[]

Hoş tesadüfler

Dün akşam Beyoğlu Sahaf Festivali'ne gittim. Bir çizgi romancı görünce aklıma geliverdi birden; ben küçükken siyah beyaz fotoromanlar vardı bizim evde, onları okumaya bayılırdım. Aşk temalı, kolayca okunan şu "soap opera" dediklerinden. Sordum, yokmuş.

Sonra fotoroman bulmayı taktım kafama, çizgi roman satan başka bir yer arayarak yürüyordum. Normal bir kitapçı gördüm sonra. Çizgi romancıda olmayan burda hiç olmaz diye sormayı bile aklımdan geçirmedim. Derken en önde duran incecik bir kitap gördüm, ismini hatırlayamadım şimdi "İzmir'in Çılgınları" mıydı neydi (kesin atıyorum da buna benzer bir şeydi). Ben de İzmirli olduğumdan ilgimi çekti, kitabı alıp biraz inceledim. Yerine geri koyarken düştü elimden. Almak için eğildiğimde ise aradığım şeyle, bir fotoromanla göz göze geldim!

Benim sanki fazlaca başıma geliyor böyle şeyler. Hem mutlu oluyorum, hem de şaşırıp üzerine düşünüyorum. O kitap İzmir'le ilgili olmasaydı ilgimi çekip onu elime bile almayabilirdim, koyarken düşürmeseydim de aradığım fotoromanı hiç bulamayacaktım. Orda satmadıklarından kendimce o kadar emindim ki, sormayacaktım bile.

Sizin de böyle güzel tesadüfler geliyor mu başınıza? Gelince mutlu, bir o kadar da tuhaf hissetmiyor musunuz? Yoksa ben mi kafamda fazla büyütüyorum bu tesadüf olayını?

 
dün babasının oynadığı fotoromanları arayan bir arkadaş vardı, belki birkaç tesadüf daha ucuca eklenir ona yardımcı olursunuz.


  • ezeriko  (24.09.14 15:30:24) 
bana da oluyor bazen. galiba sadece güzel insanlara oluyor diyerek olaya toz pembe bir yaklaşım sergilemek istiyorum.


  • megafon  (24.09.14 15:58:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.