[]

iPod 5. Nesil Alınır mı?

Bir süredir Sony Xperia Go kullanıyorum ve hem donanım yetersizlikleri, hem de Android oluşu beni türlü sıkıntılara sokmakta. Telefonu değiştirmeyi kafama koydum ancak maddi durumlar ve henüz 1,5 seneyi doldurmuş olmasından dolayı bu da biraz sıkıntılı görünmekte.

Bir çare olarak iPod almayı düşündüm. iPhone'lara bakıldığında çok daha uygun bir fiyata geliyor ve hotspot özelliğiyle kendisini rahatlıkla 3g'ye bağlayabilirim. Diğer telefona da rom attırarak sadece arama ve basit amaçlı işlerde kullanırım.

Sizce bu şekilde bir kullanım ne kadar mantıklı olur? 5. nesil bir iPod alsam özellikler açısından (kamera, hız, görseller, ram vs.) iPhone 5s'le nasıl kıyaslayabiliriz? Kullanıcılarından yanıt bekliyorum.

 
ben olsam almazdım


  • nikinik  (24.09.14 15:52:02) 
ben galaxy s4 kullaniyorum ve sadece müzik anlaminda ipod 4g kullaniyorum. telefonumdan müzik dinlemiyorum hicbir sekilde. (iki ürünü de ciktigi bir aylik dönemde aldim ve bu kombinasyonla kullaniyorum ipod ciktigindan beri. bir yanda telefon bir yanda ipod)

ancak yanlis anlamadiysam sen telefonu sadece telefon, ipodu ise her türlü app vs icin kullanacaksin anladigim kadariyla.

1-mesajlasma gibi durumlar ipodlarda sikinti. whatsapp vs gibi uygulamalar yüklenmiyor jailbreakle mümkün ama ben becerememistim zamaninda. her yeni güncellemeyle yeni yöntemler bulman gerekecektir. örnegin ben en cok whatsapp kullaniyorum iletisim kanalinda, resim atmak almak ses kaydi vs cok kalitesiz olacaktir telefonda kalirsa.

2-ipodlar gidici. tim cook applein yeni steve'i, Tim Cook: iPod – it’s a dying business dedi. ipod classici kaldirdilar storedan. üstüne 4g cikali biriki sene olmasina ragmen yazilim destegini kaldirdi sadece 5gde var. üstelik bu yil yeni model cikacak, yeni modelle 5gnin yazilim destegi devam edecek mi? ben 4g ipoduma pek bir uygulama yükleyemiyorum artik destek olmadigindan dolayi.

4.bp.blogspot.com

bak ve gör ipoda ne kadar deger veriyor apple artik.

3-ipod 5g donanim olarak 3s falan. bayagi düsük özünde. 4g yavasliktan ölüyor. uzun uzun anlatacaktim da cikmam lazim simdi. özetle: yapma etme. ipod esit degildir iphone. git adam gibi android telefon al ucuz ve güzel. moto x 2014 falan cikti bak kolla. ipodu ana makine gibi aktif kullanamiyorsun. kendimden biliyorum.

EDIT: @c1b2k3in attigi mesajdan sonra tekrar bakmaktayim, ios 7 ve sonrasi icin jailbreak su bu ugrasmadan mümkünmüs gibi görünüyor. ipod yazilim destegi oldugu sürece dedikleri makul ama benim 4gye aniden kesilen yazilim desteginden dolayi pek mutlu bir gecmisim yok. ondan asiri konusmus olabilirim. ama gene de ben yapmazdim.
  • wiillii  (24.09.14 16:05:12 ~ 20:18:05) 
galaxy pro telefon kullanıyordum. ama küçük ekranlı oluşu artık sorun haline gelmişti. eski sürümlü, yavaş, app kullanılamaz bir telefon olmuştu.

aynı duruma düştüm -lan bi telefona da 2000tl verilmez dedim gittim aldım ipod 5i.

daha bir kere lan keşke iphone alsaydım demedim.

evim wifi var. iş yerimde wifi var. okulumda da wifi var.

zaten günümün %80i buralarda geçiyor.
telefona da yeni pil aldım. hotspot yaparak (edge.de yalnız) 5-6 saat gidiyor ki bu da whatsappıma yetiyor.

zaten hemen her yerde wifi de var. sadece yolda hotspot yapıyorum telefonu.

whatsapp.ı jailbreaksiz de kurabiliyorsun ipoda.

böylelikle telefonun sarjı bana en az 2 gün dayanıyor. acil çıkmam gerektiğinde telefonun sarjını düşünmüyorum.

istediğim her app.i ipoda kurabiliyorum.

ipodun şarjı 24 saat wifi.ye bağlı olduğu halde 1 gün rahat rahat çıkarıyor yoğun kullanımda bile.

müzik olayını zaten söylemiyorum.

yalnız ios8 şimdilik yükleme pişman oldum hemen ios 7.1.2ye geri döndüm.

özetle ben tavsiye ederim.

alacağın android 2 sene içinde yine pert olacak. ama 2 sene sonra ipodun değeri çoook aşırı derece düşmez. kendini toparlayınca baktın olmuyor satar iphone alırsın.

6 aydır bu şekilde kullanıyorum ayrıca.
  • c1b2k3  (24.09.14 16:24:05 ~ 16:25:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.