[]

üniversitede üstten ders alma olayları nasıl oluyor?

bu işlerin n00b'uyum, ben kendi derslerimi alıp işime bakıyorum. ama geçen arkadaş "olm 4 seneden erken bitirmem lazım, üstten ala ala yardırırım" gibisinden bir şey dedi. okuldan okula değişiyordur belki ekleyeyim, iü edebiyat fakültesi italyan dili edebiyatı'ndayım.

bu yıl zaten alabilsem de almazdım ama benim yabancı dile yatkınlığım var. yıl sonunda muhtemelen öğretilenin fazlasını öğrenmiş, italyancada bayağı yardırıyor olurum. bu durumda benim üçüncü sınıftan ders alma şansım oluyor mu? yoğun bir sene geçirip, 2 ve 3'ün tüm derslerini falan alabiliyor muyum mesela?

gerçi böyle bir şey oluyorsa bile ben haftada 3 gün okula giderek 4 senede bitirmeyi tercih ederim ama önümüzdeki yıl vitesi 5'e takıp, üstten 2-3 ders vermek de fena olmaz aslında. nasıl oluyor o işler?

 
ortalamayla ilgili misal ben son dönemimi 2 ders alarak bitireceğim ortalamam 3 üstünde ama 2.5 üstten ders alma için iyidir sistem karar veriyor gerçi senlik bir durum yok. bu arada okulda öğrendiğin ve yardıracağını iddia ettiğin dili konuşulan ülkede kullan ve ne kadar yardıramadığını gör. unutma ne kadar yükselirsen o kadar düşersin :)


  • hayvan gibi yazar  (24.09.14 00:22:47) 
okul için yardırmaktan söz ediyorum zaten sadece, yoksa teorik eğitimin dilde hiçbir halta yaramadığını zaten 8-10 sene boyunca aldığım ingilizce eğitiminde gördüm. ingilizce şiir yaz desen yazarım ama tramvayda biri how can i go to sultanahmet dese are you kola diye cevap veriyorum. dur hele okulu bitireyim de dilde yardırırım zaten seviyom ben dil mil


  • pescador  (24.09.14 00:27:15) 
Şimdi bizde üstten ders alma hakkı yok (tıp) ama sistemden söylüyorum ortalama belli bir değeri geçince sana atıyorum yıllık hakkınin %50si kadar daha kredi veriyor. Onu üst sinif dersleriyle dolduruyorsun. Bana 1.5 yıl sonraki dersler bile açılmıştı da vermediler. :(


  • Lim5  (24.09.14 00:29:05) 
ya güzel kardeşim nasıl alıp da bitireceksin? dil öğrencisisin sen ilk iki sene zaten bi gramer bitmeden diğerine geçemiyorsun. kaldı ki iu'nün üstten seçmeli dersler dışında ders verme gibi bir huyu yok. zaten olsa da sana vuracak bi piyango başta belirttiğim sebeb yüzünden olmuyo. birbirinin devamı konuları olan bölümlerde yapmıyolar. benim mesela bu dönem siyaset dersim var üstten adliye muhabirliği dersini alabiliyorum çünkü iki dersin hiçbir alakası yok bölümümde.


  • mula  (24.09.14 00:32:05) 
peki bu yolla okulu daha erken bitirmek mümkün mü? diyelim ki ben ilk seneyi yüksek ortalamayla bitirdim ve 3. sınıftaki 18 saatin 9'unu alma hakkı kazandım örneğin. aldım. ikinci sınıftayken o dersleri de kendi derslerimi de verdim. bu sefer üçüncü sınıftayken, dörtten ders alabilir miyim? böyle böyle yarım dönem falan erken bitebilir sanırım ama bir sene olmaz herhalde.

@mula, o da doğru ya şimdi bizde önce birini alman lazım sonra diğerini falan... 4 sene okumak istemiyom ben 3'e sığdırayım işte hazır az ders varken. pih.
  • pescador  (24.09.14 00:33:14 ~ 00:33:47) 
Bu sene ilk senen diye hatırlıyorum. Zaten ilk yıl üstten alınmıyor ki derslerin çoğu alan dışı dersler oluyor (ingilizce, edebiyat, inkılab vs)
Ayrıca sana tavsiyem üstten alma işini 2.sınıfı bitirdikten sonra düşün. Bütün gerçeklerle 2.sınıfta karşılaşacaksın, 1.sınıfa güvenme. Ben de bir sıralar "hoba yandal çiftdal yapar bir tane de açıktan alırım" diye uçarken şu anda dönem derslerini verince bayram ediyorum. Tabi dil öğrencisi olman ve derslerinin çoğunun kur kur ilerleyip, birini vermeden diğerini alamayacağın konusuna girmiyorum.

Son olarak okulun şartları bilirse olsun ya da ne kadar başarılı bir öğrenci olursan ol (erken bitirmen için herhangi bir zorunluluğun yoksa) üstten alma. Bırak her şey kendi zamanında olsun.
  • air  (24.09.14 01:05:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.