[]

Format Sorusu

Yaklaşık 6 yıldır kullandığım masaüstüne format atmam lazım artık ama hiç format atmadım artık eskisi kadar zor değilmiş galiba.öyle çok anlamayan birisi de değilim pc'den ama uzman da sayılmam.nasıl yapılır şöyle bildiğiniz güzel anlatan bi site var mı veya siz anlatsanız çok mu uzun olur?

bir de şimdi vista home var bende pc'yi hızlandırmak için başka bişey yüklemek istesem nasıl oluyor cd falan yok ama.bir de müzikleri falan bi yere atmam lazım bi daha o kadar uğraşamam indirmek için.

neyse nasıl edilir nasıl yapılır kabaca bi anltasanız yeter.teşekkürler şimdiden

 
rufus ile bootable usb yarat.
bilgisayarının biosuna girip boot sırasını en başta usb bellek olacak şekilde değiştir.

sonrası next next yes yes.
  • kimlanbu  (24.09.14 13:31:23) 
Eskiden de zor değildi ki. Neyse orjinalini kullanacaksan kendi CD'si vardır zaten. Yok ben diğer yollardan halledeyim dersen Windows 7 Ultimate indir torrent ile. Vista çok kötü. Herhangi bir USB boot yapan program ile flaş belleğe yaparsın, çoğu torrentte geliyor o programlar. Ondan sonrası PC yi baştan başlatıp windows yüklemesine geçmek.


  • r_u_h  (24.09.14 13:40:58) 
harddiskiniz iki sürücüye ayrılmışsa windows kurulu olmayan tarafa yedek alabilirsiniz. eğer ayrılmamışsa bir yerden harici disk bulun yedekleyin. yoksa format sırasında gider. format atarken de sadece windowsun kurulu olduğu sürücüyü formatlarsınız olur biter.

format hiç bir zaman zor bir şey olmadı. ilkinde hepimiz korktuk ama bacak kadarken format atıp win95-98 kuran biri olarak şimdikiler dediğin gibi çocuk oyuncağı. en hızlı bootable usb yaparak oluyor. düzgün bi windows bulup (paran varsa orijinal yoksa malum ortamlar) internetten "bootable windows 7 usb disk" gibi bir arama ile karşına çıkacak şeyleri adım adım takip ederek usb sürücüsüne windowsu atarsın sonra bios'tan 1. boot priority'e usb'yi alırsın usb'yi takıp bilgisayarı çalıştırınca otomatik kurulum başlar. tavsiyem her şeyi düzgünce okuman serialini bir kenara yazman.

hatta artık hepimizin elinde bir smartphone var. oradan da youtube videosu ara how to install windows 7 diye adamlar kurarken videoya çekmişlerdir kesin. bir yandan onu takip edersin.
  • argent dawn  (24.09.14 14:00:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.