[]

aynı eve iki internet hattı çekmek mümkün mü?

bizim bağlantı sanırım ev telefonu yüzünden dota oynatmıyor. ara sıra feci lag giriyor. ayrıca ben sürekli torrent kullanan, maç falan izleyen/izlemesi gereken biriyim. evde üç kişiyiz ve şu an hem ben istediğimi yapamıyorum hem de diğer arkadaşların internetini skiyorum.

ben parasını verip kendim bu eve ikinci bir interlek bağlantısı yapamaz mıyım sağlamından? yani 1080p yayınları falan oynatabilsin öyle 5kbps olmasın hızı. mümkün müdür?


 
splitter var mi telefonda?


  • fortisvita  (24.09.14 01:00:25) 
bilmiyorum ki, arkadaş şu an müsait değil telefon da onun odasında. ama o hatta bağlayacaksak bir farkı olmaz sanırım. sadece ben kullanacağım için tabii ki muhtemelen daha hızlı olur ama dota'da yine sapıtır sanki telefona bağlı olduğu için. gerçi her yerde telefona bağlı olmuyor mu bu internet. öf.


  • pescador  (24.09.14 01:01:48) 
eğer internetiniz adsl ise fortisvita'nın dediği gibi mutlaka splitter olması gerekiyor. splitter olmadığı sürece telefon görüşmeleri sırasında internet kesilecektir.

bunun dışında bir adsl aboneliğiniz varken aynı hat üzerinden bir başka adsl aboneliği bağlatmanız mümkün değil. fakat farklı servis sağlayıcılarının kablo internet ya da fiber internetini bağlatabilirsiniz ekstradan..
  • danny keane  (24.09.14 01:04:20 ~ 01:04:58) 
biz ttnet kullanıyoruz şu an, o zaman superonline'a gelin bağlayın desem oluyor sanırım? peki bunun için telefona ihtiyaç var mı? yahu beş kuruşum yok ama ben torrentsiz, sopcastsiz, dotasız yapamıyom. mecburum.


  • pescador  (24.09.14 01:10:08 ~ 01:11:31) 
splitter dedigimiz 5 liraya falan satilan bir sey. eger splitter yoksa, sorun o. ki tahminen telefonla konusurken sorun olduguna gore sorun bu.


  • fortisvita  (24.09.14 02:10:20) 
bahsettiğiniz gibi superonline fiber bağlatmak isterseniz ekstra bir telefon hattına ihtiyacınız yok.. aynısı uydunet için de geçerli..


  • danny keane  (24.09.14 02:10:45) 
param yok diyorsun yeni hat bağlatmak istiyorsun.

var olan internet hattına katkını arttırıp hızlandırmak daha mantıklı olur.

torrent downloadlarını da arkadaşlarının evde olmadığı ya da uyuduğu zamanlara ayarlayabilirsin.
  • titiraprap  (24.09.14 02:24:33) 
aynı eve iki farklı telefon hattı almak mümkün. Dolayısıyla iki farklı internet bağlatmak da mümkün. 90 larda evdeki iki telefondan hattından biri konuşmak için diğeri internet için kullanılıyordu. Yeni bişey değil bu.


  • maxhoper  (24.09.14 03:10:58) 
@titiraprap, evdeki bağlantı zaten fiber güya, daha neyine katkı yapayım? param yok ama internet benim için öncelikli ihtiyaçlardan biri, nereye harcayacağıma da ben karar vereyim müsaadenizle. sürekli sopcast'le torrent'le işim oluyor, arkadaşlarım uyuduğunda mı çalışacağım?


  • pescador  (24.09.14 12:35:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.