok sayıyorsun. Yoksa oraya girersen yandık.

  • cetoxim  (25.09.14 03:06:06) 
cennet beklentisiyle yaşayıp hayatını ona göre düzenlemek çok çıkarcı geliyor bana. sanki ortada hükmü kesin bir anlaşma varmış gibi ona göre yaşamaya çabalamak anlamsız.


  • halitkin  (25.09.14 03:09:49) 
@sheridans maalesef bu şekilde işlemiyor. Küçüklükten beri ceza/ödül arasında giden bir anlatı mevcut. Dünya insan vicdanına bırakılamayacak kadar kötü.


  • cetoxim  (25.09.14 03:10:10) 
Bakara Suresinin 28. ayeti batıni yoruma göre ruh göçünü anlatmaktadır; «Allah’ın varlığını nasıl inkâr ediyorsunuz ki, sizi ölü iken O diriltti, sonra yine sizi O öldürecek, yine sizi O diriltecektir; nihayet ahirette yalnız O’na döneceksiniz.»


Ayrıca Vakıa Suresi'nde: «"Sizin yerinize benzerlerinizi getirmek ve sizi bilemeyeceğiniz bir şekilde yeniden yaratmak üzere aranızda ölümü biz takdir ettik. (Bu konuda) bizim önümüze geçilmez." )» denir.




“Ben de cansız varlıkken öldüm, yetişip gelişen bitki oldum; bitkiyken öldüm, hayvan biçiminde tezahür ettim. Hayvanlıktan geçip öldüm, insan oldum; öyleyse ölmekten korkmak niye? Hiç daha kötüye dönüştüğüm, alçaldığım görüldü mü?” (Mevlana Celaleddin Rumi)

"Ete kemiğe büründüm, Yunus olarak göründüm (…) Her dem yeni doğarız, bizden kim usanası."(Yunus Emre)

"Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz." (Muhammed)
  • all girls dream  (25.09.14 03:12:09) 
amaç insan olmak Allah ödülünü verir zaten


  • yazmamaya yemin eden adam  (25.09.14 03:46:03) 
(bkz: rind ile zahid) fuzuli'nin kısa kitabı. istersen özeti bu entryde...sanırım cevapların burada...


  • otoriter  (25.09.14 10:13:58) 
Çıkar için veya ceza korkusundan değil Allah sevgisiyle ibadet etmelisin, sana hak ettiğinin ahirette verileceğine inanmalısın.


  • r_u_h  (25.09.14 10:34:04) 
nşada standart inanan insan cehenneme gitmemek için çaba gösterir bence. allah korkusu ön planda olur. bunu aşan takva sahibi adamlarda ise allah rızası ön planda olur. cennet cehennem daha önemsiz şeyler. yanılmıyosam hz. ömer mesela cehennem için dilekte ya da duada bulunmuş hatta.

günümüzde ise bence din nedir bilgisi eksikliği içindeyiz çoğumuz. cennet cehennem kavgası pek yok, ciddiyetten uzak sadece lafla yaşanılıyo din.
  • bir garip seyyah  (25.09.14 10:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.